Şimdi Ara

Patent nasıl alınır?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
423
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar,diyelim bir buluşunuz var nasıl bir yol izlerdiniz?

Direkt şirketlere mail mi atardınız?

• Marka ve patent vekillerine danışabilirsin, onların senin adına TPMK'ya başvuruda bulunmaları en güvenilir yol.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Danny Greene

Marka ve patent vekillerine danışabilirsin, onların senin adına TPMK'ya başvuruda bulunmaları en güvenilir yol.
    Hocam merhaba avrupa ve amerika daki patent kurumlarına nasıl başvuru yapabiliriz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • qwsehmus kullanıcısına yanıt
    Türkiye'de alınan patentler, tarafı olduğumuz uluslararası anlaşmalar çerçevesinde Avrupa'da sözleşmelere taraf olan başka ülkelerde de korunuyor. Bu korumanın kapsamı vs. hakkında detaylı bilgiyi danışmanlık kapsamı altında marka ve patent vekillerinden alabilirsiniz.

Belirtmek istediğim bir şey daha var. Patenti alınmak istenen şeyin patent olma şartlarını sağlaması gerekiyor ilk olarak. Bunun da detaylarının iyi araştırılması gerekiyor, yoksa yaptığınız başvurundan patent reddi sonucu çıkar ki patent alma süreci 1,5 yıl kadar uzun bir süreç bildiğim kadarıyla . Bu yüzden fikrinizin/ürününüzün patent alabilme şartlarını haiz olduğu konusunda da aynı şekilde marka ve patent vekili olan uzmanlara danışmanızı, her halükarda bu işin uzmanlarıyla iş yapmanızı tavsiye ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Danny Greene

Türkiye'de alınan patentler, tarafı olduğumuz uluslararası anlaşmalar çerçevesinde Avrupa'da sözleşmelere taraf olan başka ülkelerde de korunuyor. Bu korumanın kapsamı vs. hakkında detaylı bilgiyi danışmanlık kapsamı altında marka ve patent vekillerinden alabilirsiniz.

Belirtmek istediğim bir şey daha var. Patenti alınmak istenen şeyin patent olma şartlarını sağlaması gerekiyor ilk olarak. Bunun da detaylarının iyi araştırılması gerekiyor, yoksa yaptığınız başvurundan patent reddi sonucu çıkar ki patent alma süreci 1,5 yıl kadar uzun bir süreç bildiğim kadarıyla . Bu yüzden fikrinizin/ürününüzün patent alabilme şartlarını haiz olduğu konusunda da aynı şekilde marka ve patent vekili olan uzmanlara danışmanızı, her halükarda bu işin uzmanlarıyla iş yapmanızı tavsiye ederim.
    Hocam ilginiz için teşekkür ederim.Peki patent almayıp direkt büyük şirketlere mail atıp buluştan bahsetsedip animasyon yollasak doğru olur mu?

Yani buluş olup olmadığına onlar karar verirler zaten.

Mesela Nasa nın projeleri ile ilgili bir buluşum varsa Nasa ya bildirsem ve buluşun işe yaradığına karar verseler

bana bu fikrimden dolayı para öderler mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qwsehmus -- 7 Aralık 2018; 13:14:1 >

• qwsehmus kullanıcısına yanıt
    Hocam patentin amacı buluşunuzu korumaktır. Bu buluşu kullanabilecek birine (özellikle ticari hayatta), henüz patent almadan modelinizi göndermek çok risklidir ve patent gönderdiğiniz kurumun sizin buluşunuzu kendi adına tescil etmesi sonucuna yol açabilir. Bu da amiyane tabirle "patentinizin çalınması" dediğimiz şeydir aslında. Böyle bir şey gerçekleşirse düzeltilmesi mümkün ama size ciddi miktarda zaman ve para kaybına neden olur. Yani yapmanız gereken önce patenti alıp sonra bunu kullanıma sunmak olmalı kabaca.
    Daha detaylı bilgi için mesaj atabilirsiniz bu arada.
  • Valla ben şunu merak ediyorum. Basit bir parçanın patrntini almak ne kadarzor olabilir acaba? Mesela elfenerine eklenebilen bir parça diyelim..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    BU ARAÇ ALINIR MI
    6 ay önce açıldı
    Bu SUV alınır mı ?
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alioreh

Valla ben şunu merak ediyorum. Basit bir parçanın patrntini almak ne kadarzor olabilir acaba? Mesela elfenerine eklenebilen bir parça diyelim..
    Hocam merhaba,mesele patent almak değil.Patenti birisinin etrafından dolasamayacagi şekilde almak.

Cizimleri yaptım.Kısa bir süre içinde üç ayrı patent başvurusu yapacağım.

Saygılar.

• Merhaba.

Patent için gerekli bilgi ve süreçleri konuyla ilgili Çözüm Patent uzmanları ile iletişime geçerek bilgi alabilirsiniz.

Detaylı bilgi için https://cozumpatent.com/patent-basvurusu/ sayfasını inceleyerek bilgi alabilirsiniz.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.