Şimdi Ara

patronların jetlerine 0.5 ÖTV!!!! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
1
Favori
1.401
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: eritroblastosis

İşte bakan da itiraf ediyo ülke o 50 kişi tarafından yönetilen ve yenilen, fakirlerin vergisiyle ayakta durup, gariban kanları ile sulanan, üç tarafı deniz, her tarafı hainle çevrili kara parçası...

Hmmm yılmaz özdil kokusu alıyorum o da iyi çatlaklardan

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dünyada yüzlerce ülke varken, neden burada yaşıyorum diye bazen kendime soruyorum vardır bir hayır diyerekten isyan etmemek için kendimi avutuyorum, Birde ben istanbulda yaşıyorum, vallahi billahi yaşanacak yer değil, memnun değilsen git diyeceksiniz ama mecburum ailem burada annemı bırakıp nereye gideyim ? bir şekilde yaşıyıp gidiyoruz ama hayattan zevk alamıyoruz günlerimiz stress li sıkıcı keçiyor. ama halıme şükür edıyorum elim ayağım sağlıgım yerınde inş bir yol açarda Allah daha başka ülkede yaşayabilsem, burada malesef ben çok sıkılıyorum geriliyorum.

Ufak bir kasabada yaşasam keşke, işten çıkınca balığa ormana gezintiye gidebilsem, iş'e veya başka bir yere bisiklet ile güvende rahat bir biçimde gidip gelebilsem ben böyle ufak şeyler istiyorum hayattan ama malesef istanbulda bunlar imkansız. sabır edelim bakalım ne olacak.

Bu yazının yeri değil arkdaşlar ama içimi dökmek istedim, konu sahibi kusuruma bakmasın.

• 12 Angry Men kullanıcısına yanıt
    Bu gidişle İstanbul'u bırakıcam.

Artık trafik çok canımı sıkıyor.

Yahu 2 kilometre yere yarım saatten aşağı gidemiyorum.

Eyvallah deyip gidicez.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Thomassee

Eyvallah deyip gidicez.

Gitmeaaa, sen de yolunu bul uçak helikopter al, alamıyorsan seçimlere gir korumayla emniyet şeridinden yardırırsın gitmeeaa

• Turkiyedeki 70 bin zengin ulkenin %77 sine hakimse geriye bize susmak duser . Bizler alt tabaka olarak sadece figuraniz malesef .. dunyada en adaletsiz zengin fakir ayrimi turkiyede inanmayan acsin baksin google amcaya 2000 de bu rakam % 67 diydi

• Biri de dememiski bunun adı "kapitalizm" diye.

• quote:

Orijinalden alıntı: Thomassee

Eyvallah deyip gidicez.

Bisiklet yolu olsa, arabaya binmem karşıya bile bisikletle giderim abartmıyorum, fazla bir mesafe değil benim için. ama yol yok
  • 12 Angry Men kullanıcısına yanıt
    Bisiklet değil de kaykay merakım tekrar canlandı

Ama bir yere gitmem imkansız.

Youtube'da longboarding videolarına bakıp iç çekiyorum

Eskiden hiç olmazsa mahalle arasında kayardık

• İnternetten haber okumak falan hiç adetim degildir ama bugün tesadüfen denk geldi, uzun uzun bu haberi okudum. Favorim Peru

http://kelebekgaleri.hurriyet.com.tr/galeridetay/88543/2368/1/27498644/gocen-turklerin-hikayeleri

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • İşte az gelişmiş ülkelerdeki asıl sorun da budur aslında. Zengin daha da zenginleşir, orta kesim günü kurtarır, fakirler ise daha da fakirleşip orta kesimi ayakta tutmak için yaşar.

Devleti yöntenler de aslında zenginlerdir yani para arzını, yönetimini elinde bulunduran kişiler. Bu yüzden kendi lehlerine hayatta kanun çıkartmazlar vergi yönünden hep kaçamak takılırlar, çıkar yol ararlar ve zaten kanunlarımız da onların istediği düzeydedir zaten.

Şu anda alım gücünün düşmesi ve deli gibi krediye yönelmemizin nedeni de budur. Kıytırık mahallede bile ev fiyatları 350 400 milyara çıkıyorsa bunun sorumlusu haksız rekabettir.

Ayrıca vergiler ikiye ayrılır. Dolaylı vergiler ve dolaysız vergiler olmak üzere. Dolaylı vergiler aldığımız her üründe olan ve zengin fakir gözetmeksizin herkesin eşitçe verdiği vergilerdir. ÖTV KDV ÖİV vb... (2014 yılı itibariyle %80'e dayanmıştır bu vergi oranı) Bir de dolaysız vergiler vardır kurumlar vergisi gibi. Bunlar ise gelire dayalı vergilerdir. Kazancın üzerinden vergilendirilirsin işte vergi adaletini sağlayan vergi tarzı budur. Zengin daha çok fakir daha az verir.

Bu sayede zengin anormal şekilde zenginleşmez, dolaylı vergiler %80 gibi bir rakama çıkmaz daha düşük olur, fakir ve orta kesim dolaylı vergilere çok fazla para vermeyeceği için git gide fakirleşmez alım gücü düşmez.

Hani faiz geliri faiz geliri diye faizi sıfırlamaya çalışıyorlar ya. Tamamen yalan. Faiz %15 civarında olsa bu durum olmaz aslında. Çünkü eldeki para sürekli eriyor şu anda. Neden peki vergiler yüzünden, eğer faiz oranını sıfırlayacaksan dolaylı vergileri %50 seviyesine hatta %40 lara çekmen lazım ki vergi adaleti olsun orta kesim ve fakir kesimin elindeki para dolaylı vergilere gitmesin. Herkes yatırım ve tasarruf yapsın para kazanıp para harcasın. Ama şu anda olan tek şey devletin verdiği maaşı devlete tekrar geri veriyoruz. Tasarruf edemiyoruz.

Vergi adaleti diyoruz peki zengin daha çok neden vergi versinki nasıl zengin olacak o zaman diyebilirsiniz. O öyle değil işte. Zengini daha zenginleştiren aslında vergi adaletsizliği zaten, vergi adaleti olsa zengin kesim bu kadar kolayca zenginleşemez daha dengeli olur piyasalar da. Ha bu adalette tamamen yüksek geliri sömürecek cinsten olmayacak tabikide. Dedim ya Vergi oranları %50 %50 olsun bu sistemi oturtabilirlerse ne ev fiyatları böyle uçar, ne ötv kdv bu kadar yüksek olur.

Ama sonuç olarak şunu söyleyebilirim ki; paranın sıcaklığı insanları çok fena cezbeder ve hep daha fazlasını ister. Cebinizde iki 5 lik varken düşünmeden harcarsınız ama bütün 10 tl varsa 2 liralık bişey için para bozdurmayayım almaya gerek yok dersiniz. Buna benzer bu olayda. Bu yüzden kendi zararlarına olacak hiç bir vergi sistemi için ne hükümeti destekler bu zenginler ne de kanun çıkarmasına izin verirler. Hal böyle olunca ülkemde kaybeden hep vatandaş olmaya devam edecek...
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Zeitgeist teki CIA ajanlarının daha önce başka ülkelerde nasıl ekonomik tetikçilik yaptıklarını anlattıkları belgesel vardı gittikleri ülkelerde halkı ve o ülkeye ait kaynakları nasıl sömürdüklerini örnekleriyle anlatıyordu ve şu anda Türkiye'de yaşananlar o örneklerde anlatılanların birebir aynı kopyası. bu halkın sırtına yapışmış asalak keneyi atması için topyekün milli bir iradeye sahip olması lazım. şurada foruma giren bütün kullanıcıların tamamı siteye 3 gün girmezse sitenin reklam gelirleri nasıl küt diye düşüveriyor kaldıki reeldede halk birlik olabilse tepesindeki kenelerden ortak hareket ederek kurtulabilse herşey bambaşka olacak ama hala yok o parti din düşmanı yok bu parti filanca düşmanı demekten hiçbir yere varılamıyor. işin daha acısı bu sistem halkın dertlerine derman olabilecek yeni bir taze kanın çıkmasınada olanak vermiyor yani gerçekten kurt kapanına kısılmış bu millet. sonu betona toslama ile bitmezse iyi.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Sizinkide laf simdi jetlerden vergi almasalar bile cari aciga dokunmaz :)

Amaaan... zaten canim sıkkın...

• quote:

Orijinalden alıntı: erolozen

İnternetten haber okumak falan hiç adetim degildir ama bugün tesadüfen denk geldi, uzun uzun bu haberi okudum. Favorim Peru

http://kelebekgaleri.hurriyet.com.tr/galeridetay/88543/2368/1/27498644/gocen-turklerin-hikayeleri

Giden gitmiş, burada kalan da oturup ağlıyor haline %90 ihtimalle. Geri kalan %10 bence aşırı derecede mutlu.

• herkes adaletsizlikten yakınıyor da o zaman adaletsizlik yapanları o koltuğa neden çıkarıyoruz?
  • Çiftçiye 5 liradan satılan mazot lüks yatçılara 1,5 lira.
    Halkın arabasına %50 ötv, uçağı olan para babalarına %0,5

Gerçi bunlar sayısal veriden de anlamaz ama neyse
  • zengin daha zengin olmak daha az para harcamak için uğraşır, verginin de düşük olması için araya adam sokar, normaldir

iktidar gücünü ele geçirenler bu gücü elde edebilmek için sağladıkları kaynakları bu zenginlerden alırlar, haliyle başa geçince de onlara çalışırlar, e bu da normaldir

asıl bu ülkede anormal olan ve dünyada neredeyse hiç görülmeyen şey, orta gelirli falan değil direk fakir olan cebinde 20 lira parası olmayan oradan buradan yardım olmasa evini tahminen geçindiremeyen ve yokluktan her türlü siyasi parti etkinliğine katılmaya çalışıp en azından ailesini gezdirmiş olma çabasında olacak kadar kazancı olmayan insanların canla başla zengin savunması zenginlerin daha zengin olması için elinden geleni yapması zenginler zarar görmesin diye Allah ın takdiri diyebilmesi, bunun adı cehalet olamaz çünkü dünyada bu tarz eşitsizliklerde mağaradaki adam bile tepkisini daha zengine daha güçlüye gösterir, burada gerçekten başka anlaşılmaz birşey var

sonuç olarak fakirimiz bu kadar zengin aşığı olduğu sürece bazı şeyler düzelmez, zenginler daha zengin fakirler daha fakir olmaya devam eder

• böyle gelmiş..
     patronların jetlerine 0.5 ÖTV!!!!
  • quote:

Orijinalden alıntı: 12 Angry Men

Dünyada yüzlerce ülke varken, neden burada yaşıyorum diye bazen kendime soruyorum vardır bir hayır diyerekten isyan etmemek için kendimi avutuyorum, Birde ben istanbulda yaşıyorum, vallahi billahi yaşanacak yer değil, memnun değilsen git diyeceksiniz ama mecburum ailem burada annemı bırakıp nereye gideyim ? bir şekilde yaşıyıp gidiyoruz ama hayattan zevk alamıyoruz günlerimiz stress li sıkıcı keçiyor. ama halıme şükür edıyorum elim ayağım sağlıgım yerınde inş bir yol açarda Allah daha başka ülkede yaşayabilsem, burada malesef ben çok sıkılıyorum geriliyorum.

Ufak bir kasabada yaşasam keşke, işten çıkınca balığa ormana gezintiye gidebilsem, iş'e veya başka bir yere bisiklet ile güvende rahat bir biçimde gidip gelebilsem ben böyle ufak şeyler istiyorum hayattan ama malesef istanbulda bunlar imkansız. sabır edelim bakalım ne olacak.

Bu yazının yeri değil arkdaşlar ama içimi dökmek istedim, konu sahibi kusuruma bakmasın.

estfrlh niye kusura bakalım bizi bu hale getirenler utansın, sadece siz değil biçok insan aynı fikirde...

9 yıldır forum üyesiyim devamlı takip ederim, araba benim çocukluk hayalimdi, takip etmeyi yazmayı paylaşmayı seviyorum ama son 2 yıldır araçların teknik özelliklerinden çok vergi konuşur olduk, ben para biriktirdikçe hayallerim benim biriktirme hızımdan daha hızlı uzaklaşır oldu bu ülkede....

ben ve eşim 5 yıllık doktoruz, namusumuzla yaşamaya çalışıyoruz ve sonuç elde var sıfır, bu ülke bana daha bir ev veremedi, uzun vadede de verecek gibi durmuyo, 12 yılım (lise sonrası) okuyarak geçti ve sonuç bu...

otomobil forumunda böyle bi başlık açtığım ve bunları yazmak zorunda kaldığım için de site yönetimi ve üye tüm arkadaşlardan ayrıca özür dilerim, yeri değildi belki...

• Halk sınıfını bilmediğinden oluyor.
    Gecekonduda oturup saraydakini alkışladığından oluyor.
    Milletin a... diyen adama ses çıkarmadığından oluyor.
    Borçla, sıcak parayla dönen ekonomiyi iyi zannettiğinden oluyor.
    Cebine girmeyen ama arttığı söylenen paraya sevindiğinden oluyor.
    Yapacak birşey yok
  • halk memnun değil mi bu durumdan? problem?
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.