Şimdi Ara

Pavilion 15-e060st / Ralink RT3290 Wirless Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
3.376
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  •  Pavilion 15-e060st / Ralink RT3290 Wirless Sorunu

HP Pavilion 15-e060st

Merhaba arkadaşlar;

22.08.2013 tarihinde HP Pavilion 15-e060st laptop satın aldım. Lakin wirless çekim gücü bi hayli düşük! Ayrıca çekim gücü stabil de değil! Wirless çekim gücü bakımından eski Acer laptobumla arasında 2 kat fark var.

Wirless Kartının markası/modeli Ralink RT3290

Nette epey aradım ancak yabancı kaynaklı siteler çıkıyor. 2-3 kişinin forumlarda aynı sorunu yazdıklarını gördüm ingilizce. Bir kısmı sitesinden güncel sürücüyü indirin diyor. Ben sitesine baktım Ralink'in, HP'nin sitesinden daha eski tarihli bir sürücü var. Yabancı forumlarda çözüm bulup bulamadıklarını anlayamadım doğrusu.

Ben şu anda HP'nin sitesinde olan sürücüyü kullanıyorum.

Aynı wirless kartı kullanıpta aynı dertten muzdarip arkadaşlar hiç var mı? Ve çözüm bulabildiniz mi? Yada bazı kartların çekim gücüyle servisler oynayabiliyor sanıyorum. Öyle bir şey yaptırma şansım var mı?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

----------------------------------------------------------------

HP servisinde farklı bir marka Wirless kartı alarak sorunu çözdüm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Menow -- 3 Nisan 2015; 7:49:29 >

• Evet baya şikayet açılmış internet sitelerinde. Birisi windows'un default gelen driver ile 2 bar çekim gücünde normal çalıştığını söylemiş.
  • Bende onu farkettim. Wİndows8'in default gelen driver'i normal çalışıyor. Ancak bir süre sonra kendi kendine arka planda bir güncelleme yapıyor. Hemde oto güncellemeleri kapamama rağmen. Nerden anlıyorum diyorsanız PC HDD ile ciddi bir işlem yapıyor ve wireless'i kapatıp açıyor, ve sonra sinyal seviyesi belirgin biçimde düşüyor. Muhtemelen driver değiştiriyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Menow -- 23 Ağustos 2013; 18:26:07 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Menow

Bende onu farkettim. Wİndows8'in default gelen driver'i normal çalışıyor. Ancak bir süre sonra kendi kendine arka planda bir güncelleme yapıyor. Hemde oto güncellemeleri kapamama rağmen. Nerden anlıyorum diyorsanız PC HDD ile ciddi bir işlem yapıyor ve wireless'i kapatıp açıyor, ve sonra sinyal seviyesi belirgin biçimde düşüyor. Muhtemelen driver değiştiriyor...

Hizmetler kısmındaki windows update kısmını kapatmanızı öneririm. HP'nin update yazılımı kurulu ise onuda kapatınız.
  • Yok hocam, W8 in default sürücüsü de az çekiyor. Ben çözdüm olayı ama sürücüyle değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Menow -- 3 Nisan 2015; 7:47:19 >
  • bende baska turlu wireless problemi var.modemi goruyor ama sifreyi dogru girmeme ragmen modeme baglanmiyor....cozum u bilen varmi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Menow

Yok hocam, W8 in default sürücüsü de az çekiyor. Ben çözdüm olayı ama sürücüyle değil.
    hocam aynı sorundan bendede var acaba nasıl çözeceğiz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.