Şimdi Ara

Pavilion Serisi Güç Düğmesi ve Hoparlör Sorunu [Çözümü]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
2
Favori
15.220
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu seriyi kullanan arkadaşların çoğunun başına gelmiştir bu sorunlar gelmese bile eminim zamanla gelecektir.Benimde başıma geldi ama ufak araştırmalar sonucu geçici bir yöntem buldum kendi kendime.Bunuda sizinle paylaşayım istedim.

Güç düğmesi veya ses sorunu, bu sorunlar genellikle beraber olur çünkü; güç düğmesi ve hoparlörü besleyen kablo aynıdır.bu kablo dayanıksız ve ince olduğu için çabuk deforme olurlar.Hp bu sorunu "HP Sınırlı Garanti Hizmet Geliştirme" programına dahil etmiyor ve sizden yaklaşık 75$ servis talep ediyor.HP'nin bu değere yaptığı işlemin çok daha basitini evde kendiniz biraz uğraşarak yapabilirsiniz.

Önce piyasadan bu kabloyu "KOTL E220709 AWM 20798 80C 60V VW-1 yada AWM E118077 2896 80C VW-1" satın alıyorsunuz (12 Pin olmasına dikkat ediniz) fakat kablo haddinden çok pahalı 30$ civarı,piyasadan daha ucuza bu kabloları yada 12pinlik benzer kabloları temin edebilirsiniz(CD-Romlarda yada yazıcıların içlerinde bu kablolardan mevcut fakat biraz kısa kalabilir,size yaklaşık yarım karış (13-15cm) kadar lazım)

Herhangi bir şekilde kabloyu temin ettikten sonra işleme başlıyoruz.(Eğer hiçbir şekilde kabloyu temin edemezseniz üzülmeyin geçici bir çözümle onuda halledeceğiz,kablo bulamayanlar sayfanın sonunu okusunlar)

1. İşlem

Ram slotlarının,Wireless adaptörünün ve klavyeyi tutan vidanın bulunduğu bölümü açıyoruz.

burada bir vida var onu söküyoruz,yoksa klavyemizi kaldıramayız.(Klavye sorunu olanlar ve klavyesini değiştirmek isteyenlerde buradan yararlanabilirler)

2. İşlem

Bataryayı çıkartıp, bataryanın bulunduğu kısımdaki 2 siyah,3 gri vidayı ve resimde işaretlenmiş vidaları söküyoruz.

3. İşlem

Bu vidaları söktükten sonra hoparlörün olduğu paneli kenarlarından düz tornavida yardımıyla kaktırarak tırnaklarından çıkartıyoruz.

aynı şekilde sağ tarafıda tırnaklarından kurtarmamız gerek.

4. İşlem

Çıkardığımız paneli kendimize doğru çevirerek,bahsettiğimiz kabloyu daha net görebiliriz.Sol tarafta kablo güç düğmesi ve hoparlörü besleyen,sağdaki ise dokunmatik tuşları besleyen kablodur....

Sol taraftaki kabloyu çıkarmak için; kablonun girdiği soketin kahverengi tırnağı vardır onu hafifçe resimdeki gibi ok yönünde ittirip tırnağı açıyoruz,kabloyu hafifçe çekersek soketten çıkacaktır.

5. İşlem

Klavyeyi kendimize doğru kaldırıp,dik bir konum aldıktan sonra yukarı doğru çekiyoruz ve tırnaklarından kurtarıyoruz,fazla çekmeyin onunda kablosu yerinden çıkabilir yada hasar görebilir,yavaşça çekip touchpad'in üstüne doğru ters kapatabilirsiniz.

bu işlemi yaptıktan sonra güç düğmesi/hoparlör ve dokunmatiklerin anakartla olan bağlantısını göreceksiniz.Yine dediğim gibi soldaki soket güçdüğmesi/hoparlör, sağdaki soket ise dokunmatiklerindir.Bu soketlerde tırnak yoktur kabloyu hafifçe çektiğimiz zaman elimize gelir,her iki taraftanda (güç düğmesi/hoparlörün olduğu panelden ve anakarttan) kablomuzu çıkartıyoruz ve yerine yeni kablomuzu takıyoruz.(Dikkat edin kablonun tersi ve düzüne, nasıl çıkardıysanız yeni kabloyuda öyle takınız,aksi taktirde çalışmayabilir.Kabloyu taktıktan sonra laptop'u hemen toplamayın,güç kablosunu takın ve güç düğmesine basarak bilgisayarınızı çalıştırın,windows'u açıp ses geliyormu diye bakın.Eğer güç düğmesi çalışıyorsa bağlantılarınız tamam demektir,yok güç gelmiyorsa ters bağlamış olabilirsiniz,yaptığınız bağlantının tam tersini yaparak tekrar deneyiniz.Güç düğmesinden bilgisayar açıldı ama ses yok diyorsanız işte orada tırtladık demektir :,sorun bu parçada olabilir.Ama bu düşük bir ihtimal,eski adımları tekrar gözden geçirin derim ben.Herşey hallolduysa bilgisayarımızı güvenle geri topluyoruz,geçmiş olsun

Eğer kablo bulamadıysanız; dokunmatiklerimizi feda edeceğiz :D benim yaptığım gibi,dokunmatiklere giden kablomuzu çıkartıp,anlattığım işlemleri uygulayarak güç düğmesi/hoparlör kısmına takacağız.Tabi artık dokunmatik tuşlarımızı kullamıyoruz

Önemli: Eğer dokunmatiklere giden kabloyu çıkarıp hoparlörün yerine taktıysanız,ileride de bu kabloda hasar görürse,bilgisayarınızı hiç açamayabilirsiniz.Çünkü güç düğmesi olmadanda quick play tuşu ile bilgisayarınızı açabiliyordunuz,fakat artık dokunmatikleriniz çalışmayacağına göre ve ona giden kabloda güç düğmesinde olduğuna göre biraz tehlikeli bir iş gibi görünüyor.Uygulaması size kalmış,yardımcı olabildiysem ne mutlu.

Karşılaştığınız sorunları yazarsanız yardımcı olmaya çalışırım....

Alıntılar
    Kevin (Bu linkten ayrıca klavye değişimini görebilirsiniz.)
    Turgut
    quote:

MeroLight Kablo özellikleri hakkında demişki ;

Özellikler :
    12 pin
    Power button ile anakart arasındaki bağlantıyı sağlar
    Quick player (media button) ile anakart arasındaki bağlantıyı sağlar
    Parça Kodları :
    AWM E118077 2896 80C VW-1
    KOTL E220709 AWM 20798 80C 60V VW-1
    UYUMLU NOTEBOOK MODELLERİ :
    Compaq Presario V6000 series
    Hp Pavilion dv6000, dv6100, dv6200, dv6300, dv6400, dv6500, dv6700 series

30,00 USD + K.D.V. Kablonun Fiyatı Çok Yüksek Bu Tür Flexy Kabloların Beyaz ve Geniş Olanları Var.

Pin Sayısı Fazla Fakat Falçetayla Düzgün Bir Şekilde Keserseniz Orjinal Kablo Gibi Kullanabilirsiniz.

Üstelik Eskisinden Daha Kaliteli ve Sağlam Olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi D@ngerr -- 29 Nisan 2009; 23:57:40 >

• Paylaşımınız için teşekkürler.

Konu SSS (Sıkça Sorulan Sorular) olmuş.
  • çok güzel bir paylaşım emeğinize sağlık teşekkürler
  • Paylaşım için çok teşekkürler....tam umudu kesmişken hoparlör geri geldi
  • walla bende dün wi-fi card'ı tekrar yitirdim bunu ikinci kez yapıyor,garantide bitti, ek garanti süresi verecekler mi bakalım.... HP ye hayır diyoruz
  • Bendede aynı sorun vardı geçen söktüm notebook'u şimdik o kablodan arıyorum harıl harıl içinizde bu kablodan alan varmı ?
  • Aynı sorunu dün bende yaşadım. Kadıköy Yazıcıoğlu İşhanından 2 tane flex kabloyu 10 tlye aldım. Teknik servislerin martavallarına kanmayın. 50 tlye kablo takmaya çalışıyorlar. Kablonun fiyatı 5 tl. daha fazla vermeyin..
  • bendede hp dv 6600 laptop var.soldaki hoparlörden ses gelmemeye başladı .sorun bu kablodan olablirmi
  • Bu kablolardan satılıyordur hiç gerek yok aslında dokunmatikleri feda etmeye
  • Teşekkürler sorun yok ama olabilir favorilerde
  • bende de aynı sorun var üstelik üstelik 2 kabloyada hasar verdim.eski bir cdromda benzer bi kablo var yalnız geniş ve 30v diyor bunu kesip kullansam olur mu?
  • sanırım sorunumu bu yöntemle çözdüm allah razı olsun müşteri pc si idi

bu kablolardan ihtiyacımız var topluca satan olursa alalım
  • Bende de aynı sorun vardı bilindik bir siteden 20 TL ye AWM 20624 80C 60V VW-1 buldum. Servise o para hayatta verilmez. Aratınca çıkıyo zaten bilginize

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi night-fox -- 20 Şubat 2011; 15:11:30 >
  • takip
  • quote:

Orijinalden alıntı: night-fox

Bende de aynı sorun vardı bilindik bir siteden 20 TL ye AWM 20624 80C 60V VW-1 buldum. Servise o para hayatta verilmez. Aratınca çıkıyo zaten bilginize

bu kabloya acil ihtiyacım var nerden aldınız acaba
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.