Şimdi Ara

Pavillion notebook acilmiyor..Lutfen yardim edin

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
425
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Hp Pavillion 6640 marka laptopum 4 5 yildir sorunsuz calisirken dun bi anda bozuldu. Calisirken uyku moduna aldim bir muddet sonra actigimdaysa power tusuna bastiktan 5 sn sonra 3 defa bip sesi duyuyorum. Bip srslerinin birincisi uzun diger ikisi kisa caliyor. ve siyah ekran devam ediyor. Bu arada harddiskin calistigini gosteren bildirim isigi yanmiyor. Bu asamadan 5 sn geciyor fan manyaklasiyor deli gibi calisiyor ve ekrana hic birsey ne bios ne bi hata oyle kendi kendine calisiyor. Bu arada Xp cdsi taktim bootlu cd den calistirilabilir xp vardi icinde o da calismiyor. Siz ne diyorsunuz.bu ise arkadaslar. bilgilerimi nasil kurtarabilirim

• Selamlar;

Genelde donanımsal bir hata olunca beep sesi duyulur... Fiziki olarak düşürmeseniz çarpmasanız bile sonuçta elektronik devrelerle bir gevşeme uzun kullanıma bağlı olarak sıcaklık vb... etkisi ile olmuş olabilir...

Tamirciye götürmeniz gerekmekte.... : (
  • 3 defa bip sesi ram sorunu olduğunu gösterir. Alt kapağı açıp rami çıkartıp tekrar takın bazen çözüm olabiliyor.
  • Cevap yazdığınız içitesekkur ederim. Simdi tamirciye teslim ettim laptopu. Gitmeden once soyle bi arastirmistim.DH forumlarda biryerde okudugum sorunu ve cozum yollarini aynisini tamirci sappadanak soyleyince tamirci arkadasin bu isten anladigina karar verdim. Sorun Hp pavillion laptoplarin yuzde doksaninda ayni soruna rastlandigini ogrendim. Aramizda henuz bu sorunu yasamayanlar varsa hazir olsunlar.Bahse konu sorunumuz su. Ekran Karti cipinde soguk lehimle alakali bir sorun var. Bu sorun cesitli yontem ve maliyetlerle asilabiliyormus. 1. cozum ekran karti cipinin degismesi.180 tl maliyeti ve 4 ay garantisi var. Birde tamir yoluna gidilebiliyor. Cipin isitilmasi gerekiyor ama bunu ozel bir cihazla kontrollu saglamak gerekiyormus. Cihazi olmayanlar mikrodalga veya baska ilkel yontemler kullaniyormus. Ben tamiri sectim ve maliyeti 90 tl. 1 saatlik ismis fakat yogunluktan 1gunde yapabileceklerini soyledi. hayirlisi insallah olur yoksa durduk yere bin besyuz tl bana el sallayip baskasina yar olacak..

• quote:

Orijinalden alıntı: bigfree_35

Cevap yazdığınız içitesekkur ederim. Simdi tamirciye teslim ettim laptopu. Gitmeden once soyle bi arastirmistim.DH forumlarda biryerde okudugum sorunu ve cozum yollarini aynisini tamirci sappadanak soyleyince tamirci arkadasin bu isten anladigina karar verdim. Sorun Hp pavillion laptoplarin yuzde doksaninda ayni soruna rastlandigini ogrendim. Aramizda henuz bu sorunu yasamayanlar varsa hazir olsunlar.Bahse konu sorunumuz su. Ekran Karti cipinde soguk lehimle alakali bir sorun var. Bu sorun cesitli yontem ve maliyetlerle asilabiliyormus. 1. cozum ekran karti cipinin degismesi.180 tl maliyeti ve 4 ay garantisi var. Birde tamir yoluna gidilebiliyor. Cipin isitilmasi gerekiyor ama bunu ozel bir cihazla kontrollu saglamak gerekiyormus. Cihazi olmayanlar mikrodalga veya baska ilkel yontemler kullaniyormus. Ben tamiri sectim ve maliyeti 90 tl. 1 saatlik ismis fakat yogunluktan 1gunde yapabileceklerini soyledi. hayirlisi insallah olur yoksa durduk yere bin besyuz tl bana el sallayip baskasina yar olacak..

Evet maalesef o cihazlar öyle bir sorun var. Genelde tekrar ediyor ama sizinki bu süreye kadar iyi dayanmış.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ACİL YARDİM LAPTOP AÇILMIYOR
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.