Şimdi Ara

PAZARTESINE KADAR ÇOK ACIL YARDIM....

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
451
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • OKULDAN VERILEN BIR ÖDEVDIR BU ÇOK UĞRAŞDIM YAPAMADIM..

ÖDEV KONUSU: QBASİC PROGRAMINDA ÇALIŞTIRALCAK DIR BU PROGRAM BİR İSİM GİRDİKDEN SONRA BU İSMİ "ÖRNEĞİN MAHMUT DİYELİM BU İSME"

M
    MA
    MAH
    MAHM
    MAHMU
    MAHMUT

DİE YAZDIRSIN BİRİ BANA BUNUN KODLARINI YOLLAYABILIRMI

NOT:HANGİ BAŞLIK HANGİ BÖLÜMÜ YAZILDIĞINI BİLMEDİĞİM İÇİN YAZILIM BÖLÜMÜNE YAZDIM EĞER YANLIŞ BÖLÜME YAZMIŞSAM SA LÜTFEN KALDIRMAYIN OKULUN SON GÜNLERİ BU ÖDEV BANA ÇOK LAZIM....

• Neden büyük harfle yazdın başlıkda hiç uygun degil

• Döngü ile yapacaksın. kelimeyi istediğin harfinden başlatıp istediğin sayıda harfini yazdırma kodu vardır ben qbasic te nası olduğunu bilmiyorum. Şöyle değişkendeki metnin harf sayısını döngünü maksimum dönme sayısı olarak belirleyeceksin.sonra bi değişkeni de 1 den başlatacaksın bu döngünün içinde de 1 den başlattığın değişkendeki değer her döngüde bi artacak ya işte o değişkendeki değer metnin harf sayısına kadar tek tek artacak her artışda da metin değişkenindeki string ifadenni değişkenin değeri kadar olan harflerini yazdıracaksın.

Örnek

metin="MAHMUT"

not :mantığı anlatmak için rastgele kod yazacam qbasicteki karşılığını kendin biliyosundur.

metindeki_harf_sayisi=bilmemenekodu(metin)

for(i=1;i++;i=metindeki_harf_sayisi){

harfler=degiskendeki_metnin_belirtilen_deger_kadarki_harfini_yazdiran_ko(i,metin)

printf(harfler)

}

gibi işeydir bu mantığı anlaman için yazdım php kodu felan karışık bi şekilde artık sen qbasice uyarla

quote:

Orjinalden alıntı: daadaass

OKULDAN VERILEN BIR ÖDEVDIR BU ÇOK UĞRAŞDIM YAPAMADIM..

ÖDEV KONUSU: QBASİC PROGRAMINDA ÇALIŞTIRALCAK DIR BU PROGRAM BİR İSİM GİRDİKDEN SONRA BU İSMİ "ÖRNEĞİN MAHMUT DİYELİM BU İSME"

M
    MA
    MAH
    MAHM
    MAHMU
    MAHMUT

DİE YAZDIRSIN BİRİ BANA BUNUN KODLARINI YOLLAYABILIRMI

NOT:HANGİ BAŞLIK HANGİ BÖLÜMÜ YAZILDIĞINI BİLMEDİĞİM İÇİN YAZILIM BÖLÜMÜNE YAZDIM EĞER YANLIŞ BÖLÜME YAZMIŞSAM SA LÜTFEN KALDIRMAYIN OKULUN SON GÜNLERİ BU ÖDEV BANA ÇOK LAZIM....

• çok teşekkür ederim saolun... büyük yazdığım için kusura bakmayyın sitede yeniyim...
  • yanlış hatırlamıyorsam qbasicte şöyle olucak:

isim$ = "mahmut"

for i = 0 to 7

print mid$(isim$,1,i),

next i

burada qbasicte döngüler 0-7 arası yapınca i=1 de başlayıp i=6'dan sonra bitiyor diye hatırlıyorum. eğer hatalı yazarsa for-next döngüsnün aralıklarını değiştirin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ACİL YARDIM GEREK :(
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.