Şimdi Ara

PB EASYNOTE TJ SERİSİ İNCELEME ve SERİ SAHİPLERİ KULÜBÜ (66. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.705
Cevap
3
Favori
139.569
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6465666768
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ben de windows 7 ultimate x64 yukleyince donma sorunu ortadan kalktı. mute ışığının yanmama sorununu da yedeklediğim dvd deki driverı kullanarak çözdüm.
    şuan herşey iyi sadece pc hareketsiz yarım saatten fazla kalınca taskbar kayboluyo nedense ama geri koyabiliyorum onu sonra en azından donmuyor..
  • arkadaşlar bende yeni bi sorun oluşmaya başladı :s aylardır rahat rahat izlediğim dizileri , artık 10 sn de bir 1 sn lik takılmalar yüzünden izleyemez oldum . hadi cızırtı sorununu kabullendik söve söve ama bu baya bi ağır oldu artık . ne film ne tam ekran video izleyebiliyorum adam akıllı . bu konuda herhangi bi bilgisi olan varsa bi çözüm bulmaya çalışmak istiyorum........ bu arada 300 daha verıp zamanında t9600 lü HP mi alsaydım diye düşünmeden edemiyorum :(:(:(:(
  • quote:

Orijinalden alıntı: scorn

quote:

Orijinalden alıntı: Huseyinahmet

merhaba arkadaslar bende bir pb easynote tj65 dt-008tk kullanıcısıyım ancak benim bilgisayarımla ilgili söyle bi problemim var. dragon age:origins, divinity 2, dirt 2, Saboteur, mass effect 2 gibi oyunlarda ilk 5 dk boyunca oyunu rahatlıkla oynuyorum fakat bilgisayarım cok cabuk ısınmaya baslıyor ve bitmez tükenmez bi sekilde arada bikac saniyeligine duzelerek kasıyor..dirt 2 de medium grafik sewceneklerinde ısı ölçümü yaptıgımda sıcaklıkların hepsinin 90 ın üstüne çıktıgını farkettim sogutmayla ilgili bi problem olabilir mi ? fanın sesini duyuyorum.. aynı makinaya sahip olanların aynı oyunlarda aldıgı performanslar nasıl ? ben dirt 2 de tüm ayarlar en düşükte maksimum 62 fps aldım.. bu arada vista yüzünden olabilecegini düsünerek 64 bit win7 kurdum sorunlarım aynen devam ediyor hiçbir düzelme yok.. lütfen yardımcı olun ne yapmam gerekiyor.. istanbulda nereye servise götürebilirim veya götürdüğümde ne demeliyim? yardımcı olursanız minnettar olurum teşekkürler..

quote:

elbette çalışan bilgisayar sınır değerlerini görmemeli ama değerlendirme yapmak için kıyaslama maksimumla yapılır diye düşündüm. değerler dragon age:origins tüm ayarlar en yüksekken, yaklaşık 1 saat oynadıktan sonra görülen değerler;
    işlemci için iyi bir soğutması var diyemiycem sonuçta 70~ görüyor, gene de 75'e çıkmıyor ki 15 derece fark var.
    grafik soğutucu ise gerçekten övgüyü hakediyor, 65'i hiç görmedim. 105 nerde 65 nerde :)
    harddisk ~50, iyi midir bilmiyorum, seagate var bende, başkalarında farklı modellerde hdd varmış, zaten kıyaslama yapılamaz :)

işlemcilerimiz farklı, saat hızı yüksek diye belki daha fazla ısınıyordur, bilemiyorum. ama ekran kartlarımız aynı olmalı, yukarda da dediğim gibi 65'i aşmıyor. sanırım donmaların nedeni ekran kartının fazla ısınması, laptopda değil ama masaüstünde fan yeterli hıza çıkamadığı için 90'lı bir dereceye çıkmış, ekran gitti, reset attım everestte 88 diyordu ki bu değerde fan tamamen durmuştu.
    kullanım yeri önemli, ben evdeki tepsilerden birinin içine yastık koyup ters çevirdim, laptop'u tepsiye koyup kullanıyorum, hem rahat oluyor diz üstünde yastık, hem de sert yüzey olduğundan fanlar kapanmıyor, hava akışı bozulmuyor laptop'un altında.

garanti olarak sarıgazideki koyuncu merkez çok ters bir yer, kadıköyden 95dk sürdü koyuncuya gitmek. istersen aldığın yere ver istersen mecidiyeköy şubesine sor (doğrusu kadıköyden mecidiyeköye gitmek daha kolay :D)

laptopu hiç kucakta kullanmadım zaten sogutucusu falan ver hava akışını kesmedim soguk havada kullandım hep aynı şey.. az önce performans ölçerle ölçüm yaptım dirt2'de kasmaların işlemciden kaynaklandığını farkettim oyun kastığı anda işlemci kullanımı %100 oluyor. arkadaşımın bilgisayarında 2.53 işlemci var benimki 2.80 fakat onda oyunlar akıyor bende donuyor kafayı yemek üzereyim bu işlemci niye böyle yapıyor..herhangi bir bilginiz varsa yardım edin lütfen..

bu arada windows 7 professional 64bit yüklü. Puanlamada sabit disk 5.6 geri kalan bütün değerler 6.4..sogutmayla ilgili ne gibi bi problem olabilir acaba fan sesi duyuluyor normalde.. bu kadar güçlü bir sistemin dirt2 veya saboteur gibi oyunlarda kasması çok anlamsız geliyor bana aynı modele(008tk) sahip kullanıcılar aynı oyunlarda nasıl performans alıyorsunuz beni bilgilendirirseniz sevinirim böylece teknik servisle uğraşmaya vakit ayırabilirim şimdiden teşekkürler.

• istersen k-lite codec pack yükle belki düzelir. google da arat ve full unu yukle
    quote:

Orijinalden alıntı: tripleE

arkadaşlar bende yeni bi sorun oluşmaya başladı :s aylardır rahat rahat izlediğim dizileri , artık 10 sn de bir 1 sn lik takılmalar yüzünden izleyemez oldum . hadi cızırtı sorununu kabullendik söve söve ama bu baya bi ağır oldu artık . ne film ne tam ekran video izleyebiliyorum adam akıllı . bu konuda herhangi bi bilgisi olan varsa bi çözüm bulmaya çalışmak istiyorum........ bu arada 300 daha verıp zamanında t9600 lü HP mi alsaydım diye düşünmeden edemiyorum :(:(:(:(
  • herkese merhaba bende 1 hafta önce PB TJ65 aldım nvidia gt240m kartı var biliosunuz ancak bi sorun oldu call of duty modern warfare 2 oynarken grafik bozulmaları oluyor fallout oynarken de zaman zaman oluyor bu sorun aşağıdaki resimde görüldüğü gibi sizce sorun nerede olabilir ve nasıl çözülür??

PB EASYNOTE TJ SERİSİ İNCELEME ve SERİ SAHİPLERİ KULÜBÜ

• Arkadaşlar gördüğüm kadarıyla bilgisayarın altında 2 tane hava alma ızgarası var bunlardan arka taraftaki soğuk oluyo genelde (kasanın arkasında kalan sıcak hava çıkışından bahsetmiyorum) ki bu da hava aldığını gösterir..ortalardaki ise her zaman sıcak orda fan varmı, çalışıyormu sizinkilerde ? eğer çalışıyorsa fanı bozuk diye servise görtürcem çünkü bilgisayar ciddi şekilde ısınıyor..Lütfen biriniz yardımcı olun ve beni bu mağduriyetten kurtarın.. teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aynasız

herkese merhaba bende 1 hafta önce PB TJ65 aldım nvidia gt240m kartı var biliosunuz ancak bi sorun oldu call of duty modern warfare 2 oynarken grafik bozulmaları oluyor fallout oynarken de zaman zaman oluyor bu sorun aşağıdaki resimde görüldüğü gibi sizce sorun nerede olabilir ve nasıl çözülür??

sanırım driver problemi, internetten güncellemeyi dene. ekran kartı için garantiye gidenler var umarım donanımsal değildir

quote:

Orijinalden alıntı: Huseyinahmet

Arkadaşlar gördüğüm kadarıyla bilgisayarın altında 2 tane hava alma ızgarası var bunlardan arka taraftaki soğuk oluyo genelde (kasanın arkasında kalan sıcak hava çıkışından bahsetmiyorum) ki bu da hava aldığını gösterir..ortalardaki ise her zaman sıcak orda fan varmı, çalışıyormu sizinkilerde ? eğer çalışıyorsa fanı bozuk diye servise görtürcem çünkü bilgisayar ciddi şekilde ısınıyor..Lütfen biriniz yardımcı olun ve beni bu mağduriyetten kurtarın.. teşekkürler

ortada harddisk var bildiğim kadarıyla, soğutucuların metal uzantıları harddisk'e kadar gelmiyor galiba, o yüzden ısınıyor ve geç soğuyor. ızgara harddisk'i soğutmaya yetmiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Aynasız

herkese merhaba bende 1 hafta önce PB TJ65 aldım nvidia gt240m kartı var biliosunuz ancak bi sorun oldu call of duty modern warfare 2 oynarken grafik bozulmaları oluyor fallout oynarken de zaman zaman oluyor bu sorun aşağıdaki resimde görüldüğü gibi sizce sorun nerede olabilir ve nasıl çözülür??

sanırım driver problemi, internetten güncellemeyi dene. ekran kartı için garantiye gidenler var umarım donanımsal değildir

herşeyi denedim en güncel driver ve yine en güncel directx11 kac kere sürücüleri kaldırdım yükledim banamısın demıo aynı hep merak ettiği şey bütün PB Tj65 lerde varmı bu sorun yani kronik bişey mi acaba..??

• gt240m directx 11 kullanamaz diye biliyorum, silip directx 10 yüklemeyi deneyin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scorn -- 10 Mart 2010; 12:24:23 >
  • arkadaşlar bende DT015 TK modeli var alalı daha 4-5 ay oldu fakat aldıktan sonra dokunmatik panelin bir iki tanesi çalışmamaya başladı ve çalışanlarda ekrana yansımadan çalışıyor.ayrıca şarjı normal beklemede bile 1,5 saat gidiyo hele oyun oynamayım 1 saat falan gidiyo.full şarj edip pil ikonuna baktığımda 2,30 dk diyo fakat 15 dk sonra tekrar baktığımda 1.20 dk diyor.kasa yapısı olarak hayran kaldım ben modele ama dvd sürücüsünün oldugu yere elimle az bastırdıgımda tıkıt tıkır sesler geliyo sanki kırılacak gibi.

indirimden alınan ürün böyle çıkar demekten kendimi alamıyorum kullanan arkadaşlar varsa benim yaşadığım sorunları yaşadılarmı yada nasıl çözdüler format atmayı düşündüm dokunmatik ve şarj sorunu ortadan kalkabilir fakat emin değilim garantiye gidecek galiba .???
  • quote:

gt240m directx 11 kullanamaz diye biliyorum, silip directx 10 yüklemeyi deneyin

+1

GT240m ve hatta şu anda daha üst modellerde kullanılan GT330m dahi DX11 desteklemiyor.
  • arkadaşlar saolun ilk işim söyleiğinizi denemek olucak direct11 kaldırıp 10 u kuracam sonrasını paylaşırım sizlerle inşallah olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: redkitt964

arkadaşlar bende DT015 TK modeli var alalı daha 4-5 ay oldu fakat aldıktan sonra dokunmatik panelin bir iki tanesi çalışmamaya başladı ve çalışanlarda ekrana yansımadan çalışıyor.ayrıca şarjı normal beklemede bile 1,5 saat gidiyo hele oyun oynamayım 1 saat falan gidiyo.full şarj edip pil ikonuna baktığımda 2,30 dk diyo fakat 15 dk sonra tekrar baktığımda 1.20 dk diyor.kasa yapısı olarak hayran kaldım ben modele ama dvd sürücüsünün oldugu yere elimle az bastırdıgımda tıkıt tıkır sesler geliyo sanki kırılacak gibi.

indirimden alınan ürün böyle çıkar demekten kendimi alamıyorum kullanan arkadaşlar varsa benim yaşadığım sorunları yaşadılarmı yada nasıl çözdüler format atmayı düşündüm dokunmatik ve şarj sorunu ortadan kalkabilir fakat emin değilim garantiye gidecek galiba .???

-dokunmatik ışığın yanmaması launcher manager kaynaklı, eski bir sürümünü yüklersen düzelir.
    -pil konusunu bilmiyorum, bende normal değerler yazıyordu
    -kasası güzel ama dediğiniz gibi dvd üzerinde biraz boşluk var hafif bir bastırmayla göçüyor hatta gıcırdıyor, büyük bir problem değil ama garanti yolu ile düzelecek birşey de değil.

recovery ile sıfırlayıp launcher manager dışındaki tüm driver ve programları güncelleyebilirsin, packard Bell'in sitesinden son sürümlerini indirebilirsin, ayrıca donanım parçalarına göre arayıp da indirebilirsin, mesela ben touch pad driver'ını syntics'den indirdim son sürümde kayma hareketi daha güzel (sağdan aşağıya çekip daireler çizerek kayma devam edebiliyordu)

edit: nvidia'nın sitesinden son sürümü indir (şu an indirilebilir olan, driver'lardan biri siteden kaldırılmış problemli diye) ya da packard bell'in sitesinden indir.
    gene tavsiyem recovery yap internet bağlantın yokken, driver'ları elle güncelle

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scorn -- 11 Mart 2010; 9:33:35 >

• arkadaşlar çok acil yaklaşık 20 gündür dvd writerım çalışmıyor.
    garantiyede yollamak istemiyorum.koyuncu hakkında duyduklarım beni yeterince rahatsız etti..
    hani eskiden windows 7 yüklediğimde sanırım bir tek otomatik olarak dvd writer yazılımı yüklenmezdi.
    şimdi makina ile gelen dvd de bozuldu.bu sorun yazılımsal ise bana kısa yolu yollayabilir misiniz?
  • benimkide bozulmustu verdim obursu gun yenisiyle degistirilmis olarak geri aldim..
  • arkadaşlar bende packard bell tj75 202 tk modelini aldım genel olarak bi sorunum yok şu anda içerisinde işletim sistemi gelmediği için win7 ultimate yükledim offical sitesinden tüm driverlerini yükledim ancak pci basit iletişim denetleyicisi diye bişey kaldı o driveri bi türlü yükleyemedim bilen varsa yardımcı olursa sevinirim yoksa servis malüm hepimiz biliyorum bu arada laptopta eksi olarak gördüğüm tek şey ses sistemi ile klavyesi genel olrak güzel bi tasarımı var teşekkürler.
  • scorn kardeş saolasın verdiğin bilgi için launch manager i deniyorum şimdi.
    şimdi yukarda bahsettiğim sorunlar için pc yi servise göndermeyi düşünüyorum ama koyuncu elektronik için kullanıcıların şikayetlerini okudumda şok geçirdim.
    koyuncuya garanti dahilinde ürün gönderipte sorunsuz alan olmamış anladığım kadarıyla buyrun bakın sizde.;
    http://www.sikayetvar.com/sikayetoku/k/404/f/1502
  • arkadaşım 5 ay önce adana vatan'dan aldığım tj65 008 tk modeli 3 hafta önce akşam sorunsuz kullanirken ertesi günü açılmadı ne olduysa kapalıyken oldu bende anlamadım koyuncuyla ilgili yorumları okuduktan sonra korka korka mecburen ertesi günü vatanpc geri götürdüm servise göndereceklerini söylediler ve gelmesi 2 haftayı bulur dediler söyledikleri gibi 2 hafta sonra gittim aldım 1 haftadır kullanıyorum şuana kadar herhangi bir problem yok servis fişinede power kablo temasızlığı giderildi diye yazmışlar benim pc çalışmıyordu ama şarj oluyodu bence ondan olduğunu zannetmiyorum üstelik windows7 ultimate kullanıyorum derecelendirmede daha önce 6.4 olan ekran ve oyun performansı şimdi 6.5 üstelik ekran kartı driver aynı olduğu halde hala ne olduğunu anlamış değilim.
  • arkadaşlar 015 TK modelini kullanan varsa bana max/min pil süresini yazabilirmi artık tak dedi 1.30 saat üstüne çıkmıyor ayrıca fanı ısınmaya başladı..ulan datron vardı bende kraldı valla hiç böyle dertlerle uğraşmıyodum uğraşan arkadaşlarımada gülüyodum valla..gülme komsuna gelir başına boşuna dememişler.
  • Arkadaşlar ekran kartının yeni driveri çıkmış bilginize yükleyen arkadaşlar izlenimlerini yazarlarsa sevinirim hem tüm arkadaşlar bilgi sahibi olmuş olur...Teşekkürler...

Version: 197.16 WHQL

Windows 7 64 Bit

http://us.download.nvidia.com/Windows/197.16/197.16_notebook_winvista_win7_64bit_international_whql.exe

Windows 7 32 Bit

http://us.download.nvidia.com/Windows/197.16/197.16_notebook_winvista_win7_32bit_international_whql.exe

• 
Sayfa: önceki 6465666768
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.