Şimdi Ara

pc açılırken sorun var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
21.886
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • pc açılırken asus logosunun altında scanning and repairing drive (C:):0% complete yazısı var bir süre sonra bu %28 oluyor ve mavi bölüm kurtarma bölümü geliyor kişisel bilgisayarınız düzgün başlayamadı hata kodu 0xc000000f gerekli aygıt bağlanamadı veya bu aygıta erişilemiyor aşağıdada bunlar yazıyor yeniden denemek için enter başlangıç ayarları için f8 tuşuna basın fln diyor.bunun sorunu nedir acaba. yanlış yere yazdysam özür.
    pc özellikleri: win 8 asus k55vj-sx025h ram: 6 gb ekran kartı: NVIDIA GeForce GT 635M işlemci: Intel Core™ i5 3210M

• Teknik yardım bölümüne açarsan konuyu, daha hızlı yanıt alırsın zira doğru yer orası.
    Soruna gelince, Windows'u onarmayı dene, sistemsel bir sorun var gibi.
  • sistemi tekrar kurman gerekebilir
  • format atmıyor recovery yapmaya çalışıyorum olmuyor. bildiğiniz bir yolu varsa söylermisiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: 34tr3401

pc açılırken asus logosunun altında scanning and repairing drive (C:):0% complete yazısı var bir süre sonra bu %28 oluyor ve mavi bölüm kurtarma bölümü geliyor kişisel bilgisayarınız düzgün başlayamadı hata kodu 0xc000000f gerekli aygıt bağlanamadı veya bu aygıta erişilemiyor aşağıdada bunlar yazıyor yeniden denemek için enter başlangıç ayarları için f8 tuşuna basın fln diyor.bunun sorunu nedir acaba. yanlış yere yazdysam özür.
    pc özellikleri: win 8 asus k55vj-sx025h ram: 6 gb ekran kartı: NVIDIA GeForce GT 635M işlemci: Intel Core™ i5 3210M

scanning and repairing drive (C:):
    yazması diskte arıza bulduğunu, onarmaya çalıştığını gösteriyor.
    Ancak %28'de takılıp kalması da arızanın bozuk sektör türü olduğunu düşündürüyor.

Olanak varsa diski çıkartıp, sağlam bir bilgisayara takarak HD Tune türü bir programla:
    http://www.hdtune.com/
    Error Scan'de tam tarama yaptırın.
    Health kısmıyla birlikte ekran görüntüleri gönderin yorumlayalım.

İkinci bilgisayar yoksa başka bir diske sistem kurup bunu yanına bağlayarak da bakabilirsiniz.

• laptop olduğu için çıkaramıyorum fakat başka bir yolu varsa söylermisiniz?
  • quote:

laptop olduğu için çıkaramıyorum fakat başka bir yolu varsa söylermisiniz?

Öncelikle eğer garantisi sürüyorsa doğrudan servise götür.
    Altta anlatacaklarımı yapman garantiyi etkileyebilir:
    Laptop'un altını çevir, 2-3 tane ince vidalı kapak olur. Genelde HDD olanını sigara paketi boyutundan anlamak kolaydır. Çoklukla kenarlara yakın olur.
    Diski bulduğun zaman koruyucu metal koruyucusuyla birlikte dikkatlice sökersin, ardından metaldeki vidaları da çıkartırsın.

Daha sonra yukarıda anlattığım şekliyle bilgisayar kasasına takarak yazdıklarımı denersen iyi olur.
    Onu yapamıyorsan harici USB kutu ile de başka bilgisayara bağlanır.
    Bu durumdayken Health sekmesini boş gösterebilir ama hata taramasını (Error Scan) yapar.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • garanti dışı kalabilirse en iyisi garantiye vermek. bu sorun neyden kaynaklanmış olabilir?
  • quote:

garanti dışı kalabilirse en iyisi garantiye vermek. bu sorun neyden kaynaklanmış olabilir?

İlk mesajda yazdığım gibi:

"scanning and repairing drive (C:)"

yazısı hard diskde sorun olduğunu gösteriyor.

%28'de takılıp mavi ekran çıkartması da bad sector türü ciddi bir bozulma işaretidir.

Ama kesin emin olmak için diski hata taramasından geçirmek gerekli.

Garantiliyse doğrudan servise gönder, hiç karıştırma.
  • garantiye vericem. içini sökmeden bir programla veya başka bir yolla düzeltmek varmı?
  • quote:

garantiye vericem. içini sökmeden bir programla veya başka bir yolla düzeltmek varmı?

Sorun yazılımsal olsa formatla / recovery ile düzelirdi, parçalar arızalı gözüküyor.
    Müdahale etmeden sevisine göndermen iyi olur.
  • tmm teşekürler
  • hard disk de bir sorun varsa hard disk deyişimi fln olurmu çünkü yeni pc nasıl bozulduğunuda anlamadım ya
  • Evet arıza çıktıysa değişim yaparlar.
    Sorun laptop'ın düşmesi sonucu gibi bir nedenle oluştuğu belli değilse garanti dahilinde ücretsiz değişim yapılır.
  • düşme fln olmadı aniden oldu
  • Farketmez, sonuç olarak eğer sen müdahale edemiyorsan servisine ver onlar gerekenleri yapsınlar.
  • tamire gönderdim yapamadılar olmadı
  • quote:

tamire gönderdim yapamadılar olmadı

Olmadı derken, ne diyorlar? Sorunsuz mu? Siz bozmuşsunuz değişmeyiz mi?...
  • asusun garantisine daha vermedim pc tamircisine verdim çöezemedi dediki en iyisi garantiye ver. bende garantiye vericem pazartesi
  • quote:

asusun garantisine daha vermedim pc tamircisine verdim çöezemedi dediki en iyisi garantiye ver. bende garantiye vericem pazartesi

Sıradan bir PC tamircisine vermemeliydin, her nereden aldıysan onlar tamir yapar.
    Başkası kurcalarsa garanti etiketi gibi şeyleri yırtabilirler, garanti dışı kalır.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.