merhaba arkadaşlar benim sorunum bilgisayardan enerjiyi tamaamen kesince bi kaç dk. sonra açınca hemen bios a giriyo otomatik olarak ve oradanda işlemci hızını ayarladığım yere geliyo kendiliğinde oradan ben işlemci min değerini belirtiyom cel.2.4 tarih saatide sıfırlıyo bu arada kısaca biosu sıfırlıyo.ben bios pilini değiştirdim yeni aldım ama aynı sorun devam ediyo.buna nasıl bi çözüm bulabilirim yardımcı olursanız sevinirim
Bios pilinde temassızlık olabilir. Saçma gelebilir ama birşey önereceğim. Pili tutan metal parça ile pil arasına bir metal koayabilirsin. ( Örneğin bozuk para )
demekten zarar gelmez
bide ben bi arkadaşıma sordum o biosu güncellemen gerekir dedi acaba alakası olabilirmi.sonra aynı sorunla oda karşılaşmış bi ara ve ram i değiştirmiş ve sorun düzelmiş.bide bunu deneceğim ewe gidince.ama temassızlık olacanı sanmıyorum çünkü pil yerine güzelce yerwleşiyo ve alttaki metalde baya gergin üstte aynı şekilde
Bios güncellemeyle alakası olacağını hiç zannetmiyorum. Ram konusuna gelince ramden dolayı böyle birşey olduğunu hiç duymadım ama neden olmasın oda bir ihtimal.