Merhaba Saygıdeğer donanımhaber üyeleri öncelikle herkese iyi yıllar diliyorum.
Yılın son gününde teknik bir arıza sebebiyle masaüstü bilgisayarım açılmadı.
Her zamanki gibi sabah pc yi açtığımda ekran gelmedi ve kontrol ettiğimde psu nun fanının dönmediğini farkettim ups den çıkarıp normal şebekeye bağladım.ups de bir sıkıntı yok.Power kablosunda da herhangi bir sıkıntı yok.
Anakartın rgb ledi yanıyor.(psu yu açıp pc yi tekrar çalıştırmaya çalıştığımda bir şeyi farkettim.psu fanı dönmeye çalışıyor fakat sonra enerji kesiliyor.daha fazla sisteme zarar vermemek adına başka birşey yapmadım.Sanırım psu dan kaynaklı.Bilgilendirebilecek arkadaşlar varsa sevinirim.Teşekkürler.
Bulunduğum ortam kapalı olmasına rağmen çok soğuk olabilmekte bu süreçten pc nin kasası da olumsuz etkilenmiş olabilir. PC her daim ups le birlikte kullanıldı.
PSU: power supply (Güç kaynağı)
UPS: Uninterruptible Power Supply (Kesintisiz güç kaynağı)
Tam olarak hangisinde sorun yaşıyorsunuz?
Eğer PC, UPS üzerinden enerji alıyorken çalışmıyorsa. UPS deki akülerin soğuk ortamdan etkilenme ihtimalleri çok yüksek. Bildiğiniz akü donma durumu..
Logic_Man
kullanıcısına yanıt
evet kesintisiz güç kaynağı(ups) ile kullanıyorum.Fakat ups de bir sıkıntı yok diğer donanımları bağlayınca çalışıyor.PC yi normal şebekeye de bağladım açılmıyor.Power Supply da (psu) da bir sorun var fan dönmüyor.İşin enteresan kısmı ise anakartın rgb ışıkları yanıyor.ama görünü ve hiç bir fan dönmüyor.Sıkıntı nereden kaynaklı onu çözmeye çalışıyoruz.
msozgirgin
kullanıcısına yanıt
Anakarttaki jumperlar üzerinden elle power-start yapın anakarta. PC power tuşunda da sorun olabilir. Ayrıca mümkünse farklı bir power-supply kablosu deneyin.
Logic_Man
kullanıcısına yanıt
pc power tuşuna başınca ışıklar(pc açılırken power ledi yanar ya kastım o ) geliyor geri gidiyor.Power tuşunda sıkıntı yok gibi. başka power supply ve başka power supply kablosuyla denedim.
sadece power supply kablosunu değiştirdğimde sorun devam ediyor. power supply ı değiştirdiğimde de ekran gelmiyor.
msozgirgin
kullanıcısına yanıt
Sanırım kasa içine, anakart vs. müdahale etmede çekiniyorsunuz. Bu noktada daha fazla tavsiyede bulunmam anlamsız olur. Servise gitmeniz en doğrusu..
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme