arkadaşımda amd x2 5200+ işlemci ve asus m2avm anakartı var. o/c yaptı( malesef ) ve pc' si bi daha açılmadı ram ve ekran kartını başka bir pc de denedik çalışıyor. ancak işlemci ve anakartı deneme imkanı bulamadık. bilgisayar açılıyor ama ekrana görüntü gelmiyor. bios pilini çıkarıp taktım ama bios u sıfırlamadı herhalde. sizce sorun işlemcidemi yoksa anakart damı olabilir. yoksa bios la ilgili bir sorun mu olabilir?
aynı sorun benim basımda da var su an anakarttandır diye düşündüm servise götürdüm anakartı bir cok denemeden gecirmesine ragmen bi problemle karsılasılamadı. işlemciyi servise gönderdim ne yaptıklarını bilmiyorum geri geldi monte ettim pc yi actım normal calıstı.... işim bitince pc yi kapattım ve bir sonraki gün tekrar acmak istedigimde olmadı . fanlar calısıyo lambalar falan yanıyo fakat cd sürücüsü calısmıyo ekrana görüntü gelmiyo ve elektirigi kesmeden pc yi tekrar kapatamıyorum..
bilen bi arkadas yardımcı olursa sevinirim redfanatic umarım senin sorunda çözülür...
Bios pilini hemen geri takmasaydın ...çıkardıktan sonra biraz bekledin mi?
güç kaynağından dolayı bir sorun da olabilir...
birde kasayının prizini çektikten sonra bios ppilini cıkart olmadı anakart üzerindeki jumperden sıfırla kitapcıkta yazar
Genelde eski anakartlarda(bios korumasız) bios overclock aşırıysa tamamen silinir. Eğer silinmeme şansı varsada sizde silinmemiş olabilir (Auto Boot Block Recovery mesajı gelmemiş çünkü!) Anakart üzerinde recovery pini arayın...Anakartta dual bios var mı? Anakarttaki güç kaynağı kayışını söküp pili çıkartıp 15 dakika beklediniz mi? Eğer varsa recovery jumperındaki jumperı çıkartıp ters takıp sonra tekrar düz takmayı denediniz mi?
Bu yollardan biri sorununuzu çözer. Yada 12 volt güç veren bir şeyi biosun en üst sol bacağına değdirmeniz belki işe yarayacaktır.
Emre arkadaşın dediği gibi güç kablosunu kasadan çıkarın. Ve 15-20 dakika bekleyin.