dün pc ye amd 5600 2,9Ghz işlemci taktım. taktıktan sonra pc açılmamaya başladı 5-6 defa reset attıktan sonra açılıyor.yine amd 5600 ü taktıktan sonra aşırı ısınma başladı. ekran kartım 90 dereceyi işlemcim 75 dereceyi gördü.pc min özellikler:amd 5600, hd26000 xt gddr4, 3 gb 667mhz ddr2,80 gb harddisk,m2npv-vm anakart,380 watt pegasus psu.(eski işlemcim amd 3000 di.)
fanı düzgün takmamış olabilirsin sök tekrar takmayı dene. power yetiyomu ondanda yapabilir.
fanı kontrol ettim bi sorun yok.
powerdan kaynaklanıyo olabilir. bios ayarlarınıda kontrol edip voltaj değerlerine bakdınmı
bios tan hangi ayarlara bakmam gerekiyor?
3600 den önce kullanmış oldugun 3000 işlemcinin voltaj değerleriyle açmaya çalışıyor olabilirsin. biosdan ayarları default yaparsan voltaj değerleri otomatik ayarlamaya geri dönecekdir
bios ayarları default yaptım. default yapmadan önceki ayarlarda bir değişiklik olmadı.biosu update etmem gerekli mi?
İşlemciyle fanın arasına termal macun sur işlemci fanının bitane deliği bile tam oturmadığı zamn işlemcin 80 dereceyi gorur basıma geldi e8400 u yakıcaktm :D vidalarını iyice yerine oturt bastır kırmadan ama kesin ondandır bence biosuda default yapmışsn zatn.Ekran kartına bısey dıyemem nedn bu kadr ısınıyo bılmıyrm
bios ayarlarını optimum a getirmeyi denedin mi?
arkadaşlar bios tan ayar yapmayı hiç bilmiyorum nasıl yapılacağını yazarmısınız!
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme