Şimdi Ara

PC açılmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
679
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba, başlıkta belirttiğim gibi bilgisayarım açılmıyor. Power tuşuna bastığımda sürekli res atar gibi HDD ya da CD-ROM dan çıkan tabiri caizse "çıkırt çıkırt" diye sesler geliyor. HDD leri tek tek ayrı ayrı bağladım, CD-ROM çıkarttım, anakartın pilini çıkartıp Bios res attım, RAM leri çıkarıp tek tek denedim, ekran kartını da çıkartıp yeniden taktım, can sıkıntısından genel temizlik de yaptım ama tüm çabalar sıfır sonuç. Parçaları başka bir yerde deneme gibi bir şansım yok. Arızalı olan parça hakkındaki düşüncelerinizi bekliyorum. Benim düşüncem anakart arızası kanaatindedir.
    Yorumlarınızı bekliyorum.

• Konuyu yanlış bölüme mi açtım acaba?
  • Anakartın biosunu resetle bence. Kitapçığında biosu temizlemek için pin takılacak yeri gösterir. Pili takıp çıkartmak biosu temizler mi bilmiyorum. Pin ile halledersen bunu yaptıktan sonra %90 açılır. Yine açılmazsa teknik servis yolu gözükecek gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sonneillon -- 17 Ağustos 2012; 12:58:14 >
  • Denedim, sonuç sıfır. Sorun hangi parçada olabilir? Ona göre gidip uygun birşeyler alayım. Servise yollama gibi bir huyum yok
  • ekranına herhangi bir yazı gelmiyormu ? Pcyi ilk açtığında işlemci ısını kontrol et eğer hemen ısınıyorsa ya anakartta ya güç kaynağındadır tahminim elektriğin iyi dağılamadığından o sesi yapıyor
  • Hiç bir görüntü gelmiyor. Sanki sürekli açılma çabası içiresindeymiş gibi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: darklander1st

Hiç bir görüntü gelmiyor. Sanki sürekli açılma çabası içiresindeymiş gibi.

dediğim gibi işlemci fanını çıkar pcyi aç elini işlemcinin üstüne koy eğer hemen ısınıyorsa anakart yada psu dan dır. Yada tüm bileşenleri çıkar sadece ramler ve işlemci kalsın hdd cdwriter falan hepsini sök ekranına yine yazı gelmiyorsa anakartır
  • Yarın deneyip, sonucu bildiririm. Teşekkürler fikirler için
  • quote:

Orijinalden alıntı: darklander1st

Yarın deneyip, sonucu bildiririm. Teşekkürler fikirler için

Saçmalama sakın bilgisayara soğutucu bağlamadan çalıştırmaya çalışma sorun anakart arızası ! arkadaş saçmalamış bilgisayarının çalışan parçalarınıda bozacaksın ! Yarın git bilgisayarı ramsız çalıştırmaya çalış bakalım biostan bip bip diye ses gelecek mi ? eğerki bip bip diye ses gelirse anakart sağlam demektir gelmezse kendine yeni anakart al....
  • anakart tırtlamıs onbasım
  • power supply yani güç kaynağında sıkıntı olabilir ve sadece anakart işlemci takılı bir şekilde çalıştır veya power tuşunda sıkıntı olabilir power tuşunun anakarta takıldığı yeri çıkart bir iletkenle şase yaptırıp çalıştır hiç biri olmasasa anakartı sök dışarda çalıştır sadece anakart hiç birşey takma işlemci vs bişe takma gene çaılşmassa anakart arızalı demektir :)
  • anakart ve psu değiştirdim. sorun çözüldü arkadaşlar. teşekkürler fikirleriniz için.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.