Merhaba arkadaşlar 8-9 yıllık bir bilgisayarım var. 3 ay önce, işlemci fanı artık ömrünü tükettiği için yeni bir fanla değiştirdim. O zamandan beri, durup dururken bilgisayar kapanıveriyor. Tekrar açarken de, Windows normal sürdürülsün ve güvenli modda aç vs yazan ekranla açılıyor. İnternette araştırdıktan sonra önce termal macunu yenilemeyi düşündüm, ki zaten yeni aldığım fan kendi macunuyla gelmişti, ona rağmen üstüne tekrar sürüp monte ettim, problem devam etti. CPU ve anakart ısısıyla alakalı olabilir diye okudum, AIDA64 ile kontrol ediyorum, ilk açılışta 30 derece, daha sonraları 41-42 arası gidip geliyor. Bazen açılıştan 15 dk sonra kapanıyor, bazen 2,5 saat sonra. Kapandığı anlarda da en fazla 2 internet sayfası ve gomplayer açık oluyor, öyle ahım şahım zorlayıcı programlar kullanmıyorum. Daha önce 2 kere ani kapanmalar dolayısıyla windows çöktüğü için çok korkar oldum, çaresini de bulamıyorum. Bana yardımcı olabilecek birileri var mı?
büyük ihitmal power supleyin yetmiyordur
Ekran kartiniz nedir?
Bu sıcaklıklar işlemci sıcaklığı mı?
Macun sürerken işlemciye zarar vermiş olabilirsiniz. Mesela 1-2-... tane pin kırıldıysa aniden kapanabilir.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme