Şimdi Ara

PC BİOS DONMA SORUNU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
765
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • selamın aleyküm. 1 yıldır kullandığım bilgisayarım yaklaşık 2 haftadır bios ekranındayken donuyor. parçaları tek tek kendimce denedim. sağlam duruyorlar. pc yi kasadan çıkarıp masamın üzerinde kurdum gayet iyi çalışıyor. yardım bekliyorum. internette araştırdım çözüm bulamadım teşekkürler

• Aleyküm selam,

Uzay kurulumda hiç bir şekilde sıkıntı yoksa, kasa da bir şekilde statik elektirik oluşuyordur. Özellikle anakart / kasa birleşim noktalarına dikkat edin.
  • evet haklısınız hatta anakart kasa bağlantısı yaparken plastik conta kullandım. gerçi biraz incelttim contaları. ama yine de devam etmekte. başka tavsiyeniz var mı teşekkürler
  • vidalar kısa geldiğinden contaları incelttim. açıklık getirim de başka bişey anlaşılmasın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ProbLem!

Aleyküm selam,

Uzay kurulumda hiç bir şekilde sıkıntı yoksa, kasa da bir şekilde statik elektirik oluşuyordur. Özellikle anakart / kasa birleşim noktalarına dikkat edin.

yaptığınız yorumla alakalı tavsiyeniz var mı
  • Tekrar dan merhaba,

Uzay kurulum yaptınız mı ? Bağlantı noktaları dediğim olay, bazı dandik sıradan kasarda bağlantı noktalarında metal çapaklar olur ve anakarta temas ederler. Anakartın arka plakayı da kontrol eder misin ? Özellikle USB giriş yuvalarındaki sağlı sollu metal parçacıklara dikkat etmelisin.
  • Selam
    Bilgisayarı masa üstüne kurduğunuzda çalıştığına göre, burada akla gelen şunlar olmalı ve yapılmalı.

1. Farklı bir pirizde ve yeni bir elektrik kablosu ile denenmeli.
    2. PSU'da kaçak olma ihtimali olabilir ve kasaya elektrik dağıtma olasılığı.
    3. Kasa arkasındaki anakart aynasınıda sökerek denenmeli.
    4. Elbette plastik contalar ile kasaya anakartı monte edilmeli. Ki, bunu yapmışsınız.
    5. Yine çalışmıyor ise, başka bir PSU ile denenmeli.

Kolay gelsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ProbLem!

Tekrar dan merhaba,

Uzay kurulum yaptınız mı ? Bağlantı noktaları dediğim olay, bazı dandik sıradan kasarda bağlantı noktalarında metal çapaklar olur ve anakarta temas ederler. Anakartın arka plakayı da kontrol eder misin ? Özellikle USB giriş yuvalarındaki sağlı sollu metal parçacıklara dikkat etmelisin.

uzay kasa denedim canavar gibi çalışıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bay_KG

Selam
    Bilgisayarı masa üstüne kurduğunuzda çalıştığına göre, burada akla gelen şunlar olmalı ve yapılmalı.

1. Farklı bir pirizde ve yeni bir elektrik kablosu ile denenmeli.
    2. PSU'da kaçak olma ihtimali olabilir ve kasaya elektrik dağıtma olasılığı.
    3. Kasa arkasındaki anakart aynasınıda sökerek denenmeli.
    4. Elbette plastik contalar ile kasaya anakartı monte edilmeli. Ki, bunu yapmışsınız.
    5. Yine çalışmıyor ise, başka bir PSU ile denenmeli.

Kolay gelsin.

aslında psu da kaçak olma ihtimali var bir kaç kere elektrik çarpması yaşamıştım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.