Arkadaşlar merhaba. PC imi açtığımda kasadaki tüm fanlar çalışıyor ama ekrana görüntü gelmiyor ve monitörün normalde sürekli yanan yeşil ışığı yanıp yanıp sönüyor. benzer sorunları olanların açtığı topiclerde söylenen biçok şeyi yaptım ama sorunu çözemedim. uyguladığım yöntemler:
Kasadaki tüm parçaları ve soket giriş yerlerini temizledim ekran kartı ram harddisk gibi parçalarımı başka bir pc de kontrol ettim hepsi sorunsuz çalışıyor bios pilini çıkardım ve 10dk bekletip geri taktım. monitördemi sorun var die başka bir pc yi monitörüme bağladım o pcden görüntü aldım
ama hiçbi yöntem başarılı olmadı hala aynı şekilde monitör ışığı yanıp sönüo sürekli başka fikirleri olan varmı?
klavyenın caps lock num lock calısıyormu basınca. disk harekete gecıyormu ? hanı sankı sıstem acılıyor da sen görüntü alamıyorsun gıbı bır olaydan mı bahsedıyoruz?
Sen sorunca farkettim kalvyenin üstündeki caps lock num lock scroll lock ışıklarının 3ü birden sürekli alarm veriomuş gibi yanıp sönüyor
dimekkı muhtemelen bır anakart ya rahmet bereket modlarına geliyor gıbıyız dostum :D bios pilini cıkardın.pekı pilin yakınlarında bır de anakartı resetleyen bı jumper olur. anakartına gore degısır.onu da bi söküp beklesen bı muddet.?
Sen en iyisi tamirciye götür
ramleri falan sök güzelce temizle ve ram yataklarınıda üfle güzelce temizle yerine tak bide kılavye mause girişlerini kontrol et yamulan pin yada birbirine temas eden kısa devreye yol açabilecek durum var mı
quote:
Orjinalden alıntı: aslaaslademe
dimekkı muhtemelen bır anakart ya rahmet bereket modlarına geliyor gıbıyız dostum :D bios pilini cıkardın.pekı pilin yakınlarında bır de anakartı resetleyen bı jumper olur. anakartına gore degısır.onu da bi söküp beklesen bı muddet.?
Bu jumper ı bi türlü bulamıom:) Ram söküp temizleme işlerini falan yaptım. Klavye mouse un dişlerindede bi problem yok:) banada anakartta sorun var gibi geliyo:) tamirdiye gitmek istemiorummmm
İçini rahatlatacaksa şöyle diyeyim. Bu tip sorun sadece anakartla alakalı olmayabilir. Powerdada çok nadir olsa da aynı duum oluyor. Bana da oldu. En sonunda Anakart ve power patladı. Evet evet pat diye ses geldi :)
Bilgisayarı komple kapatıp bir kaç saat dinlendir. Anakarttaki tüm donanımları sök, onboard ekran kartın ve harici ekran kartın varsa onu da sök. Kısacası anakartı boşalt. Ram birdne fazlaysa, sırayla birini çıkar. Tek tek dene. Ram yuvalarındna birinde de problem olmuş olabilir. Buna rağmen bir değişiklik yoksa, bir tamirciye vermen yerinde olur.
en iyisi tamirciye göster nedenini öğren yapabiliyorsan yap yapamıyorsan yaptır
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme