Şimdi Ara

PC cd yi görmüyor.Ne yapmalıyım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
78.481
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Beyler bilgisayar cd yi takıyorum,bilgisayarıma tıklıyorum cd işareti çıkıyor fare işaretinde sonrasında görmüyor cd yi?cd dende işimi görecek şeyler mevcuk video resim dosya falan.ne yapmalıyım görmesi için?birde son günlerde başka sorunum var oda kulaklıktaki mikrofon çalışmıyor başka pc yada akıllı telefonda çalışıyor ama pc de çalışmıyor.Bunlar zincirleme falanmı yoksa küçük birşey yaparak düzeltilebilecek şeylermi.Format atmak istemiyorum.D sürücümde format dosyalarım ve bütün driverlar var eğer çok zor durumda kalırsam diye kaydetmiştim.formatı en son çare olarak görüyorum beyler ALLAH için yardım edin.pc yi sökeyim içindeki kablolaramı bakayım napayım?Önerilerinizi bekliyorum.Şimdiden TEŞEKKÜRLER....

• Yapay Zekanın Yanıtı

Bilgisayarınız CD'yi Görmüyorsa Çözüm Önerileri

Bilgisayarınız CD'yi görmüyor veya okumuyorsa, sorunu çözmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

• CD'yi ve CD sürücüsünü kontrol edin: CD'de herhangi bir çizik veya hasar olup olmadığını kontrol edin. Ayrıca, CD sürücüsünün temiz olduğundan ve içinde yabancı cisim bulunmadığından emin olun.
    • Farklı bir CD deneyin: Bilgisayarınızın başka bir CD'yi görüp görmediğini kontrol edin. Bu, sorunun CD'de mi yoksa sürücüde mi olduğunu belirlemenize yardımcı olacaktır.
    • CD sürücüsü sürücülerini güncelleyin: Bilgisayarınızın CD sürücüsü sürücülerinin güncel olduğundan emin olun. Güncel olmayan sürücüler, CD'lerin tanınmamasına neden olabilir.
    • CD sürücüsünü yeniden etkinleştirin: Aygıt Yöneticisi'ni açın, "DVD/CD-ROM sürücüleri" bölümünü genişletin ve CD sürücünüzü bulun. Sağ tıklayıp "Etkinleştir" seçeneğini belirleyin.
    • BIOS ayarlarını kontrol edin: BIOS'a girin ve CD sürücüsünün BIOS'ta etkinleştirildiğinden emin olun.
    • Donanım sorunlarını kontrol edin: Bilgisayarınızın anakartı veya güç kaynağı gibi donanım bileşenlerinde sorun olup olmadığını kontrol edin.
    • Profesyonel yardım alın: Yukarıdaki adımlar sorunu çözmezse, bir bilgisayar teknisyenine veya bilgisayar üreticinize başvurmanız gerekebilir.

Önemli Not: Bu adımlar, çoğu bilgisayar CD'si görmeme sorununu çözmek için genel çözümler sunar. Ancak, her bilgisayar ve sorun benzersiz olduğundan, özel durumunuz için farklı çözümlere ihtiyaç duyulabilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • up up acil
  • dostum cy yi temizle birde eline papix al kulak temizleyici hafif nemlendir ucunu ve optik okuyucuyu temizle oyle dene olmadı harici DVD romlar var onlar herseyi okuyor ozellikle samsung marka olanları iyi.

cd ler ve DVD ler marka marka değişir.Ustlerindeki madde bir sure sonra silinir ve cd ler okunmamaya baslar bu yüzden önemli bilgilerinizi kaliteli cd lere yazdırırsanız omrunu uzatırsınız fakat bir sure sonra onlarında okunmadığını göreceksiniz bu yüzden en güzeli harici hdd ler veya flash bellekler...
  • birde cok uzun sursede cd optimize programları var içindeki bilgileri bu programlarla kurtarabilirsin...
  • benim anlatmaya çalıştığım film izlemek için pcye cd takıyorum okumuyor,birde cd takmalıyım içinde önemli dosyalarım olan mesela(sagopa albümü) bu yüzden lazım gerçekten pc nin içini açmaktan pek anlamam.tamam bi ekran kartı sökerim anakartı çıkarırım temizler ederim ama hayatımda bir kere bile cd romun içini açıpta bakmışlığım yoktur direkt olarak bilgisayardan yapma şansı yokmu boot ayarları diye duydum ama onuda bana acemiye anlatır gibi anlatırsanız çok sevinirim.Şimdiden Teşekkürler...
  • cd sürücünü temizleyip denemen lazım lazım optik temizleyiciler var aslında cd sürücün eski ise okuyucu kafası ömrünü tamamlamış olabilir
    birde "başka pc yada akıllı telefonda çalışıyor" kullaklığındaki mikrofon telefon için ise bilgisayarda çalışmaz zaten başka pc de çalışmasıda çok ilginç
    bilgisayarda dikkat edersen eğer mic ve ses farklı jakdır akıllı telefonlarda bu ikisi tek jakdır bilmem anladınmı
  • quote:

Orijinalden alıntı: BLACKTARIUS

Beyler bilgisayar cd yi takıyorum,bilgisayarıma tıklıyorum cd işareti çıkıyor fare işaretinde sonrasında görmüyor cd yi?cd dende işimi görecek şeyler mevcuk video resim dosya falan.ne yapmalıyım görmesi için?birde son günlerde başka sorunum var oda kulaklıktaki mikrofon çalışmıyor başka pc yada akıllı telefonda çalışıyor ama pc de çalışmıyor.Bunlar zincirleme falanmı yoksa küçük birşey yaparak düzeltilebilecek şeylermi.Format atmak istemiyorum.D sürücümde format dosyalarım ve bütün driverlar var eğer çok zor durumda kalırsam diye kaydetmiştim.formatı en son çare olarak görüyorum beyler ALLAH için yardım edin.pc yi sökeyim içindeki kablolaramı bakayım napayım?Önerilerinizi bekliyorum.Şimdiden TEŞEKKÜRLER....

İşletim sistemin xp /win7 ise :

*Denetim Masası
    *Sistem ve Güvenlik
    *Yönetimsel Araçlar
    *Bilgisayar Yönetimi
    *Depolama
    *Disk Yönetimi

Başlığı altında CD-Rom sağ tıkla aç/içeriği göster/vb...tıkla

Cd Bilgisayarımda görünmüyor ise işlerinizi bu yolla halledebilirsiniz

-Saygılar-

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Leonidas*

quote:

Beyler bilgisayar cd yi takıyorum,bilgisayarıma tıklıyorum cd işareti çıkıyor fare işaretinde sonrasında görmüyor cd yi?cd dende işimi görecek şeyler mevcuk video resim dosya falan.ne yapmalıyım görmesi için?birde son günlerde başka sorunum var oda kulaklıktaki mikrofon çalışmıyor başka pc yada akıllı telefonda çalışıyor ama pc de çalışmıyor.Bunlar zincirleme falanmı yoksa küçük birşey yaparak düzeltilebilecek şeylermi.Format atmak istemiyorum.D sürücümde format dosyalarım ve bütün driverlar var eğer çok zor durumda kalırsam diye kaydetmiştim.formatı en son çare olarak görüyorum beyler ALLAH için yardım edin.pc yi sökeyim içindeki kablolaramı bakayım napayım?Önerilerinizi bekliyorum.Şimdiden TEŞEKKÜRLER....

*Denetim Masası
    *Sistem ve Güvenlik
    *Yönetimsel Araçlar
    *Bilgisayar Yönetimi
    *Depolama
    *Disk Yönetimi

-Saygılar-

Çok teşekkür ederim yorum için ama hala gözükmüyor
    [/simage]

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Leonidas*

quote:

*Denetim Masası
    *Sistem ve Güvenlik
    *Yönetimsel Araçlar
    *Bilgisayar Yönetimi
    *Depolama
    *Disk Yönetimi

-Saygılar-

Çok teşekkür ederim yorum için ama hala gözükmüyor
    [/simage]

Cd-Rom'dan çıkan kalın bir kablo var onu yeni/sağlam olanı ile değiştirmenizi tavsiye ederim.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.