Şimdi Ara

Pc'de 4 tane XP yüklü olcak,hala açılmıyor :(

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
663
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, büyük bir sorunla karşı karşıyayım.
    1) 2 yıl önce komple sıfır aldığım pc'yi sorunsuzca kullanıyordum.Fakat gerek geniş girişli priz kullanımı, gerekse elektrik kesilmeleri ve kasaya istemsiz çarpmalar sonucu pc'ye giden elektrik kesilmek suretiyle resetleniyordu.Bu da sanıyorum hard diske zarar verdi (250gb sata2 seagate 16mb)
    2) Normalde hdd'imi 3 partition olarak kullanıyordum.
    3) Baktım ki C'de kasmalar başladı.Formattan sonra bile pc yavaş çalışıyor.Ayrıca C'ye kurulu windows, siyah yüklenme ekranında kalıyordu.Hiç masaüstünü görememeye başladım.Ayrıca C formatlanamıyordu.Hdd'i 4 parçaya böldüm.Sorunlu düşündüğüm bölümü boş bıraktım.
    4) Ben de windows'u D'ye kurdum.(D'nin içinde verilerim de vardı).Böyle güzel çalışmaya başladı.Ta ki düne kadar.
    5) Msn'im inatla bağlanmayınca msn i kaldırıp tekrar kurdum.Bir forumda okuduğum üzere sistem geri yükleme yapmaya çalıştım.Geri yükleme yapamadı.Bir önceki günü denedim.Yine yapamadı.Bu arada sistem geri yükleme denerken bir yandan da scandisk ile hataları düzeltti.Sonra pc yeniden başlayıp win yüklendi ama masaüstü göründüğü anda sistem kendini resetliyordu.Bu bitmeyen döngü içine girdi.
    6) Açılmayacağını anlayınca C'yi tekrar formatlamayı denedim, olmadı.Sorunlu diyerek ayırdığım F'yi denedim, kur dosyalarını kopyalayamadı.
    D'yi denedim, yine olmadı.Şu anda yine içinde verilerimin olduğu E'yi formatlıyorum.Bu da olmazsa ne yapacağım bilmiyorum :(

D sürücümün içinde önemli bilgiler var.Windowsu bir kurabilsem, oradaki verileri dvd lere yazıp sonra ne derseniz yapabilirim.Ama windows'u yükleyemiyorum.
    En son zaten yeni hard disk alacağım ama bugün bunun içindeki verilerimi kurtarmalıyım.
    Lütfen yardım edin :(

• disk birleştiricisini dene belki çözebilir sorununu
  • harddiskini calisan baska bir pc ye baglayarak verilerini kurtardiktan sonra, tamamini bicimlendirmeyi dene
  • Son durum şu;
    C ye format atılamıyor ama içinde windows da yok.
    D ye format atamıyorum, çünkü içinde verilerim var.İçindeki eski windows dosyalarını silip yenisini kurdurmaya çalıştım 4 defa, olmadı.Hep cd'deki onlarca önemli dosyayı okuyamadı deyip devam ediyor ama dll ve exe dosyaları.
    E ye de win i kuramadım.
    CD siz açıl dediğimde siyah ekranda kalıyor, bekliyor, bomboş simsiyah ekran.
    Başka bir pc de yok bu hdd'i takabileceğim ve yedeklerimi alabileceğim.
  • Büyük ihtimalle Harddisk'inizde badsector var.. Nasıl kurtulabilirim? öncelikle Hiren's BootCD niz olması gerekiyor. Bunu biyerden bulup yada download edip .iso dosyasını cd'ye yazdırıp pc'den boot etmelisiniz. içinde hdd onaran yani badsector'u onaran programlar var. CD den temin ettiğiniz zaman PC'den Boot edin içerisinde Harddisk Tools'un içinde HDD Regenarator diye program var.. Bunu çalıştırıp onarmayı başlatın bulunan badsector leri onaracaktır sisteminizi rahatca kurabilirsiniz.
  • 178MB lık Hiren's BootCD'yi indirdim.Rar dosyasını klasöre açtım.Bunun bootable/doğrudan okunabilir olması için ne türde cd yazımı seçip cd'ye yazmalıyım?
  • Nero ile "Kalıbı Diske Yazdırın" seçeneğini bulun yada şöyle de geçebilir, "Diske görüntü yazdırın" bu şekilde rarlı dosyayı gösterin yazacaktır NOT: Dosyayı dışarıya açmadan cd'ye yazdırıcaksınız! kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YasinAltunoglu -- 2 Ekim 2009; 13:19:19 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    PC TEK SEFERDE AÇILMIYOR
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Cd'ye yazdırdım Hiren'i.Pc yi onunla açmaya çalıştım.Şu anda Dos'ta bekliyor.Dos'tan fazla anlamıyorum.Ne yapmalıyım, menülere ulaşmak için?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.