Şimdi Ara

Pc de Ati ekran kartı truehd-dtsma ses alma ve Asus xonar hdav1.3 slim (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
206
Cevap
1
Favori
10.939
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • yukardaki resimler de ki ayarlar var bendede,,sende calışmaması cok garip,ben yabancı formlarıda okudum senin sorununda kimse yok,tam tersi durum söz konusu,yanı dtsma sesi alamayanlar var truehd sesde problem yok,,.
    panter nerede oturuyorsun.olmazsa musait bir gün al makınayı getir bana birde benim avr de deneyelim ,ayarlarıyla biraz oynayalım bakalım neler olacak.
  • tekrar merhaba

codec ayarları ile ilgili bir durum olabilir mi? çünkü herkes dts ile uğraşırken ben bikerede çözebildim dts formatını ancak dolby ture hd seslerde sıkıntı oluştu ayarların hepsi aynı forumlarda anlatılanlar ile özdeş,
    dikkatimi çeken power dvd ile de insanların hd sesleri oynatabildiği

denemeye devam edicez artık ama farklı bir ayar yada başka birşey

quote:

Orijinalden alıntı: erdos113

yukardaki resimler de ki ayarlar var bendede,,sende calışmaması cok garip,ben yabancı formlarıda okudum senin sorununda kimse yok,tam tersi durum söz konusu,yanı dtsma sesi alamayanlar var truehd sesde problem yok,,.
    panter nerede oturuyorsun.olmazsa musait bir gün al makınayı getir bana birde benim avr de deneyelim ,ayarlarıyla biraz oynayalım bakalım neler olacak.

• inan yok başka yaptığım bir şey,senin durum biraz garip,formlarda bu durumun Pioneers avr lerde yaşandığı yazıyor.devamlı deneme yanılma yaparak araştır bakalım.
  • Selam beyler;
    Sony VGN-NW150j Blueray li intel çipsetli ekran kartı ile hdmi çıkışından TrueHD ve Masteraudio blueray film seyretmek için Denon AVR-1610 avr aldım ama Truehd seslerde Dolby Digital gösteriyor avrd. Bu ekran kartı çıkışının Truehd desteklemediği manasına mı geliyor. Bunu nereden ve nasıl anlayabiliriz.
    Ayrıca Masaüstü bilgisayarımda da Ati 4830 Ekran kartı var. 4830 TrueHD ve Masteraudioyu desteklermi. Sırf Bu yüzden gidip Denon aldım şimdi hala alacaklarım bitmemiş gibi duruyor Maceralarımı anlatsam şaşarsınız :)
    Yardımlarınızı bekliyorum.
    Teşekkürler

Bu arada burada okuduğum kadarı ile ari 4830 Truehd destekli yor diyor sizde gözatarsanız sevinirim.
    http://www.amd.com/us/products/notebook/graphics/ati-mobility-hd-4000/hd-4830-4860/Pages/hd-4830-4860-specs.aspx

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teomanr -- 23 Şubat 2010; 13:45:14 >

• Bu arada Windows7 64 bitte ffdshowda DTS ve Master Audio seçeneklerini göremeyenlar 64 bit versiyonunu indirmelidirler. Matta mediaplayer klasik içinde 64 bitini indirsinler.
    ffdshow içinhttp://ffdshow-tryout.sourceforge.net/download.php
    Mediaplayer Klasik içindehttp://sourceforge.net/projects/mpc-hc/files/ adresinden MPC-HomeCinema.1.3.1249.0.(x64) indirilmeli.
    Media Player veya ffdshow 64 bit olmayınca birbirlerini görmüyorlar bilgilerinize

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teomanr -- 24 Şubat 2010; 21:16:53 >

• Ati 5000 serisi ile birliktwe 8nakal plcm desteği gelmekte veya yeni intel i serisi entegre grafikli cpularda bu destek mevcut gerekli ayaralrı yaptıktan sonra true hd ses alabiliyorsunuz.illaki 5750 gibi pahalı bir kart almanız gerekmiyor ben 5450 ile alrak çözdüm bu olayı..Transformers true hd ektte..
  • quote:

Orijinalden alıntı: teomanr

Selam beyler;
    Sony VGN-NW150j Blueray li intel çipsetli ekran kartı ile hdmi çıkışından TrueHD ve Masteraudio blueray film seyretmek için Denon AVR-1610 avr aldım ama Truehd seslerde Dolby Digital gösteriyor avrd. Bu ekran kartı çıkışının Truehd desteklemediği manasına mı geliyor. Bunu nereden ve nasıl anlayabiliriz.
    Ayrıca Masaüstü bilgisayarımda da Ati 4830 Ekran kartı var. 4830 TrueHD ve Masteraudioyu desteklermi. Sırf Bu yüzden gidip Denon aldım şimdi hala alacaklarım bitmemiş gibi duruyor Maceralarımı anlatsam şaşarsınız :)
    Teşekkürler

Bu arada burada okuduğum kadarı ile ari 4830 Truehd destekli yor diyor sizde gözatarsanız sevinirim.
    http://www.amd.com/us/products/notebook/graphics/ati-mobility-hd-4000/hd-4830-4860/Pages/hd-4830-4860-specs.aspx

baktığın link ATI Mobility Radeon™ yani laptoplar için olan. masaüstünde desteklemiyor olabilir bilgim yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: tuzunoglu

quote:

Selam beyler;
    Teşekkürler

baktığın link ATI Mobility Radeon™ yani laptoplar için olan. masaüstünde desteklemiyor olabilir bilgim yok.

Doğru ben dikkat etmemişim doğru link bu orada da sadece DTS yazıyor.
    http://www.amd.com/us/products/desktop/graphics/ati-radeon-hd-4000/hd-4830/Pages/ati-radeon-hd-4830-specifications.aspx

Ama intel 4 series laptop için olanda bişey bulamadım TrueHD ve MA sesde alamadım.
    Desktop için bugün HD5450 Alıp denicem. Oyun performansından ödün vericez mecbur. Attan inip eşeğe binicez.
    Bu arada ben bilgisayarcıyım isteyen olursa Saphire HD5450 58$+Kdv den gönderebilirim. Kargo ücreti alıcıya ait olarak.

• Hayda Saphire HD5450 Taktım yine yok denon AVR-1610 da Truehd yazısı napcaz ya alla alla.
    Yetmedi format attım baştan kurdum yine yok. Ben win7 64bit kullanıyorum.
    Arkadaşlar sizin kullandığınız işletim sistemi nedir. Olmadı xp mi kurayım ne yapayım başımı nerelere vurayım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teomanr -- 24 Şubat 2010; 21:55:14 >
  • quote:

Hayda Saphire HD5450 Taktım yine yok denon AVR-1610 da Truehd yazısı napcaz ya alla alla.
    Arkadaşlar sizin kullandığınız işletim sistemi nedir. Olmadı xp mi kurayım ne yapayım başımı nerelere vurayım

wın 7 kulanmaya devam edinde,siz yukarda anlatılan programları ve ayarlarını yaptınızmı,..
  • quote:

Hayda Saphire HD5450 Taktım yine yok denon AVR-1610 da Truehd yazısı napcaz ya alla alla.

bende Denon avr-1909 amfi kulanıyorum,dolby true hd sesleri alamıyorum ekranda multi chanel in yazıyor yada dolby dijital olarak ses elde edebiliyorum,
    windows 7 64 bit kullanıyorum,xp kurma boşuna ben denedim sonuç aynı oldu,vista yada 7 kullanmalısın

tahminimce amfiye firmware güncellemesi sorunu giderecektir ben denicem sonucu yazarım.

• quote:

Orijinalden alıntı: erdos113

quote:

wın 7 kulanmaya devam edinde,siz yukarda anlatılan programları ve ayarlarını yaptınızmı,..

Bütün ayarları yaptım anlatıldığı üzere acaba 64bit den olabilirmi ne yapsam bilemedim. Denemediğim şey kalmadı.

• quote:

Orijinalden alıntı: PANTER_111

quote:

bende Denon avr-1909 amfi kulanıyorum,dolby true hd sesleri alamıyorum ekranda multi chanel in yazıyor yada dolby dijital olarak ses elde edebiliyorum,
    windows 7 64 bit kullanıyorum,xp kurma boşuna ben denedim sonuç aynı oldu,vista yada 7 kullanmalısın

tahminimce amfiye firmware güncellemesi sorunu giderecektir ben denicem sonucu yazarım.

Denon avr-1610 için firmware update göremedim ben.
    Sonucunu bekliyorum

• windows 7 ultimate 32bit kulanıyorum acaba sizdeki sorun bu yuzden olabilirmi,32 bit deneyin bakalım,bende sorunsuz her şey.
  • win7 32 bite geçtim Master Audio oldu ama true hd için uğraşıyorum bakalım kaldık bir derde ki sormayın.

erdos113 hocam sen şu ayarlarının bir ekran görüntülerini gönderirmisin yukardaki görüntüler silinmiş. Bir daha kontrol edelim varmı atladığımız bişey.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teomanr -- 26 Şubat 2010; 0:11:40 >
  • resimleri tekrar veriyorum.ben bunları yabancı formlardan aldım , bende başarılı oldu.
    truehd ses için yapman gereken ayarlar netden aldığım resimler.
    http://img705.imageshack.us/i/001v.png/ bu resimdeki audio render bölümündeki seçeneği directsound:ati hdmi output seçeçegiz.
    http://img39.imageshack.us/i/004fi.png/ bu resimdeki ayarlar aynen göründüğü gibi kalsın.
    http://img710.imageshack.us/i/005i.png/ buda ffdshow programının ayarları.

bu brogramıda ındırın,eskı versiyonlarında sorun oluyordu. http://dl.phazeddl.com/1988896/Media_Player_Classic_HomeCinema_1.3.1597.0_/

• bu arada gözden kaçmış olabilir diye düşündüm,hdmi kablo 1.3 versiyon olması lazım.bu da olmazsa olmazlardan,.
  • windows 7 32bit denemiştim ben sonuç aynı olmuştu

sende bi dene bakalım olucak mı ????

ayarlarda atladığımız birşey yok sanırım
  • denon kullanan arkadaşlar acaba Audyssey ayarlarını kapatıp öyle deneyebilirlermi çok ufak bir ihtimal ama bu ayar comp. dynamic volume ve EQ ayarlarıyla bayağı bir ilgili ve mesela audyssey kapatmadan EQ ayarı yapılamıyor truehd sesinde bunlarla işi yok bu ayarlar ya kapalı yada uygulanamaz gözüküyor dediğim gibi çook ufak bir ihtimal ben şuan deneyemedim ama en kısa zamanda deneyeceğim.

Dediğiniz programları bende kurdum;erdos113 -http://img705.imageshack.us/i/001v.png/ bu resimdeki audio render bölümündeki seçeneği directsound:ati hdmi output seçeçegiz.
    Burda bahsettiğiniz ayarı bitstream olarak kabul edebilirmiyiz?

• kesinlikle kabul edebilirsin,ffdshow programı avr ye sesi ati ekran kartından gönderdiğinde bu ayarı seçtiğinde otamatik her seferinde kendi görüyor zaten.diyelimki normal dts sesi avr ye optik cıkışla gönderdiğinizde bu resimdeki ati seçeneği kayboluyor drectshow sesi kendiliğinden system default oluyor.
    bu konuda panter arkadaşa bır kaç kez davetde bulundum gelip bilgisayarıyla onkyo avr de deneyelim dedim ama ses cıkmadı,denesek aslında cok kişiyede yardımcı olacağız sorun hakkında,çünki bende wın7 yi yeniden kurduğumdada yukardaki resimlerdeki ayarı yaptığımda otamatik hemen sesleri aldım sorunsuz..bu konularda ıngilizcesi iyi olan arkadaşlar varsa yabancı formlarda baya bir bilgi var.kolay gelsin.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.