Şimdi Ara

Pc de Ati ekran kartı truehd-dtsma ses alma ve Asus xonar hdav1.3 slim (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
206
Cevap
1
Favori
10.943
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: erdos113

slm panter,öncelikle zahmett verdiğim için üzgünüm,ama enteresan şeyler olmuş sendede,clon yapmaması garip,bende avr yi onkyo 707 olarak tanıyor ekran kartı.acaba makinanın gücü cift ekran göstermeye yetmıyor olabilirmi,pc nin özelikleri nedir,cpu hızı ve ram detayları önemli,,kolay gelsin.

Selam erdos hocam tekrar
    Zahmet olmaz nedemek sonuçta beraber çözdük bu işi ,

benimde garibime gitti ama denon avr isin icine girdigi icin olabilir
    sistemim aynen soyle:

ASUS M4A785TD-M EVO Soket 938 AM3/ AMD 785G + SB710 / Micro ATX
    AMD Phenom II X4 925 AM3 2.8GHz 8MB Cache 45nm İşlemci
    PATRIOT 4GB (2*2GB) Sector 5 Viper II DDR3 2000MHz CL8 Dual Kit Ram
    SAPPHIRE HD5850 GDDR5 1GB 256Bit ATI DX11 Ekran Kartı
    WD 3,5" 1TB Caviar Black SATA 2.0 32MB Cache 7200Rpm Harddisk
    DENON AVR-1909
    JBL 5+1

denon olmadan direk lcd tv ye hdmi ile bağlantı yaparsam muhtemelen düzelecektir,ama onun da bir mantığı yok çünkü bildiğin gibi hd audio için amfi gerekli sesi receiver 'a yollamak lazım,ayrıca teoman da bilir biz amfiler için sürücü güncellemesi yaptık yani windows a monitörümüzü denon avr-1909 olarak tanıttık,
    onun bir etkisi olabileceğini düşünüyorum

arada amfi olmadan sorun çözülecektir ama onunda mümkünatı yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PANTER_111 -- 4 Nisan 2010; 13:47:59 >

• slm.sanırım benim avr de problem oluşuyor,başka acıklaması kalmadı,onkyo yazışmasına bır soracam bakalım ne diyecekler,panter sisteminde oldukca iyi,her şeyi calıştırır bu makına
  • quote:

Orijinalden alıntı: PANTER_111

quote:

slm panter,öncelikle zahmett verdiğim için üzgünüm,ama enteresan şeyler olmuş sendede,clon yapmaması garip,bende avr yi onkyo 707 olarak tanıyor ekran kartı.acaba makinanın gücü cift ekran göstermeye yetmıyor olabilirmi,pc nin özelikleri nedir,cpu hızı ve ram detayları önemli,,kolay gelsin.

Selam erdos hocam tekrar
    Zahmet olmaz nedemek sonuçta beraber çözdük bu işi ,

benimde garibime gitti ama denon avr isin icine girdigi icin olabilir
    sistemim aynen soyle:

ASUS M4A785TD-M EVO Soket 938 AM3/ AMD 785G + SB710 / Micro ATX
    AMD Phenom II X4 925 AM3 2.8GHz 8MB Cache 45nm İşlemci
    PATRIOT 4GB (2*2GB) Sector 5 Viper II DDR3 2000MHz CL8 Dual Kit Ram
    SAPPHIRE HD5850 GDDR5 1GB 256Bit ATI DX11 Ekran Kartı
    WD 3,5" 1TB Caviar Black SATA 2.0 32MB Cache 7200Rpm Harddisk
    DENON AVR-1909
    JBL 5+1

denon olmadan direk lcd tv ye hdmi ile bağlantı yaparsam muhtemelen düzelecektir,ama onun da bir mantığı yok çünkü bildiğin gibi hd audio için amfi gerekli sesi receiver 'a yollamak lazım,ayrıca teoman da bilir biz amfiler için sürücü güncellemesi yaptık yani windows a monitörümüzü denon avr-1909 olarak tanıttık,
    onun bir etkisi olabileceğini düşünüyorum

arada amfi olmadan sorun çözülecektir ama onunda mümkünatı yok

Evet panter hocam bizdeki monitör tanıtımı denon olarak yapmak şart yoksa HD seslerin hepsini çözemiyor. Bu konu bizi çok uğraştırmıştı. Şükür hep beraber çözdük
    Erdos hocam gelişmeleri bize de iletirsin.

• slm,, elbet de haber veririm sevgili teoman,bir cözebilsem.tak cıkar tak cıkar hdmi kabloyu bende bıktım,allahtan öndede hdmi girişi varda birderece rahat oluyor,.bu arada geçen gün üst komşum yamaha komple avr li sinama sistemi aldı,kulanma klavuzunda kocaman yazılarla dikkat yazıyordu,hdmi kabloyu söküp takarken elektirik fişinden cıkarın cıhazı yazıyordu,ya ben epeydir kulanıyorum pirizden fişi cekmeyi bırak kumandadan bile kapatmadan söküp takıyorum,,aslında korkuttu beni ama,bu konuda siz birşey biliyormusunuz.kolay gelsin.
  • quote:

slm,, elbet de haber veririm sevgili teoman,bir cözebilsem.tak cıkar tak cıkar hdmi kabloyu bende bıktım,allahtan öndede hdmi girişi varda birderece rahat oluyor,.bu arada geçen gün üst komşum yamaha komple avr li sinama sistemi aldı,kulanma klavuzunda kocaman yazılarla dikkat yazıyordu,hdmi kabloyu söküp takarken elektirik fişinden cıkarın cıhazı yazıyordu,ya ben epeydir kulanıyorum pirizden fişi cekmeyi bırak kumandadan bile kapatmadan söküp takıyorum,,aslında korkuttu beni ama,bu konuda siz birşey biliyormusunuz.kolay gelsin.

Bende AVR teknik servisleri ile konuştuğumda aynı uyarıyı banada yapmışlardı. HDMI kabloyu çıkartıp takarken kesinlikle AVR yi kapatın diye söylemişlerdi. Gerçi bende bir iki kere açıkken takıp çıkardım ama dikkatli olmakta fayda var.

• artık sende öyle diyorsan bari bende takıp cıkarırken avr yi kapatayım,garantisi yok cıhazın aksilik olmasın..kal sağlıcakla.
  • aslında mantıklı kısa devre yaptırma ihtimali yüksek avr 'yi buarada tavsiyem elektronik cihazlarından elektriği tamamen kesmeniz standby durumdayken hem ömrü kısalıyor hemde çevreye zarar veriyor malum küresel ısınmanın etkilerini heryerde görebiliyoruz artık
    ben işim bitince evin ilgili sigortasını off yapıyorum böylece elektriği tamamen kesmiş oluyorum elektronik cihazlardan...

sistem iyi baya memnunum amd işlemcileri ve chip setlerini şiddetle tavsiye ederim ati ekran kartıylada uyumları çok iyi sonuçta aynı firmanın ürünleri.
    Buarada yıllarca kingston kullandım ram olarak ama patriot denemenizi şiddetle öneririm..

• elektiriği tamamen kesmek aslında mantıklı panter ama benim içinde işkence her seferinde yapmak,,nvida ekran kartı kulanırken böyle bir şey olmuyordu,onunda hdmi cıkışını kulanıyordum,atide bu sıkıntı var,artık nvidya kartlarda hd sesleri desteklerse ,ona geciş yapacağım,bakalım nvdia ne zaman hangi serilerinde başlayacak hd ses,,
  • Arkadaşlar selamlar,sırf bu true hd ses olayı yüzünden hd 4670 kartımı satıp his ati radeon hd 5770 aldım.Ancak ffdshow da output bölmesinde pass-through kısmında 4670 de olduğu gibi sadece AC3 ve dts gözüküyor,sorun nerede olabilir acaba ? Bu arada anfi onkyo sr 606,saygılar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leonskennedy -- 11 Nisan 2010; 21:52:28 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: leonskennedy

Arkadaşlar selamlar,sırf bu true hd ses olayı yüzünden hd 4670 kartımı satıp his ati radeon hd 5770 aldım.Ancak ffdshow da output bölmesinde pass-through kısmında 4670 de olduğu gibi sadece AC3 ve dts gözüküyor,sorun nerede olabilir acaba ? Bu arada anfi onkyo sr 606,saygılar...

teomanın verdiği yazıda şu bölümü yaparsan sanırım sorun cözülür.
    (Atinin en son ekran kartı sürücüsünü yükledikten sonrahttp://xvidvideo.ru/ adresinden en son Media Player Classic Home Cinema nın işletim sisteminize göre x86 veya x64 ü indirin ve kurun.
    Daha sonrahttp://xvidvideo.ru/ffdshow-tryouts-project-x86-x64/ffdshow-tryouts-project-svn-3307-x86-x64.html adresinden ffdshow un en son versiyonunu indirin ve kurun. ) bunları yapın bakalım ne olacak.

• Öncelikle cevap için teşekkürler,dediklerinize gelince indirdim ve kurdum şu anda elimde bir tane true hd video var ve ondan ses alabiliyorum,dts-hd ise olmadığı için deneyemedim ancak şöyle bir sorun var.Video yu açtığımda bazen ses gelmiyor bazen geliyor fakat kesilmeler oluyor bazende normal şekilde ses geliyor.Sizde de durum böyle mi acaba ? Veya bunun neden olabileceği hakkında bir fikriniz var mı ?

Birde ben ses sürücüsü olarak Atinin kendi driver ını yükledim acaba realtek Hdmi audio driver yüklesem daha mı iyi olur ?
  • realtek sürücüleride yüklemende fayda var.ama bu sorun sanırım senin bilgisayar gücüyle ilgili olabilir,bilgisayarın özeliklerini yazarsanız daha iyi olur.kolay gelsin.
  • Bilgisayarımın gücü 4.00 gb Ram,E 4500 2.2 işlemci,his 5770 1 gb ekran kartı bunlara ilave güç kaynağım da iyi.Birde internetten indirip dolby digital + ve dts-hd sesleri de denedim onlarda hiç yazıyı göremedim anfide,yahu ne zor işmiş bu ya...
  • Sonunda Dts-hd master ile dts-hd Hr yi de gördüm ancak dolby digital plus ı hiç bir şekilde göremedim,siz denediniz mi acaba Dolby digital plus ? Birde aklıma takılan birşey var ffdshow u resmi sitesinden yüklediğimde output kısmında sadece ac3 ile dts görüyor,diğer formatları görmüyor ancak başka yerlerden modifiye versiyonları yükledğimde hd formatları görebiliyorum,siz de de böyle mi ? Saygılar...
  • quote:

Bilgisayarımın gücü 4.00 gb Ram,E 4500 2.2 işlemci,his 5770 1 gb ekran kartı bunlara ilave güç kaynağım da iyi.Birde internetten indirip dolby digital + ve dts-hd sesleri de denedim onlarda hiç yazıyı göremedim anfide,yahu ne zor işmiş bu ya...

Evet bizde çok uğraştık zamanında. Ses geri gelme olayları için sistemi baştan kurup temiz sistemle denemeni tavsiye ederim keza sistemin yeterli gibi gözüküyor. Sistem kurduktan sonra hiçbir codec yükleme sadece ffdshow ve mediaplayer classic.
    Ekran kartı sürücüsünü de atinin son çıkan 10.3 versiyonunu kur.
    AVR ne marka True-Hd ses alamıyorsan AVR ye göre mod kurman gerek benim avr Denon-1610 onun için modlanmış monitör driverını kurduktan sonra True-HD ses alabilmiştim. Konu ile ilgili geçmişteki yazılanlara bakabilirsin.
    Kolay gelsin

• dolby plus bende görmedim,ffdshow konusunda araştırma yapmadım,kurdum çalıştı ama tafsiyem ara ara günceleme yap,daha verimli oluyor.kolay gelsin.
  • quote:

Sonunda Dts-hd master ile dts-hd Hr yi de gördüm ancak dolby digital plus ı hiç bir şekilde göremedim,siz denediniz mi acaba Dolby digital plus ? Birde aklıma takılan birşey var ffdshow u resmi sitesinden yüklediğimde output kısmında sadece ac3 ile dts görüyor,diğer formatları görmüyor ancak başka yerlerden modifiye versiyonları yükledğimde hd formatları görebiliyorum,siz de de böyle mi ? Saygılar...

ffdshow başka yerden indirme buradan indir
    x86 içinhttp://xvidvideo.ru/2009-10-22-10-49-14/doc_download/3294-ffdshow-tryouts-project-svn-3307-x86-sse-icl11.html
    x64 içinhttp://xvidvideo.ru/2009-10-22-10-49-14/doc_download/3292-ffdshow-tryouts-project-svn-3307-x64.html

Biz tabiki hepsini görüyoruz. Dediğim gibi temiz sistemde dene. Codecler karışınca ayarlar iyice karışıyor.

• Ses olaylarındaki sorunları hallettim ancak şu an videolar takılıyor acaba işlemcim mi yetersiz kalıyor ?(core 2 duo E4500 2.2)Şu anda windows 7 64 bit kurup deniycem bakalım fark olucak mı.Birde arkadaşlar sizden bi ricam var verdiğim linkteki videoyu indirip deneyebilirmisiniz,ben ne yaptıysam yapayım anfi de dolby digital plus yazısını göremedim,çok tercih edilen bir format değil ama merak ettim doğrusu acaba video dd+ değilmi ?

http://www.demo-world.eu/trailers/redirect-high-definition.php?file=hd_dolby_digital_plus_lossless.rar

• Selamlar, kimse yok mu deneyen ?
  • burdayım daha önce denedim ama şimdi indirim senin dosyayıda bidaha deneyelim bakalım,bir şey değişmicek ama sen rahatla..
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.