Şimdi Ara

PC de Grafik eğrisi çıkarmak istiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.059
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • elimdeki termal rezistansların ısıya göre değişim değerlerini veren cetvel var bunların pc de grafik eğrilerini çıkarmak istiyorum,bu konuda ne yapmalıyım ve hangi programdan yararlanabilirim,yardımlarınızı bekliyorum.

• Merhaba hocam.Biz buna benzer basit bir proje yapmıştık.Elektriksel sinyallerin değişimini seri port üzerinden bilgisayar ekranında görüntüledik.
    C dili ile windowsun API fonksiyonlarını kullanıp yaptık.Eğer C programlama dili ile aranız varsa
    http://msdn2.microsoft.com/en-us/default.aspx microsoftun kütüphanesinden yararlanıp kendi programınızı yazabilirsiniz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: AdreNaline®

Merhaba hocam.Biz buna benzer basit bir proje yapmıştık.Elektriksel sinyallerin değişimini seri port üzerinden bilgisayar ekranında görüntüledik.
    C dili ile windowsun API fonksiyonlarını kullanıp yaptık.Eğer C programlama dili ile aranız varsa
    http://msdn2.microsoft.com/en-us/default.aspx microsoftun kütüphanesinden yararlanıp kendi programınızı yazabilirsiniz.

ilgine teşekkür ederim.her hangi bir programlama dilini bilmiyorum öğrenmek içinde oldukca yaşlıyım.grafik çizmenin başka bir yolu varmıdır?

• Benim bildiğim hazır yok.PC deki ses kartının ADC sini kullanıp hazır programlarla bu tarz işleri yapanlar var ama dediğim gibi nasıl oluyor tam bilmiyorum.
  • proteusta yapmanın imkanı varmı ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: ELO185

elimdeki termal rezistansların ısıya göre değişim değerlerini veren cetvel var bunların pc de grafik eğrilerini çıkarmak istiyorum,bu konuda ne yapmalıyım ve hangi programdan yararlanabilirim,yardımlarınızı bekliyorum.

Hocam grafiği sadece cetveldeki bilgilere göre mi çizeceksiniz yoksa PC'ye rezistansların ısı bilgilerini gönderip bu bilgilere göre gerçek zamanlı olarak mı göreceksiniz ? Cetvele göre çizecekseniz Excelde grafik çizeblirsiniz. Rezistanlardan gelen bilgiye göre çizecekseniz ısı değerlerini bilgisayara gönderen bir arayüz kartı ve bu değerleri okuyabilecek bir program gerekir. Daha önce ben de buna benzer bir çalışma yapmıştım ama ben gerilim değerlerini pic ile bilgisayara gönderip bilgisayarda okutuyordum bu yüzden bu haliyle işinize yaramaz.

• grafiği cetveldeki bilgilere göre cizeceğim.elimde oldukça fazla miktarda malzeme ve çok özel ısı sensörleri vardı bunları meslek lisesine vereceğim,fakat ellerinde grafik eğrisi olursa daha faydalı olacağını düşünüyorum,hiç olmazsa grafik eğrileri ile uygun yerlerde kullanılır düşüncesindeyim.ayrıca ilgine tekrar teşekkür ederim.Excel de olabiliyorsa yapmaya çalışacağım.Saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ELO185 -- 20 Ocak 2008; 13:39:10 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Tablo hazırsa exelde tabiki yapabilirsiniz.
    Ben gerçek zamanlı donanımsal devre yapıcaksınız anladım.

1.Exeli açın
    2.Değerleri sütunlara yukarıdan aşağı yazın.
    3.Ekle sekmesinden grafik seçeneğini seçin.
    4.Sol tarafta çıkan seçeneklerden çizgiyi seçin.Sizin istediiğiniz bu sanırım.Seçenekler üzerinde gezip neye benzediğini sağ taraftaki önizleme ekranında görebilirsiniz.
    5.Seçiminizi yaptıktan sonra size veri aralığını soracak.Açılan pencerede veri girilen editbox kutusunun sağında küçük bir buton var ona basın ve 2. adımda yazdıgınız değerleri seçin ve enter a basın.Grafiğin şeklini size gösterecektir.
    Daha sonraki adımlarda ilgili yerleri doldurup işleminizi bitirebilirsiniz.

Aynı grafikte 2 veya daha fazla çizgi olsun isterseniz her bir grafik için farklı bir sütun kullanıp 5. adımdaki işlemleri tekrarlayabilirsiniz.Bu sefer bütün verileri içine alacak şekilde çok sütunlu bir seçim yapmanız gerekecek.

• grafik çizmeyi inşaallah beceririm.ilgine de ayrıca teşekkür ederim.zira hayırlı bir iş olacak.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.