Merhabalar yeni bir PC aldım(MSI Prestige 14) yazılim işleri online dersler ve oyun için (zula) şuan kullanıyorum 3 gündür . Bilgisayarın kasasi aşırı ısınıyor ve fan sessizin bir tık üstü çalışıyor sıcaklık değerleri maksimum 65 derece de yoğun işlerde acaba metal olduğu için mi kasa bu kadar ısınıyor.yoksa anormal bı durum mu var yardımcı olursanız sevinirim
Hocam 65 derece hem cpu hem de gpu için eğer yük altındaysa gayet iyi bir değer. Şöyle ki günümüzde ekran kartı için 80 işlemci için 90 dereceye kadar normal kabul ediliyor. Sıkıntı eğer boşta veya hafif yük altındaysa çok ısınması olur. 1650 li model mi cihanızın. Ama oyun testlerinde ısınma konusunda sıkıntılı olduğunu okumuştum cihazın pek ağır oyuna gelecek bir model değil.
Yük altında değilken o değerlerde çalışıyorsa bir sorun var demektir. Fan temizliği ve termal macun yenileme işlemini yapın diyeceğim ama yeni aldım diyorsunuz.
Eğer yük altında iken o derecelere çıkıyorsa gayet normal. Çünkü yük altında 85-90 hatta 95 derecelere kadar ısınabiliyor makineler.
Soğutmak içinde fan devirli çalışıyordur o yüzden ses çıkmasıda normal.
Boştayken 46-55 arasında işte oyun ve yazılım işlerinde 65 derecelere çıkıyor fan bir tık yoğun çalışıyor ama kasa metal olduğundan mi ne baya sıcak oluyor ondan dolayı biraz kafam karıştı birde yeni aldim
Evet i7 10710u Nvidia 1650gtx li model
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme