Şimdi Ara

pc de saat problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.044
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    benim pc imin saati calismiyoo.format attim ama yinede olmadi acaba ne yapmaliyim.
    yardimci olursaniz cok sevinirim.

• ya kimse yok mu bilen
  • bios pilini konrtol et
  • Bu saat sorunu biosdan giderebilirsiniz.
    Biostan saati ayarlamaya çalışın.
    İşletim sistemi ile bi alakası yok.
  • alalalala yaw ben yanlısmı bılıyorum bu saat ayarının bıos piliylede alakası yoktu sanki

(Saat anakartın uzerınde bulunan atom saatı denen bır mekanızmaya baglıdır ve 100000000000 sene gecsede ayarı bozulmaz baskası tarafından mudahale almıyorsa )
  • Ne yaptın Nightmare_2 . Gören de bu sistemi uzaya gönderilecek GPS uydusu sanır. Anakartın üzerindeki BIOS pili buradaki basit saat devresine bağlı. Bu bir şekilde biterse saat çalışmaz ve BIOS ayarları saklanamaz. Yani her açılışta fabrika ayarlarına döner.
  • """Ağustus 2004'te NIST bilimadamları, bilgisayar çipi ölçeğinde ilk atom saatini tanıttılar."""(vikiden alıntı)

vallla ben böyle biliyodum ama isin ilginci ben bios pilini 10 defa cıkardım taktım ayarlar gıttı ama saat hala dogruydu nası oluyor
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    PC'de ses sorunu
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • selam kardeş biosta saat düzgün çalışı yomu orda da çalışmı yosa bios pilini degiştir
  • quote:

Orjinalden alıntı: PHaLaNX[TUR]

Ne yaptın Nightmare_2 . Gören de bu sistemi uzaya gönderilecek GPS uydusu sanır. Anakartın üzerindeki BIOS pili buradaki basit saat devresine bağlı. Bu bir şekilde biterse saat çalışmaz ve BIOS ayarları saklanamaz. Yani her açılışta fabrika ayarlarına döner.

bıos pili biterse bıos tutamaz veriler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.