Şimdi Ara

PC değişikliğine tavsiye önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
378
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ben çok uzun süredir PC3 daha sonrada P4 intel kullancısı olarak 1 ay önce AMD athlon 64 bit 3200+ 939 pinli bir sisteme geçti.Benim işim gereği yani video kasetleri vcd formatında cd ye kayıt işi yapıyorum.Daha önce inteldeki performansı bulamadığımı sanıyorum yada psikolojik olarak öyle etkileniyom.Şİmdi ikinci bir bilgisayar değişikliği yapacam.Ben şimdiye kadar bilgisayarda oyun oynamadım oyunlada pek aram olmadığı için oyunun önemi yoktur.Bu açıklamyı dikkate alarak İşlemci+Anakart+Ram+Ekran kartı için 750$ gibi bir bütce ayırdım.Bu bütce ile bana tavsiye edebileceğiniz intelmi yoksa AMD mi tavsiyesinde bulnursanız ben bu çelişkili düşüncemden kurtarmış olursunuz.Şimdiden tşk ederim

• Bence sen P3 -1000 de alsan değişen birşey olmayacaktır. Özellikle bu decode işini Snazzi ile yapıyorsan. Ancak Harddiskinin çok hızlı RAM inin de yayla gibi olması lazım.
  • OCZ BOOSTER 1 GB RAM
    İŞLEMCİ AMD 3200+
    EKRAN KARTI FARK ETMEZ BENCE NORMAL BİR 9600PRO YADA 9800 DE OLABİLİR.
    ANAKART: NFORCE 3 YADA NFORCE4 FARK ETMEZ
  • Snazzi 3 var decode işini snazzi ile yapıyorum o bakımdan eğer benim gibi bu tür iş yapanlar varsayarak sistem değişikliğinde tavsiye istedim.Benim istediğim decode işini intelmi yoksa amd mi daha iyi ve daha hızlı yapar....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi operator -- 13 Haziran 2005, 0:26:08 >
  • Intel daha iyi yapar arkadaşım gerçi bunu söylüyeceğim aklıma gelmezdi ama Intel daha iyi yapar.
  • mpeg1 ve divx te AMD önde. Wmv de ise SSE2 ve daha değişken uzunlukta kodları decode edebilen fpu genişletmeleri sayesinde intel önde.

939 da p4 tekinden katbekat fazla bir performans alabilmeniz lazım.

soket 939 sistemi kurdunuz da mı upgrade istiyorsunuz yoksa yeni mi kuracaksanız ?

Kurdunuz ise sistemin tüm özellikleri nedir ? Performansınızı etkileyen başak sebepler de olabilir. Mesela USB chipset driverinde sorun olursa snazzi ile pc nin iletişimi sekteye uğrayabilir. Bu da eski performansı etkileyebilir.
  • Dedikleri gibi, bu iş sadece işlemci de bitmez. Diğer özellikleri nedir topladığın sistemin?? Belki de ram'lerden dolayı tatminkar bir sonuç alamıyosundur...

Bu arada çok gözüme takıldı, tavsiye ile öneri zaten aynı şey. O yüzden konunun başlığı biraz saçma olmuş, değiştir istersen
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Konu kilit
    12 yıl önce açıldı
    pc önerisi
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Acharad arkadaşım amd athlon 64 bit 3200+ 939 işlemci ile beraber gıgabayt anakart 2x512 twınmos 400 mhz ram 256 mb ekran kartı ile sistemim var.Ben ikinci bir sistem daha toplayacam o bakımdan decode işlemi intelmi iyi yapar yoksa amd diye sormuştum.İlginiz için tşkler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi operator -- 13 Haziran 2005, 1:31:32 >
  • Tabii ki senin yaptığın işte özellikle vcd-mux decode ve mpeg1 stream da amd çok önde. İkinci sistemi de AMD yapabilirsin rahatça.

Yalnız ikinci sistemde vga çip en az 9550 - 9600 (R350) gibi bişey olsun. 256MB olan 9250 gibi birşey mi şimdikinde
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.