Şimdi Ara

PC'den FULL SBS 3D film iZLEMEK (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
8.725
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: cizzgilipijama

quote:

Orijinalden alıntı: madcapfrog

2 farklı konu altında tartışılıyormuş, diğer konuya yazdım buraya da ekleyeyim.

"full-sbs filmler için 1.4 hdmi kabloya veya bu iş için özel bir donanım/yazılıma ihtiyaç yok, sbs film zaten normal bir .mkv dosyasından farklı bir kodlama içermiyor, tek kriter bilgisayarınızın bu çözünürlükte kodlanmış hd görüntüyü oynatabilecek kadar güçlü olması.
    Ama 3dbluray.iso için iş değişiyor bunun için arkadaşın bahsettiği yazılım ve kabloya ihtiyaç var.

Son olarak Ati 5xxx serisi de hd3d desteklidir ama bu işi yazılımsal yapar, 6xxx donanımsal olarak yapar.
    http://www.amd.com/us/products/technologies/amd-hd3d/Pages/3d-desktop-graphics.aspx
    Sayfanın en altında gerekli açıklama var."

Ayrıca denemek isteyenler için full-sbs örnek bir dosya (75mb) upload ettim.
    http://www.upload.gen.tr/d.php/www/5u2vqyyp/Sample.mkv.html

hocam bende ATI Mobility Radeon™ hd 5470 Grafik Kartı (1GB DDR3) ve nvidia geforce 315m 1gb ekran kartı war bunlarda 3d ızlıyebılırmıyım? bırde bu 315m de hd ızlıyebılırmıyım?

3650 üstü bütün kartlar ile izleyebilirsin.Belki 2009 öncesi başka kartlarda olabilir ama ben 2009 da 3650 almıştım onun ile gayet akıcı izlersin.Geforce 315m de zaten cuda var bununlada izliyebilirsin.Aslında 2008 sonrasın intel vga chipsetli hariç ati ve nvidia nın nerdeyse tüm modelleri ile bu hd izleme ve 3d hd izleme olayı oluyor bu kadar abartmayın bu olayı.ben 9600 gt ilede gayet raat hd izliyordum yani bugünün şartlarını düşününce bunu desteklemesi anormal olur yani ekran kartlarının bu artık bir standart sonuçta.

• Full sbs içinde bir şey söylemek isterim.Bazı yerlerde Full SBS yoktur yalandır hikayedir felan derler ama işin aslı bu değill tabi.Elde edilcek görüntü istenilen 1920*1080 ise yan yana iki adte kodlanmış 3840*1080 olan görüntü full yani tam yan yana iki görüntü demektir.Bu görüntüyü kaliteden ödün vererek camiada bulunan ismi half sbs yani yan yana yarı çözünürlükteki iki adet 960*1080 oynatılması sonuçu aslında 960*1080 nin 1920*1080 e upscale yapılması yani çözünürlükten ödün vererek oturtulmasır.Ne hikmetse h sbs kabul edilir ama full sbs de savaş çıkıyor aslında bir nevi blurayin gariban yöntemler ile dosya paylaşımında kullanılan (haliyle bir kodlama mevcut tabi)kaliteden en az ödün vererek paylaşılmasıdır.ana görüntü 3840*1080 olsa full sbs var 7680*1080 deseniz gene olmaz derler orası ayrı.Mühim olan sonuçtur.Hsbs yarı çözünürlü Fullsbs tam çözünürlük pek fazla uzatılacak tarafı yok yani

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi banditnew5 -- 14 Nisan 2012; 0:37:01 >

• quote:

Orijinalden alıntı: banditnew5

quote:

Orijinalden alıntı: cizzgilipijama

quote:

Orijinalden alıntı: madcapfrog

2 farklı konu altında tartışılıyormuş, diğer konuya yazdım buraya da ekleyeyim.

"full-sbs filmler için 1.4 hdmi kabloya veya bu iş için özel bir donanım/yazılıma ihtiyaç yok, sbs film zaten normal bir .mkv dosyasından farklı bir kodlama içermiyor, tek kriter bilgisayarınızın bu çözünürlükte kodlanmış hd görüntüyü oynatabilecek kadar güçlü olması.
    Ama 3dbluray.iso için iş değişiyor bunun için arkadaşın bahsettiği yazılım ve kabloya ihtiyaç var.

Son olarak Ati 5xxx serisi de hd3d desteklidir ama bu işi yazılımsal yapar, 6xxx donanımsal olarak yapar.
    http://www.amd.com/us/products/technologies/amd-hd3d/Pages/3d-desktop-graphics.aspx
    Sayfanın en altında gerekli açıklama var."

Ayrıca denemek isteyenler için full-sbs örnek bir dosya (75mb) upload ettim.
    http://www.upload.gen.tr/d.php/www/5u2vqyyp/Sample.mkv.html

hocam bende ATI Mobility Radeon™ hd 5470 Grafik Kartı (1GB DDR3) ve nvidia geforce 315m 1gb ekran kartı war bunlarda 3d ızlıyebılırmıyım? bırde bu 315m de hd ızlıyebılırmıyım?

3650 üstü bütün kartlar ile izleyebilirsin.Belki 2009 öncesi başka kartlarda olabilir ama ben 2009 da 3650 almıştım onun ile gayet akıcı izlersin.Geforce 315m de zaten cuda var bununlada izliyebilirsin.Aslında 2008 sonrasın intel vga chipsetli hariç ati ve nvidia nın nerdeyse tüm modelleri ile bu hd izleme ve 3d hd izleme olayı oluyor bu kadar abartmayın bu olayı.ben 9600 gt ilede gayet raat hd izliyordum yani bugünün şartlarını düşününce bunu desteklemesi anormal olur yani ekran kartlarının bu artık bir standart sonuçta.

hocam sımdı benım asıl takıldıgım konu su: benım laptopumu takıyorum plazmaya hdmı baglantısı ıle.buraya kadar hersey normal.benım ıcımı rahat ettırmeyen olay su 3d fılm ızlerken bana sankı 3d gıbı gelmıyor.sadece bır kac sahnesınde gelıyor.ornegın bır lg 3d demo wıdeosunu ızledıgımde balık sankı ustume gelıyormus gıbı hıssedıyorum ama bır awatr fılmınde olsun tron fılmınde olsun yada yesıl fener gıbı baya renklı fılmlerde olsun o demodekı gıbı ızledıgım efektı alamıyorum.atıyorum bazı sahnelerınde adam sılahını ekrana dogru uzatıyor sankı ekrandan cıkmıs gıbı ama bazı sahnelerınde olmuyor mesela awatar fılmınde sadece derınlık war 3d yok gıbı hısse kapılıyorum.kısacası benım bıldıgım 3d olayı adam elını uzattımı sankı ekrandan cıkacak gıbı gozukmesı lazım ama ben bu ızledıgım fılmlerde goremıyorum o demodakı gıbı.fılmlerıde turktorrent sıtesınden ındırıyorum hepsı 1080p sbs fılmler

• Film çekim tekniği le alakalı.Sonuç olarak elinde bulunan tv nin bu özellği verdiğine lg 3d demodan şahitsin.İndir dvdfabı çevir ister hsbs ister full sbsye dene gör aynı efekti gene alıcaksın ama h sbsede biraz netlik az olucak.Zaten dışarı çıkma efektini her sahnede alamassın daha çok ortamda bulunan nesnelerin bir birinden bağımsız olduğunu anlarsın 3d de.Gerçek hayattaki gibi düşün sanki setttesin orda izliyormuşşsun gibi.Ama dışarı çıkma efekti tamamen çekim tekniğinn kalitesi ile ilgili yani full sbs veya hsbs bunu belirlemez ama diyebilirsin hsbsde izledim üstüme geln beyzbol topunda bi çzgiler vardı fullsbs izledim a o çizgilerde ali bilmemkim yazıyormuş olay bu.
  • quote:

Film çekim tekniği le alakalı.Sonuç olarak elinde bulunan tv nin bu özellği verdiğine lg 3d demodan şahitsin.İndir dvdfabı çevir ister hsbs ister full sbsye dene gör aynı efekti gene alıcaksın ama h sbsede biraz netlik az olucak.Zaten dışarı çıkma efektini her sahnede alamassın daha çok ortamda bulunan nesnelerin bir birinden bağımsız olduğunu anlarsın 3d de.Gerçek hayattaki gibi düşün sanki setttesin orda izliyormuşşsun gibi.Ama dışarı çıkma efekti tamamen çekim tekniğinn kalitesi ile ilgili yani full sbs veya hsbs bunu belirlemez ama diyebilirsin hsbsde izledim üstüme geln beyzbol topunda bi çzgiler vardı fullsbs izledim a o çizgilerde ali bilmemkim yazıyormuş olay bu.

sahne olayı ıle cuk dıye otutturdunuz olayı sadece nesnelerın bırbırınden bagımsız oldugunu anlayabılıyorum dedıgınız gıbı.pekı o dısarı cıkma olayını daha cok nasıl alabılırım ustam? yanı ben ındırdıgım fılm uzerınde oynama yapabılsem basarabılırmıyım? yada oynanabılıyormu?

• Yok oynama olayı diye birşey sözkonusu değil.2d den 3d dönüşümü dene mesela tv de.gözlüğü takınca a bir derinlik oluştu ha dersin ama nerdeyse kimsi normal 2d görüntüy gözlük ile denemz.Dene bak görürsün nerdeyse hiç fark yoktur.Ama sanırsınki ekran biraz karardı diye normal 2d görüntü sana 3d efekti vermiş.Halbuki kontrast arttığı için sana öyle gelir.Asıl 3d yan yana belli aralık ile çekilmiş görüntüde mevcttur.Lakin bu dışarı çıkma olayı o anki efektin diyelim belli açıdan çekilmesi ile mümkün.Sonuçta bu açıyı yakalayamamışsa kameraman yapacak bir şey yok.Bütün insanların istediği filmin sanki ekranın dışında gibi oyanama olasılığı ancak hologram ile mümkün.Tabi biz bunu daha kullanamıyoruz ama yapmışlardır muhakka.Önce bunları kakalasınlar bize sonra onuda geçirirler.
  • konu neydi arkadaşlar ?
  • fazla kurcalama mayk
  • Bu arada astigmatı olan kişiler benim gibi yani 3d efektini daha az algılarlar.Astigmat hiç bir zaman komple 0 olmayan bir hastalıktır.Gözlükle bile 0 olmaz.O yüzden 3d efekteki şekil bozukluğunu astigmatlılar gözlük taksa bile sağlıklı bir göz kadar vay canına be diyemiyor.Tecrübe ile sabit.Sağlam gözlü arkadaşlarım oha diyor bende neye dediklerini bulmaya çalışıyorum.Sonuçda nvidia forumunda sorulan bir soru üzerine idrak ettim o kkonuyu.
  • Dışarı çıkma olayı (pop out diyolar) çekim esnasında nesnenin kameralara çok fazla yaklaştığı sahnelerde olur. Ama genelde bu şekilde olan pop out efektleri, cismin iki kameranın tam ortasına yaklaşması gerektiğinden başarısız olur. Cisim çok yaklaştığında açı azcık kayarsa cisim bir kameranın açısından çıkıyor ve sadece tek kamerada gözüküyor (bu hatanında bi adı vardı ama unuttum). Dolayısıyla çıkma efektlerini genelde animasyon programlarıyla yapıyorlar. Ben htc 3d evo telefonla çok çekim yaptım deneme amaçlı, açıyı çok doğru ayarladığınızda ancak başarılı bi pop out oluyor.

Birde üstte arkadaşın biri çıkma efektleri haricinde 3d hissi alamıyorum demiş. Konulardan birinde verilmişti, 3d yi tam algılayabilmek için göz sağlığının önemini anlatan bir linkti. Ben kendimden örnek vereyim, benim gözlerimden birinde astigmat ve az bişe kayma var. Ama sonuç olarak iki gözüm tamamen aynı noktaya odaklanamıyor. Bundan kaynaklı 3d filmlerin hiç birinde içeriye giden derinliği algılayamıyorum. Gözleri sağlıklı olan aile bireyleri bana sıradan gözüken görüntülerden oldukça etkileniyor. Elimdeki 3d videoları 25-30 farklı kişiye izlettirmişimdir içlerinden gözlük takanlar ve gözünde problem olanlar her zaman en az etkilenenler olmuştur. Kendi adıma da İmax'in belgesellerinde dışarı çıkan balıklar, top girl klibinde dışarı fırlayan nesneler ve o sarışın çocuğun (tanımayan kalmamıştır heralde :)) hazırladığı videolarda barzi ekran dışını taşan nesneler dışında 3d den hiç birşey anlamadım. 3d olarak Hugo filmini izledim herkes çok beğendi ama benimi içim sıradan bi filmdi :). Konudan en uzak mesaj da bu olmuştur heralde.

• quote:

Bu arada astigmatı olan kişiler benim gibi yani 3d efektini daha az algılarlar.Astigmat hiç bir zaman komple 0 olmayan bir hastalıktır.Gözlükle bile 0 olmaz.O yüzden 3d efekteki şekil bozukluğunu astigmatlılar gözlük taksa bile sağlıklı bir göz kadar vay canına be diyemiyor.Tecrübe ile sabit.Sağlam gözlü arkadaşlarım oha diyor bende neye dediklerini bulmaya çalışıyorum.Sonuçda nvidia forumunda sorulan bir soru üzerine idrak ettim o kkonuyu.

Bu iki etti ben mesajı yazarken benim yazacağım konuya değiniyorsun, görüpte yazmış gibi oluyorum :). Yazmaya başladığımda bu mesajın yoktu kalbin temiz heralde :P
  • quote:

Orijinalden alıntı: freexman

quote:

Bu arada astigmatı olan kişiler benim gibi yani 3d efektini daha az algılarlar.Astigmat hiç bir zaman komple 0 olmayan bir hastalıktır.Gözlükle bile 0 olmaz.O yüzden 3d efekteki şekil bozukluğunu astigmatlılar gözlük taksa bile sağlıklı bir göz kadar vay canına be diyemiyor.Tecrübe ile sabit.Sağlam gözlü arkadaşlarım oha diyor bende neye dediklerini bulmaya çalışıyorum.Sonuçda nvidia forumunda sorulan bir soru üzerine idrak ettim o kkonuyu.

Bu iki etti ben mesajı yazarken benim yazacağım konuya değiniyorsun, görüpte yazmış gibi oluyorum :). Yazmaya başladığımda bu mesajın yoktu kalbin temiz heralde :P

• quote:

Orijinalden alıntı: freexman

Dışarı çıkma olayı (pop out diyolar) çekim esnasında nesnenin kameralara çok fazla yaklaştığı sahnelerde olur. Ama genelde bu şekilde olan pop out efektleri, cismin iki kameranın tam ortasına yaklaşması gerektiğinden başarısız olur. Cisim çok yaklaştığında açı azcık kayarsa cisim bir kameranın açısından çıkıyor ve sadece tek kamerada gözüküyor (bu hatanında bi adı vardı ama unuttum). Dolayısıyla çıkma efektlerini genelde animasyon programlarıyla yapıyorlar. Ben htc 3d evo telefonla çok çekim yaptım deneme amaçlı, açıyı çok doğru ayarladığınızda ancak başarılı bi pop out oluyor.

Birde üstte arkadaşın biri çıkma efektleri haricinde 3d hissi alamıyorum demiş. Konulardan birinde verilmişti, 3d yi tam algılayabilmek için göz sağlığının önemini anlatan bir linkti. Ben kendimden örnek vereyim, benim gözlerimden birinde astigmat ve az bişe kayma var. Ama sonuç olarak iki gözüm tamamen aynı noktaya odaklanamıyor. Bundan kaynaklı 3d filmlerin hiç birinde içeriye giden derinliği algılayamıyorum. Gözleri sağlıklı olan aile bireyleri bana sıradan gözüken görüntülerden oldukça etkileniyor. Elimdeki 3d videoları 25-30 farklı kişiye izlettirmişimdir içlerinden gözlük takanlar ve gözünde problem olanlar her zaman en az etkilenenler olmuştur. Kendi adıma da İmax'in belgesellerinde dışarı çıkan balıklar, top girl klibinde dışarı fırlayan nesneler ve o sarışın çocuğun (tanımayan kalmamıştır heralde :)) hazırladığı videolarda barzi ekran dışını taşan nesneler dışında 3d den hiç birşey anlamadım. 3d olarak Hugo filmini izledim herkes çok beğendi ama benimi içim sıradan bi filmdi :). Konudan en uzak mesaj da bu olmuştur heralde.

hocam bende İmax'in belgesellerinde dışarı çıkan balıkları harıcınde baska dısarı cıkan bır efekt alamadım aman tanrımm bendemı bozugum ya cok pıs hayallerle almıstım bu tv yı :(:(:(:( bırde 3d ızlerken ıkılı goruyorum ıkılı derken soyle acıklıyım atıyorum bı adamın kafası normal kafanın yanında 1 santımlık kadar bır kafa daha oluyor adam bana bakıyor dıyım adamın kafasının sag tarafından ıkı tane yanyana warmıs gıbı goruyorum sendede oluyormu o yoksa bu olagan bırseymı?

• @cizzgilipijam

Bahsettiğin olay bana da oluyor, sanırım gözdeki kaymadan yada odaklandığı noktaların aynı olmamasından kaynaklanıyor. Benim gözümde astigmat ağırlıklı kayma daha az olduğundan çok rahatsız etmiyor. Açıkçası o konuda birtek imax in belgesellerinde contrastın çok yüksek olduğu sahnelerde rahatsız oldum. Hemen gözlerim yaşardı. Bildiğin bir göz rahatsızlığın varmı? Hiç göz doktoruna gittinmi? Gözünde doğuştan kayma olan insanların, kayma dışardan anlaşılmıyorsa bi anormallik olduğunu anlayamayıp çok uzun süreler doktora gitmediğini biliyorum. Bi baktır istersen umarım bi sorun yoktur. Son olarak şunu söyliyim, benim bahsettiğim gibi iki göz aynı noktaya odaklanmadığından, iki gözümde açıkken soldaki gözdeki astigmat daha yüksek olduğu için sadece sağ gözümle görüyormuş gibi hissediyorum ve o iki görüntüyü kayık algılama olayı bende gerçek hayatta sol gözümle görmeye kastığımda oluyor. Ne kadar uzun ve karışık bi cümle oldu :)

• doktor yazısı gıbı oldu hocam senınkıde:) karısık ama anladım=) dınlendırıcı gozluk wermıstı doktor pc de cok duruyorum dıye baskada bısey demedı ama bı goruneyım sanırım benım durumda sızın gıbı cok tesekkur ederım bılgılerın ıcın baslıkta ne ogrenmeye gelmıstım ne ogrendım cok saol doktor=)
  • Şimdi esas konuya dönersek,

Yukarda arkadaşın verdiği full sbs videoyu indirdim. Km playerda açtığımda çözünürlük 3840x1080 gözüküyor olması gerektiği gibi.
    Öncelikle harici hard disk ile tv ye direk bağladım. Beklediğim gibi oldu ve tv videoyu bozuk dosya olarak gördü(lw5500). Daha sonra bilgisayarda bu filmi oynatmayı denedim, orda da sonuç beklediğim gibi, film nekadar 3840x1080 olsa da tv ye aktarırken 1920x1080 çözünürlüğe düşüyor. Bunun üzerine bende elimdeki sbs kaynaklı videoyu frame sequential yöntemiyle, önce sağ sonra sol kareleri vererek oynatabilir düşüncesiyle stereoscopic player'ı indirdim. Sıralı yöntem dahil tüm modları denedim fakat video her şekilde side by side olarak kaldı. Bu da bana programın, kaynak video ne yöntemle kaydedildiyse o yöntemle oynatmaktan başka birşey yapamadığını düşündürdü. "Sbs to frame sequential" tarzı cümlelerle biraz araştırma yaptım, bu konuyla ilgili bir başlığa denk geldim.

http://3dvision-blog.com/forum/viewtopic.php?f=7&t=1988

Konuyu açan arkadaş, elimizdeki full sbs filmleri frame sequential olarak ripleyebilirmiyiz diye sormuş.

İlk cevapda bunun mümkün olduğu ancak çok fazla uğraş isteyen bir iş olduğu söylenmiş. Onun yerine alt/üst sbs kullanmasını önermiş. Alt/üst sbs nin sağ/sola göre daha başarılı olduğunu söylemiş (doğruluk payı varmıdır bilmiyorum zira 960x1080=1036800, 1920x540=1036800 yani toplam pikselde değişme olmuyor sadece birinde dikey piksellerden birinde yatay piksellerden ödün veriyoruz.)

Frame sequential ile ilgilide şunu söylemiş "Frame sequential would offer same benefits than top/bottom for resolution, but frame sequential is loosing
    the third resolution factor (frame/sec), so it is not the best one either."

Anladığım kadarıyla "Frame sequential sbs ye göre çözünürlük olarak bir artı sağlıyor, fakat frame sequential 3. çözünürlük faktörü olan kare/saniye oranından kaybediyor (frame sequential de fps sabit 24 müş bu durumda bana mantıklı geldi bu çıkarım). Sonuç olarak bu yöntem de en iyisi değil."

• http://www.fixstars.com/en/codec/ ben bunu kullanıyorum 6 aydır.Bununile normal bildiğin bluray 3d gene bluray 3d olarak encode ediliyor.Yani bd3d oluyor gene mvc olarak kodluyor iso dosyası olarak çıkarıyor.Daemon tools ile isoyu gösterip bluraymiş gibi izliyorsun.Yaptığım sadece reencode.Fakat blurayi gösterip hiç bir işlem yapmadan bana bunu şu bitrate indir demek daha mümkün değil.Sağ ve sol iki adet görüntüyü programa aynı anda sürüklersen bunu sana bildiğimiz bd3d mvc kodlanmış olarak veren bir program.Her ne şeklide olursa olsun bu encode işlemi hem kalite kaybı yapacak hemde maşallah baya uzun sürüyor.O yüzden usenette dolaşan Blu3d rip gurubuna yönelirsen en iyi sonuçu orda alırsın.Çünkü nerdeyse 1 film çevirmek 1 gün sürüyor yahu.Elektriğin en pahalı olduğu ülkedeyiz.Direk bluray formatını indirip aynı şekilde hdd de saklasak daha ucuza bile gelebilir yani hesaplmak lazım.Ben genelde çok beğendiğim olmadığı sürece encode olayını tercih etmiyorum.Bu konuları 3d camera ile çekilen görüntü en iyi şekilde nasıl saklanırdan yola çıkarak öğrenmiştim.Anlıcağın çok zahmetli bir iş.
    Kısaca sıralama şu şekil diye biliriz.Bluray-bluray remux(gereksiz yerlerden arındırılmış olanı)Bluray reencode-Full sbs=framsequential-Hsbs şeklinde.Tercih size kalmış.

• tv yarına geldi yine test edem,ycem.

beklerken neler indirsem baska acaba bu dediklerimizi test için likn varsa alabilirim.
  • Bluray 3d izlemek için yapılması gerekenleri birileri açıklayabilir mi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: c3206

Bluray 3d izlemek için yapılması gerekenleri birileri açıklayabilir mi

iyi hortlatmıssın hocam,

internetten blueray film indir. iso formatında olur zaten.

Pcne sanal sürücü programlarından birini yukle. poweriso veya daemon.
    iso yu onun icine sok.

powerdvd ile o sana lsürücüyü çalıştır. powerdvdde 3d tusuna bas,
    hdmi kablon ve çıkışnın 1.4 destegi olsun.

bende hd 5850 ati var hdmi out oalrak, sıkıntı yok. HD seslerde sıkıntı mdevam ediyor sadece, DTSHD yi DTS oalrak alabliyor amfim sadece.
    halbuki 1.3 hdmi out destegi bile yeterli hd sesler için.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.