bip seslerini forumda araştırdım ama benim pc den gelenle ilgisi yok gibi. windowsta çalışırken çok kısa bir bip sesi geliyor. bunun belli bir zamanı yok bazen 1 haftada geliyor, bazen 2 günde bir. belirli bir aralığı yok. bios u fabrika ayarlarına çevirdim 1 ay kadar gelmedi sonra geldi. servisinde sorunu yok dediler. pc hp pavilion dv6635 laptop.
yardımlarınız teşekkürler
bip sesinin windowsdan geldiğine eminmisin. bilgisayarın içinden geliyor olabilirmi? direk hoparlörden mi geliyor ve ne ile uğraşırken geliyor?
Fazla tuşa basıncada bu ses gelir ondan olmasın sakın 5 tuş olması lazım aynı anda basınca bipler
quote:
Orijinalden alıntı: blackdreamss
Fazla tuşa basıncada bu ses gelir ondan olmasın sakın 5 tuş olması lazım aynı anda basınca bipler
:D:D Süper yaa:D
bip sesi anakartın bios un yanında haporlerden gelir bios pilini çıkar 2 dk bekleyip tak.sonra biosu güncelle.
quote:
Orijinalden alıntı: blackdreamss
evet 1. sebebi bu 2. si ise bios ta mesala cpu un sıcaklığı belli bir derecenin üstüne çıkarsa uyar diye bir ayar var o zaman sürekli biplemeye başlıyor sıcaklık düşene kadar (4. sınıftayke benim başıma gelmişti 2 ay bipleye bipleye oyun oynamıştım)
cevaplar için teşekkürler. bios pilini çıkarmayı bir deneceğim. windowstan değil gelen ses pc nin içinden.
quote:
Orijinalden alıntı: ibo_pazarkaya
cevaplar için teşekkürler. bios pilini çıkarmayı bir deneceğim. windowstan değil gelen ses pc nin içinden.
dedğim gibi anakartın üzerinde küçük bir haporlör ses oradan geliyor.
arkadaşlar haklı, ısınmadan dolayı gelme ihtimali yüksek eğer dediğin gibi windowsdan gelmiyorsa yani sorunu biosla halletmelisin
pil azalınca da bios piblemesine benzer ses çıkarabiliyor.. güç seçeneklerinde ayarı olması lazım onun.. bi de onu kontrol et
pil %100 de iken de geliyordu. bios pilini söktüm. 4-5 dk sonra tekrar taktım (bu arada pc yi bios pilsiz çalıştırdım bu süre içinde). şimdilik birşey yok. bekleyip göreceğiz. ilginiz için teşekkürler.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme