SELAM 2 AY ONCE İŞLEMCİ SOGUTUCUMU DEGİŞTİM TEHERMALİGHT FX14 TAKTIM SOĞUTMA GAYET BAŞARILI FAKAT PC DONMAYA KİLİTLENMEYE BAŞLADI HİÇ BİR ŞEY YAPAMIYORUM RESTET ATMAK DIŞINDA PC 1-2 SAAT ÇALIŞIYOR SONRA DONUYOR HARD DİSK TAMAMEN DURUYOR İŞLEM YAPARKEN YANIP SONEN LAMBALAR TAMAMEN YANIK YADA TAMAMEN SONUK VAZİYETE GECİYOR MAUS KİLİTLENİYOR SORUN NE OLABİLİR ÇÖZEMEDİM VİRÜS TESTLERİNDE HERHANGİ BİR BULGUYA RASTLAMADIM LİSANSLI NORTON 360 KULLANIYORUM NOD32 AD-AWARE VE NORTONLA DEFALARCA TARATTIM SONUÇ SIFIR YARDIM LÜTFEN
sıcaklık değerlerini ölçtün mü. soğutucun iyidir belki ama takarken belki düzgün olmayan bir şey yüzünden ısınıyordur.
ısı değerleri mükemmel işlemci boşta 25 sistem 34 ekran kartı 45 derece ki oyun pek oynamam arada criysis takılırım ama sorun oyun oynarken olmuyor internette gezinirken daha çok oldu yani işlemci sıcaklığıyla alakası olduğunu sanmıyorum soğutucuyu takarken işlemciyi ana karttan söktüm temizlemek için macununu yerine takarkenmi hatalı taktım acaba işlemciyi olabilirmi??
güncel
Öncelikle program yada donanım çakışması diyebiliriz. Ramleri tek tek çıkarıp deneyin eğer çözülmediyse format atıp sadece driverleri yükleyip deneyin eğer sorun yoksa tek tek programları yüklüyerek hangilerinin çakışıp çakışmadığını bulursunuz.
arkadaslar bnm 5200 işlemcili asus m3a 770 sb600 cipsetli anakart kullaniyorum asus vento kasa,x1650 pro sapphire ekran kartı, konsair 2 gb kit xms6400 rem 160 gb hard disk kullaniyorum BNM SORUNUM ARKADASLAR BİLGİSAYAR ACİLİRKAN WİNDOWS YAZİSİ CİKTİGİNDA DONUYOR BİLGİSAYAR VE RESET ATİNCADA DONABİLİYOR ARKADAKİ 0-1 YAZINI POWER SUPPLY ANAHTARINI KAPATIM ACİNCA ACİLABİLİYOR BAZEN ANAKARTI GARANTİYE GÖNDERDİM SAGLAM DEDİLER GERİ GELDİ,REMLER HALA GARNTİDE VE HARD DİSKİM DE GARANTİDE OLAN PARCALAÇRİMİN YERİNE 80GB HARD DİSK VE 1GB 2 ADET KİNGSTON REM KULLNDİM HALA SORUN DEVAM EDİO ACİLİRKEN DONUYOR NE YAPABİLİRİM YARDİMCİ OLURSANIZ SEVİNİRİM TESEKKÜR EDERİM
orhan kardeş sorununu başka bi başlıkta anlaşılır bi şekilde yazarsan daha verimli olur diye düşünüyorm.
stihl dostum sanada; aynı sorunu yaşadığım için ram sorunu olabilir. birbirlerine uyumlumu bu 1. ikincisi sistemin rami aşıyor olabilir. ilk aklıma gelenler.
ya aynı sorun bende de var ben delırmek uzereym ben butuun parcaları yenı aldım hdd we power harıc sıstem donuyor ıslemcı sıcaklıgı 22 derecede seyredıo ben hala cozum bulamadım. bılgsayarı kasa dısında toplayınca calısıodu sonra ozaman da donmaya basladı sımdı altına sunger koydum ve kasaya yerlestırdım bugun ıkı hata msj ı aldım bakalım nasıl devam edecek
@orhanbalantekin arkadaş; Sorunun PSU olabilir, donanımda biryerde kısadevre veya aşırı akım çeken bir cihaz nedeniyle, PSU kısa devre korumaya geçiyor olabilir. 220 VAC ana beslemeyi çıkarmak veya açıp-kapama yapmadan da bu durum resetlenmez. Power'iniz eskiyse bir zayıflama da söz konusu olabilir. Bu ölçümleri yaptığım ve reset atan makinalarda gözüme çarpıyor. Bu durumun devamında anakarttaki kondansatörler de zarar görüyor.
pardon ben anladığım kadaryla işlemci fanını değiştirmişsin,acaba işlemciyle fan arasına sıkılan o macundan kullandınmı fanı takarken onu merak ettim,oda değilse işlemciyi sök yeniden tak...
quote:
Orjinalden alıntı: dnazr
pardon ben anladığım kadaryla işlemci fanını değiştirmişsin,acaba işlemciyle fan arasına sıkılan o macundan kullandınmı fanı takarken onu merak ettim,oda değilse işlemciyi sök yeniden tak...
aynen öle işlemci fan arasına termal macun sürmediysen yada taşırıp fazla sürdüysen oda yapabiilr...
arkadaşlarında dedikleri olmazsa format
çok eskiyse at çöpe arkdaşalr ne yapılması gerektiğini fazlasıyl yazmışlar
yani dostum nasıl atayım sistem imzamda yazıyor :) neyse formatta çözmedi çünki atamadım donuyordu vatan bilgisayara götürdüm çünki 5 ana kompanenti ordan aldım servis baktı anakartı hemen servise aktardılar sorun ordaymış. cvplar için teşekkür ederim formun kalitesi üst seviyede saolun varolun.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme