Şimdi Ara

PC EKRAN KARTINDAN AMFİYE DTS-HD MASTER VE DOLBY TRUEHD SESLERİN ÇÖZDÜRÜLMESİ (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
114
Cevap
14
Favori
10.116
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: gimmeluck

hocam senin hem anakartının hem de ekran kartının HDMI outu var. optikten bahsetmiyorum.
    hangi hdmi outu kullandın ? ikisiyle de denedin mi?

son mesajımda bu ayrıntıya arkadaşın uyarısıyla dikkat edip ekran kartı HDMI outa taktığımı söyledim. ikisiyle de denedim. anakarttaki HDMI a bağladığımda zaten ses ayarlarından varsayılan yapamıyorum nedense. neyse sonuçta ekran kartı HDMI out a bağlı. optik meselesini işin hikaye kısmında geçiyor. şöyle bir özet geçmiştim kısaca :)
  • JARKKO J kullanıcısına yanıt
    bir de nvidia gtx650 ti da dts HD MA desteği görünüyor. bu her yerde gözüküyor, 650ti boost dediğimiz de 650ti dan sonra çıkmış ve geliştirilmiş bir ekran kartı diye biliyorum. mantıken onda da bu desteğin olması gerekir diye düşünüyorum. ama hiç bir yerde bu ibare yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JARKKO -- 21 Nisan 2014; 11:33:41 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: JARKKO

bir de nvidia gtx650 ti da dts HD MA desteği görünüyor. bu her yerde gözüküyor, 650ti boost dediğimiz de 650ti dan sonra çıkmış ve geliştirilmiş bir ekran kartı diye biliyorum. mantıken onda da bu desteğin olması gerekir diye düşünüyorum. ama hiç bir yerde bu ibare yok

anladım hocam okuycak cok zaman yok da, yardımcı oliyim diye boyle oluyo,

playback devices ayarlarında hdmı kısmında supported formatsta HD sesler gorunebiliyor degil mi?

eger oyleyse şimdlik tek tavsiyem,
    nvidia sürücüsünü yenilemen. ve klmcodeci kaldırıp tekrar klmcodec full paketini yuklemen.

benim anlamadıgım, ses tamam da, goruntu neden tekliyor ki? gpu kulanılmasa bile o işlemci rahat rahat oynatır.

videoyu DXVA muı oynatıyorsun?

arkadaşın laptopunda i7 işlemci var ve hd4000 dahili ekran kartı var,hdmıdan laptopu baglayınca amfide dts-hd ma sesi almıstık,belki i5teki ekran kartının hdmı ile de dts-hdma ı alma ihtimaliniz olabilir,denetim masası ses kısmında varsayılan olarak yapamadıgınız durumda tv amfinin hdmı out kısmına baglı ve tv acık mı?sürücünüğn üzerine gelip sag taıklayınca varsayılan olarak yap kısmı pasif mi?eger pasifse ya sürücüyü hatalı kurdunuz ya da tv kapalı diye olabilir,sürücüye tıklkatınca ayarlar gelişmiş falan gösteriyor mu?Gimmeluckun dedigi gibi sürücünün icindeki playback devices ayarlarında hdmı kısmında supported formatsta HD sesler gorunüyor mu?sürücü ikonunda anlattıgım konudaki resim 2 deki gibi yeşil onay işareti olmalı,Resim 5.MPC-Output e bakın ve ordaki DXVA yazan kısımın yanında yeşil isaret var mı?Eger varsa ekran kartı dxva çözücek sekilde ayarlanmıstır,ekran kartı sürücüsünü varsayılan yapamıyorsanız o zaman yine Resim 5.MPC-Output daki audio renderer kısmına girin ve ordan ekran kartınınızın isminin oldugu bölümü secin,yani varsayılanda kalırsa örnegin onboard ses kartınınz pcde varsayılansa mpc varsayılan cihaza göre filmi çözmek isteyecktir o yuzden sorun olur,ama denetim masası sesten ekran kartını varsayılan yapabildiyseniz o zman Resim 5.MPC-Output audio renderere kısmı varsayılan yani system default olarak kalabilir.Amfide bazı yazılar dogrudan bant seklinde gecebiliri her amfiyi bilemem ama cogu amfide dts-hd ma sesi çözerse devamlı ekranda genelde ufak yazıyla ısık yanar ve sabittir.Bantla gecen kısım bilgi amaçlı olabilir.

• söz konusu ayarların hepsi tamam hepsini harfiyen uyguladım. şu an bir şey farkettim. external kısmında ffdshow Audio decoderin yanında not registered yazıyor. böyle olunca mavi simge de kayboldu sağ altta. yalnız dahili kısmına girdiğimde LAV audio decoder ayarlarında dts li ve hdli seçenekleri açtığımda avr de daha değişik bi yazı çıktı. DTS HD MSTR yazıyor. seste ve görüntüde sorun yok ama sanki daha yankılı bir ses. not registered e çözüm var mı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JARKKO -- 21 Nisan 2014; 21:38:53 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: JARKKO

söz konusu ayarların hepsi tamam hepsini harfiyen uyguladım. şu an bir şey farkettim. external kısmında ffdshow Audio decoderin yanında not registered yazıyor. böyle olunca mavi simge de kayboldu sağ altta. yalnız dahili kısmına girdiğimde LAV audio decoder ayarlarında dts li ve hdli seçenekleri açtığımda avr de daha değişik bi yazı çıktı. DTS HD MSTR yazıyor. seste ve görüntüde sorun yok ama sanki daha yankılı bir ses. not registered e çözüm var mı

ya başka bir siteden tekrar yükledim şimdi hem mavi simge var. hem de not registered yazmıyor. lav ayarlarını da sildim. şimdi ffdshow geçerli ve avr de DTS HD MSTR yazısı yazıyor. ses ve görüntüde sıkıntı yok. eyvallah baya yordum sizi de. ama elinde güzel aletler olunca sonuna kadar faydalanmak için biraz inatçı oluyor insan. ekran kartının da bunu desteklediğini söyleyebiliriz artık rahatlıkla değil mi. sanırım azimle işedik ve duvarı deldik :)

ilk basta yapamamanızın sebebi su olabilir,yukarıda konu anlatımında ayarlar ve kullanılan programlarda lav yok,ama siz lavdan bahsetmişssiniz,yani yanlıslıkla lavıda eklemiş olabilirsiniz,yukarıdaki link kısmından bende ffdshowu indirmiştim ve yaklasık 20 gündür kullanıyorum not registired diye bi yazı hic yazmadı,belki farklı bi bölüme girmiş ya da deneme sürümü indirmiş olabilirsiniz.Süresi gecincede not registired yazmıstır,film izlerken dts-hd ya da bazı amfilerde dts-hd ma gibi yazabilir o ısık cıkıyorsa ve sonra filmi kapatınca o ısıgın sonmesi lazım eger filmi tekrar acınca tekrar ısık yanıyorsa ve kapatınca da sönüyorsa ekran kartı passthrough olarak sesi avrnize göndermiş ve avrnizde bu sesi çözüyor demektir,yine de avrnizin kullanma kitapcıgına ya da sitesinden pdf kılavuzuna bakarsınız orada dts-hd ma sesi cözdügünde amfinin ekranında su sekilde bi yazı cıkar diye bahseder,sizin suan film izlerken gördügünüz yazı ile aynı ise o zaman kesinlikle avrniz dts-hd ma sesi çözüyor demektir,uzun süreli film izlediginizde arada nadirde olsa cat cut diye sesler gelmemesi gerekir,arkadasın avrsindede uzun süreli film izlendiginde cat cut diye sesler gelmiyor fakat internette bazı kullanıclarda dts-hd ma sesi amfisi çözdügü halde nadiren cat cut diye ses gelen bu tarz sorunlar olmus.Belki kullanılan programların ayarlarından da olabilir bizde böyle bi sorun olmadı.Yankılı ses sorunu düzelmediyse o zaman amfinin ses modlarında gecişler yapıp deneyebilirsiniz,bazı sanal efectlerde sesi o hale getirebilir,ya da baska bi film deneyebilirsiniz.Azimlisiniz ve çözüme ulaştıgınıza sevindim :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-24CAADF13 -- 22 Nisan 2014; 12:11:48 >

• Valla benmde ihtiyacim var

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alay Konusu

Valla benmde ihtiyacim var

eee yaptın mı bari
  • Daha deil

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • paylaşıma teşekkürler ben nvidia gtx-550 ekran kartı kullanıyorum sistemim vsx-921 ben bu olayı power dvd ile çözdüm.benim sorunum pc açılırken görüntü gelmiyor monitör(Lg 3d 23inc) üzerinden açmak zorunda kalıyorum bunun bir çözümü yokmu acaba teşekkürler
  • Arkadas guzel anlatmis.

Ayni passthrough aktarim nvidia ekran kartlarinda mumkun degildir. AMD ekran kartlari bu tip konularda cok yeteneklidir.

Hatta bir hdmi cikistan sadece ses, digerinden sadece goruntu bile aktarabiliyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tekiner57

paylaşıma teşekkürler ben nvidia gtx-550 ekran kartı kullanıyorum sistemim vsx-921 ben bu olayı power dvd ile çözdüm.benim sorunum pc açılırken görüntü gelmiyor monitör(Lg 3d 23inc) üzerinden açmak zorunda kalıyorum bunun bir çözümü yokmu acaba teşekkürler

sıkıntıyı anlamadım
  • vsx-921 ben pc de kullanıyorum ilk açıldığında monitöre görüntü gelmiyor ben monitor üzerindeki menüden açıyorum ilk açılışta görüntü gelmeme sorununu nasıl halledebilirim
  • tekiner57 kullanıcısına yanıt
    arkadasımın avrsinden power dvd ilk basta belli basit ayarları yaptıktan sonra denedik fakat dts-hd sesi aktaramadık,fakat bazı pc donanım ekran kartı ve avr modelleri ile dogrudan power dvdden dts-hd sesi iletenleri de okudum.windowsta ekran ayarlarında monitorunuz secili mi?Ekranı uzat ya da farklı secenekler var onları secmeyin,örnegin monitor 1 numarada kayıtlı ise sadece 1de masaustunu göster yada english olarak ''show desktop only on 1'' secili olsun,eger 2 numara ise 2 numaralı secenegi secersiniz,sonra apply ya da türkçesi uygula deyip ok e tıklarsınız,pc yi yeniden baslatıp deneyin eger yine olmazsa ekran kartı ayarlarında ekran ayarları var ise windowstaki mantıktaki gibi monitorle ilgili bölümü secin.Yine olmuyorsa monitorun kendi özel yazılımı varsa güncelleştirin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-24CAADF13 -- 25 Nisan 2014; 1:14:31 >
  • ilginize teşekkürler powerdvd kullanıyorum recevier üzerinde ses kodları gözüküyor sorun yok diğerini akşam deneyeceğim
  • pratik olarak kısayolu amsaüstüne ekleyin calısırsa,
    godmode-windows7
    yazın google cok basitce godmode klasör yapın masaustune,
    onu acın,
    orda display ayarlarında 4- seecenekli erkan cıkıs ayarı var.
    o açlılırsa ki calısması lazım, odsiplay optionu sag tıklayıp masaustune ekleyin eger birde nfazla montiro-tv vb ye cıkıs yapıyorsanız. herkese bu kısayolu tavsiye ederim ))
  • çok teşekkürler, dediğiniz adımları uygulayarak pcm sinyalden kurtulduk :))
  • quote:

Orijinalden alıntı: serkology

çok teşekkürler, dediğiniz adımları uygulayarak pcm sinyalden kurtulduk :))

Rica ederim,yardımcı olduysam ne mutlu bana.
  • Öncelikle bu paylaşımı yaptığınız için teşekkür ederim. Maalesef aynı problemi yaşıyorum, DTS çözemiyorum, AVR'de PCM üzerinden Prologic II çıkışı alıyorum. İlk mesajınızdaki tüm adımları yaptım ancak bazı eksik noktalar var sistemimde sanırım.

Şimdi öncelikle bende PC değil laptop var. Amacım en azından DTS sesi alabilmek. (DTS HD, True HD almasam da olur). Aşağıdaki konfigürasyon mevcut. Laptop ile AVR HDMI kablo ile bağlı. HDMI kablo 1.3 değil (muhtemelen 1.0)

Laptop : Samsung R522-XS03TR (http://www.samsung.com/tr/consumer/pc-peripherals-printer/notebook-computers/high-performance/NP-R522-XS03TR-spec)

Laptopda Vista Home Basic 32 bit yüklü. Ekran kartı ATI Mobility Radeon HD 4650 .
    TV Sony 40W 5710 (keza AVR ile TV görüntü için HDMI ve ses için optik kablo ile bağlı)

Ses kartı ne olduğu belli değil, muhtemelen onboard bir ses kartımız var. Aygıt yöneticisinde ekteki 1 nolu resmi görüyorum. Realtek High Definition Audio sanırım.

https://forum.donanimhaber.com/images/upfiles/1311/6a202014-5c64-4e47-be2b-f4f551661d05.jpg

AVR olarak da Denon AVR-X2000 mevcut. Şimdi sizin adımları uyguluyorum sırayla.

HDMI'ı AVR'nin Bluray çıkışına bağladım.

ATI Radeon HD4650 için AMD'nin sitesine gidip son sürücüyü yükledim.
    Realtek High Definition Audio'nun son sürücüyü yükledim.
    Direct X11 yüklü sistemde.

İşte gördüğüm problemlerden birisi Speaker Setup bölümüne geldiğimizde ben de sadece 2 stereo görünüyor. Sizin anlatımınızda 5.1 seçip devam ediyoruz demişsiniz, ancak bende 5.1 seçimi mevcut değil. Acaba bütün herşey bunun altından mı kaynaklanıyor ancak ses kartının da bir önemi yok demişsiniz, o yüzden 5.1 çıkmasa da bunun pek öneminin olduğuna inanmıyorum. Sizin görüşünüz nedir?

https://forum.donanimhaber.com/images/upfiles/1311/462b641e-efe5-46d7-bfec-674aa6afce51.jpg

Diğer durum ise ffdsshow ve WMP-HC yükledim, internal filters ayarlarında resimdeki gibi benim transform filters altında H264/AVC (FFmpeg) ve VC1 (FFmpeg) bende çıkmıyor, bunların yerine sadece H264/AVC ve VC1 var. Sizde FFMpeg olanlar tikli değil, ben bu durumda ne yapmalıyım?

https://forum.donanimhaber.com/images/upfiles/1311/4696539f-7e91-4a7e-b264-b2bb5b68b8db.jpg

Bir de yine bende Add filters kısmında Microsoft DTV-DVD Audio Decoder yok. Dolayısıyla bunu seçip BLOCK yapamıyorum. Bu filter'ı nasıl temin edebilirim? (Yoksa Vista Home Basic kullandığım için bu işlemi yapmama gerek yok mu?

https://forum.donanimhaber.com/images/upfiles/1311/f3894879-50ca-472e-af53-4b5b04cd3ff3.jpg

Yardımınız için şimdiden çok teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sportivo -- 19 Ağustos 2014; 12:43:20 >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.