Şimdi Ara

PC ekran renkler karıştı yardım arıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
386
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar pc arada bir bunu yapıp duruyordu ya kendi kendine düzeliyordu ya da restart işlemi yaptığımda hiçbirşey kalmıyordu.Şimdi ne yaparsam yapayım düzelmiyor hatta açılışta bile bu ekran var sanırım donanımsal lütfen yardımcı olun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Video hali
    http://sendvid.com/aer2hxjg

• Yardım arıyorum arkadaşlar lütfen

• Cevap bekliyorum

• Açılış ekranı hali

• hellboy940 H kullanıcısına yanıt
    Ekran kartı arızası gibi duruyor .
  • hocam cihazım 20 aylık bi bilgisayar olmaz değil ama bu kısa sürede ekran kartı nasıl bu hale gelebilir ki?
    bir de internet sayfasını alta alıp masaüstüne dönünce masaüstünde internet sayfasının mor bir şekilde izi kalıyor,burda mouseyi hareket ettirdikçe mousenin de izi kalıyor ama mouse 2-3 saniyede izlerini kaybediyor
    pc'den iyi anlarım diyodum da böyle birşey görmedim :D
    ama bana sorarsan ram arızası gibi geldi
  • hellboy940 H kullanıcısına yanıt
    Garantisi devam ediyorsa garantiye gönderin . Ayrıca ram (ara belliğin) bu tip bir sorun yapacağını sanmıyorum şimdiye kadar bu tip sorunların % 90 ekran kartı arızası oluyor . Ayrıca lcd panel arızası olma ihtimalide var , neden böyle dedim " internet sayfasının mor bir şekilde izi kalıyor,burda mouseyi hareket ettirdikçe mousenin de izi kalıyor ama mouse 2-3 saniyede izlerini kaybediyor " bu yazınızdan dolayı , ekran kartı arızasından çok lcd panel arızasına benziyor .
  • quote:

Orijinalden alıntı: sa ve as

Garantisi devam ediyorsa garantiye gönderin . Ayrıca ram (ara belliğin) bu tip bir sorun yapacağını sanmıyorum şimdiye kadar bu tip sorunların % 90 ekran kartı arızası oluyor . Ayrıca lcd panel arızası olma ihtimalide var , neden böyle dedim " internet sayfasının mor bir şekilde izi kalıyor,burda mouseyi hareket ettirdikçe mousenin de izi kalıyor ama mouse 2-3 saniyede izlerini kaybediyor " bu yazınızdan dolayı , ekran kartı arızasından çok lcd panel arızasına benziyor .

Dostum haklısın
    arkadaşlar tekrar merhaba sorunumun cevabını belki birisinin başına gelir diye uzun süre sonra yazayım istedim.Cihazı garantiye götürdüm ve arızanın led panel arızası olduğu ortaya çıktı.Cihazın olduğu gibi tüm ekranı değiştirildi ve sorun ortadan kalktı.
  • Konuya güncelleme getireyim,ekran değişti ilk başlarda bu sorun kalktı ancak 1 hafta kadar sonra aynı sorun çok çok az şekilde tekrar oluştu,örneğin masaüstünde bıraktım pc yi boş boş 1 saat pc öyle bekledi diyelim sonra pc başına geçip chrome a girdim diyelim chromdayken bile hala masaüstünün saydam bir görüntüsü duruyor

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hellboy940

Konuya güncelleme getireyim,ekran değişti ilk başlarda bu sorun kalktı ancak 1 hafta kadar sonra aynı sorun çok çok az şekilde tekrar oluştu,örneğin masaüstünde bıraktım pc yi boş boş 1 saat pc öyle bekledi diyelim sonra pc başına geçip chrome a girdim diyelim chromdayken bile hala masaüstünün saydam bir görüntüsü duruyor
    ekran burn-in oluyor demekki. genelde oled ekranlarda olur ama bu tip ekranlarda da olabiliyor. ekran koruyucu kullanın. 10dk falan bakmadığınızda devreye girsin. onun dışında koruma yöntemi yok malesef
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.