Şimdi Ara

PC Ethernet Kablosunu Algılamıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
106
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Güncelleme: Ethernet Kartı alarak sorunu çözdüm.

Arkadaşlar merhaba,

Bilgisayarın ekran kartını değiştirdim ancak ethernet kablosunu algılamamaya başladı. Kabloda veya internette bir problem yok, kabloyu laptoba taktığımda sorunsuz bağlanıyorum ancak kasanın arkasına taktığımda algılamıyor. Arkasında önceden turuncu ışık yanardı ama o da yanmıyor. Sanki ilk taktığımda yandı gibi 1-2 saniye ama hiç tepki vermiyor artık. Nasıl çözebilirim?

Ağ sıfırlama fayda etmedi.

BIOS'ta Lan controller açık.

Aygıt yönetcisinde, Ağ Bağdaştırıcılarında görünmüyor:

Anakart için Lan driver yüklemeye çalıştım ancak yüklenmedi ve bir fayda etmedi:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rarels -- 10 Kasım 2024; 0:41:54 >

• güç kablosunu çek kasadan. bios pilini çıkart. kasanın power tuşuna 30sn kadar basılı tut. bir iki dk bekleyip pili tak. aygıt yöneticisine git görünümden gizli aygıtları göster de. birden fazla realtek varsa sil

• ekran kartını takarken ethernet soketine zarar vermiş olabilir misin?

• @potti34

Yaptım ama olmadı maalesef. Gizli aygıtları göster diyince 1 tane realtek family controller görünüyordu ama hala gelmedi internet. Bir başka çözüm yolu olarak, bu realtekin kaldırdıktan sonra tekrar ''değişiklikleri tara'' denilince, yenilenip internetin geldiğini okudum. Öyle yapayım dedim ancak realteki kaldır diyince kalktı ama değişiklikleri tara diyince geri gelmedi. PC Ethernet Kablosunu Algılamıyor Şimdi gizli yerde de yok normalde de.

@samtiger

Hocam emin değilim ancak sanmıyorum. Ekran kartını çıkartırken kilidi oluyor ya orası kırıldı ama onun dışında ne var ne yok emin değilim. Kırmızılı yer biraz aşağıya doğru eğilmiş duruyor, ne kadar etkiler bilmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rarels -- 6 Kasım 2024; 23:1:1 >

• Rarels kullanıcısına yanıt

Yazılımsal olduğunu düşünmüyorum, sonuçta format sonrası oluşan bir şey değil. Muhtemelen donanımsal bir sıkıntınız var.

• eğer işlemci dahili grafiği destekliyorsa ekran kartını çıkarıp deneyin

• Rarels kullanıcısına yanıt

Çizdiğim kondansatör kısa devreye düşmüştür büyük bir ihtimal çünkü bacağı çıkmış içerde sıkıntı olmuştur. Zaten dikkat edersen hafif sağ üstünde ufak realtek yongası var ses yada lan olabilir ama birşeyleri besliyor bu kenardaki kondansatörler, ethernet problemin büyük bir ihtimal bundan kaynaklı olabilir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ethernet Kartını Görmüyor
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • @samtiger

Dediğiniz gibi olabilir evet. Birkaç kere format sonrası bu sorunu yaşamıştım ama bir şekilde çözülmüştü. Şu an nasıl yaptığımı hatırlamıyorum bile. Ama bunda yazılımla ilgili bir şey de yapmadım, değiştirdim ekran kartını ve çalışmamaya başladı maalesef. Ama yine de acaba format işe yarar mı diye düşünmüyorum değil. Çünkü birkaç kişi Anakart LAN'ı ben gibi yükleyememiş ve hata vermiş ama format sonrası yükleyince sorunsuz yüklenmiş ve sorun çözülmüş. Belki format atıp yüklemeye çalışırsam çözülebilme şansı da olabilir.

@potti34

Denedim ama sonuç aynı. Ekran kartını çıkartınca ekrana görüntü gelmese de bilgisayar açıldı ama ethernet ışığı yanmadı, yani yine görmedi.

@OrcunFix

Dediğiniz gibi olabilir, orası ne zamandır öyle emin değilim ama kasanın içi küçük ve ekran kartı büyük olduğu için ben takarken belki orası yamulmuştur ve sorun olmuştur. :/

• Güncelleme: Format attım ancak bir şey değişmedi. Format atarak LAN Driverı yüklemeye çalıştım olmadı. O yüzden Ethernet kartı aldım ve sorunu çözdüm. İlgilenenlere teşekkür ederim.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.