Şimdi Ara

PC İçin AV Receiver'lar Hakkında Soru

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: scuderdia Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 1 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
472
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhabalar. birkaç gündür forumun altını üstüne getirdim ancak halen anlayamadığım şeyler var. sorularımı maddeler halinde soracağım, cevaplara göre yeni bir sistem kurmayı düşünüyorum.

1 - Aktif wooferlı sistemler pasif wooferlı sistemlere göre daha iyidir gibi bir kanı var. Buna göre Z5500'den iyi bir ses sistemi kurulamaz mı PC için?

2 - Elimde 160 watt'lık bir 5+1 ses sistemi var. Anladığım kadarıyla bu aktif woofer'lı bir sistem oluyor fişe takıldığı, üzerinde ses ayarlamak için düğmeler olduğu için. Zaten kendisinden amfili olan bir sistem harici bir amfiye bağlanır mı? Bağlanırsa verimi artar mı?

3 - DTS, DDL, THX gibi bir sürü ses standardı var. Bunları çözme işlemini hangi cihaz gerçekleştirecek harici bir amfi aldığımda?

Yanıtlarınız için şimdiden teşekkürler.

• oyildiz86 O kullanıcısına yanıt
    Sorularınıza sırasıyla cevap vermeye çalışayım.

1- Z5500 DTS ve Dolby sesleri kendi dekoderi ile çözebilen, 5.1 multimedia speaker setleri arasındaki en kaliteli üründür. Ortalama bir kullanıcı için sinema ve oyunda oldukça iyi bir ürün. Fakat müziklerde Edifier'ın üst seviye hoparlörleri kadar başarılı olduğunu düşünmüyorum.

2- Elinizdeki hoparlör setinin Creative T6160 yada Logitech x-540 gibi bir model olduğunu varsayıyorum. Dediğiniz gibi bunlar aktif woofer'lı bir sistem oluyor. Sistemi komple başka bir amfiye bağlayamazsınız. Sadece uydu hoparlörlerini ohm değeri ve güç seviyesi uygun bir amfiye takabilirsiniz. Ama AVR tarzı amfilerin genel olarak ohm değeri 6-16 ohm gibidir. Yani elinizdeki hoparlörleri bu tarz sistemlerde kullanamazsınız.

3- DTS ve DD; sinemada kullanaılan ses biçimleridir, mp3-flac gibi düşünebilirsiniz. Fakat kaliteleri daha yüksektir. Eğer AVR tarzı bir ürün alırsanız, bu sesleri doğrudan bu amfi (AVR) çözer. İçindeki donanım buna özel yapılmıştır. Ama bilgisayara normal hoparlör çıkışından elinizdeki hoparlör setini bağlarsanız, bu sesler windows üzerinden filmi oynattığınız programın ses kodekleri tarafından çözülür ve hoparlörlere ona göre dağılır. Kaliteli bir ses kartınız var ise elinizdeki hoparlör takımı ile filmlerde ve oyunlarda yeterli miktarda surround ses alabilirsiniz.

Elinizdeki bütçeyi belirtmediğiniz ve sistemi tam olarak hangi amaçlarla kullanacağınızı belirtmediğiniz için öneri yapmak zor. Eğer amacınız müzik ise tamamen stereo anfi ve hoparlörlere yönelmeniz gerekiyor. Yok eğer film ve oyunlarda surround ses almak istiyorsanız 5.1 yada 7.1 ses sistemlerine yönelmelisiniz.

Eğer 200-400 TL gibi bir bütçeniz var ise fiyatı size uyan bir ASUS ses kartı alıp gayet memnun olabilirsiniz. Ki küçük odada oyun oynadığım sistemimde Asus Xonar DX ses kartı ve Edifier M3500 5.1 hoparlör takımını kullanıyorum. Gayet memnunum.

Ama bütçeniz 1000-2000 TL civarı ise ve kullanacağınız oda yeterli büyüklükte ise AVR + 5.1 hoparlör takımı şeklinde bir sistem kurulabilir. Ön hoparlörleri de kule tipi alabilirseniz, müzikal anlamda da fena olmayan bir sistem kurmuş olursunuz. Mesela salonumda ise arşiv yapmak, film-dizi seyretmek ve arada gelen arkadaşlarla PES vs tarzı oyunları oynamak için orta seviye bir pc ile kurulu bir AVR'li sistem mevcut. Aşağıdaki fotoda görebilirsiniz. Eğer yurtdışına çıkma şansınız var ise bu tarz cihazlar oralarda çok daha ucuz, ben de yurt dışından getirmiştim.

Kullanım amacınıza ve bütçenize göre mantıklı öneriler gelecektir.
     PC İçin AV Receiver'lar Hakkında Soru

• z5500 hayalimdeki sistemdi. çeşitli nedenlerle alamadım. şimdi yeni bir PC ile güzel bir ses sistemi kurmak istiyorum. bu araştırmalarım bu yüzden.

ne istediğime gelince; evde Samsung Plazma TV var ancak ben bilgisayar için düşünüyorum. bass'ı seviyorum, Z5500 isteğim bu yüzdendi. bilgisayarda oyun, film, müzik hepsini seviyorum. sadece ses sistemi için harcayabileceğim bütçe 1500-2000 TL olabilir. yeri geldiğinde ses sistemini TV'ye de bağlamak isterim.

dediğim gibi bass benim için önemli. izlediğim filmde, oynadığım oyunda, dinlediğim müzikte bass ararım, hoşuma gider. ev de müstakil belli bir seviyeye kadar sıkıntı olmaz gürültü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oyildiz86 -- 16 Aralık 2013; 23:48:54 >
    Hocam oyunları TV'de oynayacaksan en mantıklı çözüm AVR'li sistem olacaktır. Çünkü Avr'lerde en az 4 tane hdmi giriş oluyor. Mesela ben de Digiturk, Teledünya ve Pc var. Bunların hepsi AVR'ye hdmi'dan bağlı. Avr de Tv'ye bağlı. Bütün cihazların sesini de AVR'li 5.1 sistemden alıyorum.

Bu arada bütçen tam sınırda. Biraz daha arttırabilirsen gerçekten çok güzel sistemler kurulabilir.

Birşeyler önermeden önce sistemi kuracağın odanın büyüklüğü ne kadar? 25-30 m2'lik bir salonda mı kullanacaksınız yoksa 10-15 m2'lik küçük bir odaya mı kuracaksınız? Bunu neden soruyorum dersen ona göre hoparlör önerelim. Küçük bir oda ise bendeki gibi bir kule hoparlör ile ses boğulur ve birşey anlamazsınız.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kendime ait odam var dediğin gibi 10-15 m2'lik.

TV'de oynamayacağım oyun, bilgisayarda oynayacağım. bütün hesaplar PC üzerine kurulu. ama AVR almışken TV'ye de bağlarım yeri geldiğinde.

bir de sizin bir önceki mesajınızda aktif sublar harici amfiye bağlanmaz gibi bir cümleniz var. başka bir forum başlığında da tam tersi bir şey yazıyordu. ''harici amfiler aktif sub arar'' gibi.

ücrette fedakarlık yaparım çünkü bir kere alınıp uzun yıllar kullanılan şeyler bunlar.
    Mantık olarak şöyle çalışıyorlar. Ses kaynaktan (pc'nin hoparlör çıkışı yada AVR'nin sub pre Out) güçlendirilmeden doğrudan sub woofer'a yönlendiriyorsunuz. Sub da kendi amfisi ile sesi yükseltip bas sesleri veriyor.

Aktif sub ile ilgili dediğim cümle elinizdeki normal bilgisayar hoparlörünün sub'ı içindi. Teknik olarak bağlanmaz diye birşey yok. Ama düzgün bir ses alır mısınız, ben pek zannetmiyorum.

Bu arada küçük odada ve yalnızca pc'de kullanacaksanız AVR çok mantıklı bir seçim değil. Çünkü Avr'yi kurmak için bir sürü kablo bağlantısı yapmanız gerekiyor. Öyle ha deyince kaldırayım diğer odaya kurulacak bir şey değil. Aşağıdaki linkte giriş seviyesi bir AVR'nin resimlerini ve arka bağlantı yerlerini incelemenizi tavsiye ederim.
    http://www.eu.onkyo.com/en/products/tx-nr525-92077.html

Bunun dışında küçük oda için yeterli olacak bir hoparlör takımı daha büyük odada yeterli gelmeyebilir. Bu sebeple AVR sistemi sabit kalacak şekilde salona kurmanızı tavsiye ederim. Küçük odadaki Pc için bir AVR'li sistem kurmak biraz lüks kalacaktır. Bunun yerine güzel bir ses kartı takviyesi ile tatminkar bir ses alabilirsiniz. Bu arada elinizdeki 5.1 hoparlör takımının markası ve modeli nedir?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• elimdeki hoparlör seti bana hediye geldi. vestel'in 5+1 ses sistemi. modeli vht-160. bilgisayarda da creative x-fi xtreme gamer PCI ses karti var. 3 adet audio kablosu ile bilgisayara bağladım. bass yetmiyor maalesef.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.