arkadaşlar ben anakart,ram,işlemci değiştim bide üstüne 1 tb hdd aldım ek olarak ancak bazen pc hiç işlem yapmamasına rağmen hdd ışığı sürekli yanıyor bunun sebebi ne olabilir?
normal yanabilir.onda bi sorun yok.sen işlem yapmasan da bilgisayar arkaplanda anlık işlem yapabilir.1-2 saniyelik ışık yanıp sönmesi normal.sürekli dakikalarca ışık hep yanıyorsa,sana başka bi işlem yaptıramayacak derecede zorluyorsa o zaman belki sorun vardır.onun harici normal.
bilgisayarda hiç zorlama yok 1-2 sanıyede degıl yanması sürekli olur taki pc yeniden başlatana kadar acaba dıyorum anakartta yada hdd sorunmu var yeni aldım eger varsa garantiye yollim diye düşünüyorum:(
bence; bi virüs taraması yap gereksiz programları kaldır baslangıctaki gereksiz programları kaldır ccleaner ile bi temizlik yap yine ccleaner da kayıt defterini tarat sorunları çöz
daha dün format çektim pc ye pc de 3 tane hdd var hangisinin çalıştığınıda anlayamıyorum
Format atmanız herhangi bir şey değiştirmez, eğer ki 3 tane HDD bulunuyorsa. Çünkü Autorun.inf bir zararlı yazılım format sonrasıda zararlı yazılım olarak etkinliğini diğer HDD'lerden ana kanal SATA bağlantısındaki HDD'nize bulaşarak gösterektir. Öncelikli olarak sorunun yazılımsal olup olmadığını anlamamız gerekli bu sebeple ''Güvenli Mod''da Combofix adlı yazılım ile sisteminizi taratmanızı öneriririm. Sorun düzelmediği takdirde LED ışığının sürekli ''Aktif'' olduğu ana kanal HDD'nizdir. Yani OS 'un kurulu olduğu HDD'dir.
HD Tune adlı yazılım ile sisteminizdeki tüm HDD'lerin Health sekmesinin bir SS'sini ayrıca tüm HDD'leri özellikle işletim sistemi kurulu HDD'nizi Error Scan ve Benchmark testlerine tabi tutun, ve SS şeklinde ekleyin. Diğer HDD'lerinizide yine aynı şekilde teste tabi tutun ve buraya SS şeklinde ekleyin.
Bunun dışında anakart üzerinde farklı bir SATA portuna farklı bir SATA kablosu ile işletim sistemi bulunan HDD'nizi bağlayın. Daha sonra BIOS'tan Master/Slave yapılandırmasını tekrardan yapın. Zahmetli gibi gözüksede oldukça spesifik bir sorun olduğu için bunları yapmak zorundasınız. Buraya sonuçları ekleyin, tekrardan bakayım.
sector hatası varmı yokmu diye tarattım taratma bittikten sonra programı kapattım ancak hdd ışığı hiç sönmedi pc yeniden başlattım durdu şimdi sizin mesajlarınızı okudum combofix indirmeye başladım ve yine aynı şekilde sürekli yanmaya başladı bu hiç belli olmuyor bi bakıyorum 1 ay hiç olmuyor bi bakıyorum 1 günde kaç defa olur şimdi sizin dediklerinizi yapmaya çalışacam teşekkür ederim yardım için
combo fix de 500 gb olan hdd de autorun buldu bu healt kısmı
Sisteminizi 1 Tb olan HDD'ye kurmadıysanız ona kurun, genel olarak durumları oldukça iyi. Ayrıca tüm HDD'lerin SATA kablolarını değiştirin. Tüm sistemi zararlı yazılım taramasını tabi tutun. Kesinlikle düzelecektir. Sorun olması için şu an herhangi bir sebep yok.
defalarca tarattım bilgisayarı anlamıyorum ya problem görünmüyor ama ışık bazen sürekli yanıyor teşekkür ederim yardımınız için
Görev Yöneticisi ''İşlemler'' sekmesininde bir SS'sini alabilir miyim? Dediğim gibi SATA kablolarınıda değiştirmeyi deneyin. Ayrıca USB portlarında yer alan cihazlarınızı deneme amaçlı iptal edin. Sistemle irtibatını kesin.
Anakart üzerinde HDD'nin led soketi ters veya yanlış takılmış olabilir. Sistemde yavaşlama olduğunu sanmıyorum. Zirâ sistemde yavaşlama mevcutsa, mutlaka bir yeri atlıyorsunuzdur. Bağlantıları dilerseniz anakart üzerinden siz kontrol edin.
zaten ben kendi ellerimle taktım bu parçaları çok garip ya neyse artık yarın bi çıkarar baştan takarım çok sağolun
Parçalar değil, LED soketleri vardır. USB portlarının fişlerinin takıldığı yerde anakarta bağlantısını yanlış takılmış olabilir. Sürekli yanmasının nedeni, örneğin benim gözümü aldığı için ben kasadan çıkarttım. Hiçbir ışık yanmıyor.
Dahili bileşenleri sorunsuz takmış olabilirsiniz. LED kablolarının fişini yanlış taktıysanız bu olay olur. Aklıma şu an için bundan başka bir yol gelmiyor. Her şey normal gözüktüğüne göre bir tek bunlar yanlış takılmış olabilir.
win7 kullanıyorsaniz servislerden defragi kapatin, belli bir sure bekledignzde otomatik olarak devreye girer, loglarda da gozukur, umarım sorunu dogru anlamisimdir.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme