Şimdi Ara

PC kapanıyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
443
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar, PC yi açıyorum önce 1 tane kısa bip sesi geliyor daha sonra pc açılmaya devam ediyor ama 25-30 saniye sonra kendi kendine kapanıyor.

Ne yaptımsa bunu çözemedim. ram ları çıkarıp taktım, yer değiştirdim, başka ram denedim olmadı. Bütün donanımı söküp ana kart dahil temizledim, tozdan arındırdım yine olmadı.

Hatta daha ileri gittim işlemciyi bile yerinden çıkardım taktım olmadı. Bios pilini değiştirdim o da olmadı. Hep aynı hep aynı.

Ne yapacağımı şaşırdım. Varmıdır başka bir yol bilen. Hayırlısıyla bi halletsek şunu Yardımcı olanlardan birine hayrına Türktorrent davetiyesi hediye edicem. 1 tane davetiyem var :) (biraz yarışma gibi oldu :P )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tranceturkey -- 9 Ocak 2014; 23:44:42 >

• ekran geliyormu yani kısaca power tuşuna bastığında nereye kadar gidiyor?
  • tranceturkey T kullanıcısına yanıt
    Arkadasin dedigi gibi ekrana goruntu geliyor mu ? geliyorsa post ekranini gorebiliyormusun? ekranda herhangi bir hata mesaji yaziyor mu ? sana tavsiyem sistemi komple sokup tekrar toplaman parcalarin yerine oturdugunu emin ol,ramleri de farkli slotlara takabilirsin. ayrica ramleri tek tek dene. son olarakta bios sifirla.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • açılışta tek bip gelmesi bilgisayarın sorunsuz açıldığını gösteriyor. sorun yok.

sorun sistem yüklemesinde olabilir. hdd data kablosunu çıkar öyle dene.

eğer açılır hdd hatası verirse işletim sistemin bozulmuş bilgisayarında sıkıntı yok. en kötü format atarsın.

eğer yine kapanıyorsa cpu çok ısınıyor olabilir. termal macunu yenile.

bu iki seçenek olmazsa tekrar bizimle paylaş. yardımcı olmaya çalışırız.
  • Ekran görüntüsü ne kadar sürdüğü belli olmuyor. Yani Hoşgeldin yazısına kadar, bazen de masa üstünü görür görmez hatta bazen win logosunu görünce kapanıyor. İlk başta kafaya takmadım şuna bi format atayım dedim "Windows dosyaları genişletiliyor" ekranında bile kapanıyordu.

arkadaşlar pc yi un ufak ettim sonra bütün parçaları tekrar topladım, sonuç sıfır...
    önce başka ram denedim olmadı
    sonra başka hdd denedim olmadı
    sonra ekran kartı ve ses kartı gibi ilave donanımlar içinde aynı şeyleri yaptım yine olmadı
    hatta ileri gittim hiç bir ilave donanım takmadan yani sadece HDD ve ram takılıyken açtım yine açılmadı

Son olarak yaptığım işlem ise başka işlemci denemek oldu. Ve sorunsuz açıldı. Yani şimdi -işlemciyi iyi bilirdik- deyip işlemciyi gömeyim mi yoksa kurtarabilir miyim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tranceturkey -- 11 Ocak 2014; 3:13:20 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.