Orjinal Lisanslı XP kullanıyorum ancak güncellemeler açık olmasına ragmen güncellemeleri yapmıyor.ne yapmamı önerirsiniz. ayrıca bilgisayarım otomatik res atıyor ve arada mavi ekran alıyorum kasam yeni pc bileşenleri uyumlu ancak bazı hatalar alıyorum.
Sistemim
AMD Athlon II X2 240 İşlemci ASUS M4N78 SE HDD SEAGATE 500 GB NCQ 4 GB KINGSTON 800 mhz Ram Quake 350W Powersupley ATI HD 4850 1 Gb Ekran Kartı
Böle Bir Sistemim Var Ancak Durmadan Res Ve Programları Olur Olmaz Kapatıyor. Mavi Ekranda Cabası Format At Deniyor Ancak Bilgisayar Yeni geldi Vistaya Geçmemi Önerirmisiniz. Yoksa xp Kullanıp Win 7 Yimi Beklemeliyim.
Ek
İşletim sistemimde Başlangıçta Şifre İstemiyordu Ancak 2 Gündür Şifre istiyor sorun nedir acaba ayarlarda kapalı gösteriyor regedit vs vs çagresi var ise açıgım yeterki yardım edin arkadaslar.offline olarak pc oynamaktan sıkıldım şifresi ney onuda bilmiyorum help
Ayrıca Aşyagıdaki Gibi hata alıyorum denetimmasasına girerken xp kendi kendisine şifre koymuş bir çaresi varmı acaba
Çözüm Yok gibi sanırım arkadaslar yardım lütfen
segatte in harddiski format icin başlangıc cd leri var onlardan temin et harddiskini yeniden formatla ve yeniden kur sistemini
zaten cdler herşey tamam sistem kurulurken hepsini yaptım ancak bilgisayarcılar bir sorun olmadıgını söylüyor ancak evde taktıgımda dosya download ederken %70 civarına geldigi zaman res atıyor.garantileri halen var pc geleli 3 gun oldu sanırım sistemi geri göndermem gerekicek birde ricagım resimdeki hatayı niye alıyorum xp yi şifrelemedim ancak şifreli gösteriyor buda sorun yapıyor olabilir.
kullandıgın media player programı ile ilgili sanırım ses kartı ile beraber codeclerin senkronizasyon sorunuda olabilir
Hepsi tam ancak başlangıtçaki şifreyi bilmiyorum xp kendi kendine oturumu şifrelemiş sorunu bir türlü çözemedim o yüzden çevrim dışı çalışıyor sanırım o hatayıda denetim masasında her kısma girerken alıyorum şifreyi kaldıramadım bir türlü
aldıgın o hata herhangi bir şifre hatası degil
Donanımsal Bir Sorun Yok Gibi Ancak Niye Oldugunu Anlıyamıyorum Virüste Yok Ancak Restart Yapıyor Bilgisayarım BİOS ayarlarıda normal CPU sıcaklıgı 50 yi geçmiyor bolca termalmacun sürülü ekran kartı sıcaklıgıda 40 ı geçmiyor powersuplayda 50 de sabit ancak nedenini bilmedigim şekilde halen restart etıyor güncellemelerim tam sistemim orjinal lisanslı xp sistemim kendini otamatik şifreledi ve offline olarak pc mi çalıştırıyorum. yardımlarınızı halen beklemekteyim
bios u default yap yada yeni versiyon varsa güncelle bide bunu dene bakalım
Halen Aynı arada res atıyor 2x2 gb ram kullanıyorum ondan olma ihtimali var sanırım ama onlarda aynı 2 tane pek sorun yapcagını sanmıyorum kasa yan tarafını kapalıyken sıcaklık 57 oluyor açıkken 50-51 de geziyor bir türlü anlamadım gitti sıcaklıktan res atıyor sanırım ama cok az bir ihtimal dedigini yaptım sonuç 0 :) güncel BİOS sürümü yok şuanda ama defaults olarak gene res atıyor
ramlari tek tek dene oyle çalıştır cpu fanın stabilmi ona bak
istersen bağlanıp sistemini bi kontrol edebilirim
Cpu fanı normal stabil ramleri denedim res halen atıyor termal macun ile ilgili olma ihtimali olabilir cpu 60 lara kadar ısınıyor yeni ve keliteli bir termal macun ile tekrar deniyecegim
normal bekleme konumundayken mi reset atıyor yoksa işlem yaparken mi? thermal macunda sıksan sonuçta sıkıntı varsa fayda etmez
quote:
Orijinalden alıntı: BeBeT02
Cpu fanı normal stabil ramleri denedim res halen atıyor termal macun ile ilgili olma ihtimali olabilir cpu 60 lara kadar ısınıyor yeni ve keliteli bir termal macun ile tekrar deniyecegim
Yalnız var olan termal macunu çok iyi temizleyin ondan sonra yenisini sürün yenisini sürerken de ince bir tabaka halinde ve düz bir şekilde sürün. Fazla termal macun sürmek çok fazla ısınmasına neden olur haberiniz olsun. Bu arada termal macundan çok işlemciye ayrı bir işlemci fanı takmanız gerekebilir. Bilgisayarı madem yeni toplatmışsınız en mantıklısı geri göndermek, bir işlemcinin bu kadar ısınması normal değil yanabilir anakart ve işlemci o yüzden bilgisayarı geri gönderin.
İşlemci Fanı Kendi Orjinal AMD falan garip olaylar oluyor zaten sanırım ısınmadan res atıyor ama xp kendine oto şifre koydu o işide bir türlü çözemedim inş onuda çözüm yoluna gidicegim
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme