Şimdi Ara

PC Kasa İçi Temizliğinden Sonra Açılmamaya Başladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
1
Favori
221
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Malum yaz ayları geldi işlemci ekran kartı fazla ısınmasın diye kasa içinde detaylı bir fan temizliği yapayım dedim.Güzelce temizledikten sonra işlemci termal macununuda yenileyip kasayı topladım.Macunu yumuşak sünger üzerinde sürdüm, nasıl şekilde çıktıysa aynı şekilde koydum.Parçaları topladıktan sonra işlemci sıcaklığımı kontrol etmek için bilgisayarı açtım boşta iken 38-40 derece alıyordum.Kasa kapağını kapattım ve yerine kaldırmak için kucağıma aldımki bi anda pc kapandı.O arada power kablosuna değdimmi hatırlamıyorum.Daha sonra açma tuşuna bastığımda işlemci fanında saliselik bir oynama oluyor çıt gibi bi ses geliyor herhangi biryerlerden, o şekilde kalıyor açılmıyor.(sistem & ekran kartı fanlarıda çalışmıyor). ama usb ile bağlı hoparlörde güç var onlar çalışıyor.

Şimdi yanlış takmış herhangi parçaya zarar vermiş olsam baştan açılmazdı diye umuyorum
    Macunda hata yaptım desem CPU sıcaklığı gayet iyiydi fanlardan ses gelmiyordu stabil şekilde çalışıyordu.
    Eve gidince şu ataç ile PSU çalışıp çalışmadığı test ediliyormuş onu deneyeceğim.(siyah-yeşil pin olayı)

O da çözüm olmazsa başka öneriniz varmı arkadaşlar ?

Şimdiden teşekkürler.

Sistem;
    CPU-İ3 4160
    POWER SUP-400W Cooler-Master Kasaya Entegre Olanlardan 70 liralık kalitesiz galiba
    ANAKART- GİGABYTE H81MDS2

• Anakart soketlerini kontrol edin. Mümkünse söküp yeniden takın.
  • Sorunu çözdüm arkadaşlar anakarta giden güç kablosu gevşekmiş galiba yada psu ya siyah yeşil pinleri kısa devre yaptırınca düzeldi konu kilitlenebilir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.