Bildirim
Pc kasası çalışıyor ve sonra kapanıp tekrar açılıyor
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
Bilgisayar bileşenlerini yazmamışsınız.
El becerine göre ve elindeki yedek malzemelere göre sırayla ,
1: bios pilini çıkart ve anakart bios sıfırlansın,
2: pc bilesenlerinin sıcaklığını dikkatlice elle kontrol et,
3: Kasa içi hafif bir temizlik , kablo kontrol ve ramleri söküp sonra dikkatlice silip tekrar farklı slotlara takarak kontrol,
4: başka bir güç kaynağı ve anakart ile diğer bileşenleri tek tek test edeceksin. -
2-3 maddeleri yaptım. Sıcaklık stabil seviyede 50 derece felan. 1 maddeyi deniyecegim. Tesekkur ederim -
1. Maddeyi yaparken bilgisayar çalışırken mi yapmam lazım? -
Pc yi kapat ve elektrik kablosunu çek 5/10 dakika bekle ve tekrar ( bios pil yenidir inşallah ) bios pilini tak. Sonra bios ayarı yaparsin kolay.
Bazen başka güç kablosu ile başka bir priz de denemekte faydalı olabiliyor. -
Ben Baska güç kablosu ile denemiştim ve olmuştu. Tam sıfırlama ekranı geldiğinde tekrar donup kalmıştı ve pc otomatik olarak kendisini kapattı. Bios pili var evde (7-8 tane). -
İnsallah düzelir.
İl - ilceye göre DH den de yardımcı olan olabilir. -
Bi işe yaramadı maalesef :( -
İl - ilce uygunsa yardım eder yada PC tamircisi tavsiye ederdim.
Muhtemelen anakart ( bios - intel galiba ) yada psu cok az ihtimal. -
bios ECS markalı. İşlemci ise İntel-i3 3.20 ghz 4 çekirdekli işlemci var. Tamirciye gitmekte fayda var. -
Ecs anakary markasi
İşlemci muhtemelen soket 1155 yada 1156 ve bu sorun bilinen bir durum.
Ecs için bios atamazsın yada yazdırmak daha zor. Gigabyte olsa cift bios olurdu e belki kurtarmak mümkündü.
Sistemin üretim yılı olarak 15/17 yıllık ve çok eski/düşük. Bulundugunuz il ilce den yardım eden de bulamazsanız mecburen test ederek ikinci el uyumlu bir intel anakart alaaksiniz ( 500TL /900 TL araliginda ) -
O zaman sebebin ana kaynağı anakart. Benim anakart ECS h61h2-mv olarak geçiyor. Ama bazı forumlarda ekran kartı kısa devre yaparak bu sorun ortaya çıkabilir diyordu. -
Onboard dan bak, o zaman kolay. Bence anakart -
Onboard dediğiniz anakart ile tümleşik olan bir karttan mı bahsediyorsunuz? Benim ekran kartı anakart ile tümleşik değil. AMD Radeon HD 5600 ekran kartim var. -
İntel 775 anakartlarda ve intel soket 1150/1155/1156 islemciler de ONBOARD VGA bulunmaktadir.
Ekran kartini sök , biosu sıfırla ve pc vga kablosunu ( uygun kablo varsa ) anakart onboard vga dan baglamaya calis
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X