Şimdi Ara

Pc kasası çalışıyor ve sonra kapanıp tekrar açılıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
70
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar. Bu sabah bilgisayarımın kasasındaki güç düğmesine bastıktan sonra kasa bir süre çalışıyor sonra kendi kendine tekrar kapanıyor.
    Bunu nasıl çözebilirim?

• dvrstxl D kullanıcısına yanıt
    Bilgisayar bileşenlerini yazmamışsınız.

El becerine göre ve elindeki yedek malzemelere göre sırayla ,

1: bios pilini çıkart ve anakart bios sıfırlansın,
    2: pc bilesenlerinin sıcaklığını dikkatlice elle kontrol et,
    3: Kasa içi hafif bir temizlik , kablo kontrol ve ramleri söküp sonra dikkatlice silip tekrar farklı slotlara takarak kontrol,
    4: başka bir güç kaynağı ve anakart ile diğer bileşenleri tek tek test edeceksin.
  • 2-3 maddeleri yaptım. Sıcaklık stabil seviyede 50 derece felan. 1 maddeyi deniyecegim. Tesekkur ederim
  • eg2077 E kullanıcısına yanıt
    1. Maddeyi yaparken bilgisayar çalışırken mi yapmam lazım?
    Pc yi kapat ve elektrik kablosunu çek 5/10 dakika bekle ve tekrar ( bios pil yenidir inşallah ) bios pilini tak. Sonra bios ayarı yaparsin kolay.

Bazen başka güç kablosu ile başka bir priz de denemekte faydalı olabiliyor.
    Ben Baska güç kablosu ile denemiştim ve olmuştu. Tam sıfırlama ekranı geldiğinde tekrar donup kalmıştı ve pc otomatik olarak kendisini kapattı. Bios pili var evde (7-8 tane).
    İnsallah düzelir.

İl - ilceye göre DH den de yardımcı olan olabilir.
  • Bi işe yaramadı maalesef :(
    İl - ilce uygunsa yardım eder yada PC tamircisi tavsiye ederdim.

Muhtemelen anakart ( bios - intel galiba ) yada psu cok az ihtimal.
    bios ECS markalı. İşlemci ise İntel-i3 3.20 ghz 4 çekirdekli işlemci var. Tamirciye gitmekte fayda var.
    Ecs anakary markasi
    İşlemci muhtemelen soket 1155 yada 1156 ve bu sorun bilinen bir durum.

Ecs için bios atamazsın yada yazdırmak daha zor. Gigabyte olsa cift bios olurdu e belki kurtarmak mümkündü.

Sistemin üretim yılı olarak 15/17 yıllık ve çok eski/düşük. Bulundugunuz il ilce den yardım eden de bulamazsanız mecburen test ederek ikinci el uyumlu bir intel anakart alaaksiniz ( 500TL /900 TL araliginda )
    O zaman sebebin ana kaynağı anakart. Benim anakart ECS h61h2-mv olarak geçiyor. Ama bazı forumlarda ekran kartı kısa devre yaparak bu sorun ortaya çıkabilir diyordu.
    Onboard dan bak, o zaman kolay. Bence anakart
    Onboard dediğiniz anakart ile tümleşik olan bir karttan mı bahsediyorsunuz? Benim ekran kartı anakart ile tümleşik değil. AMD Radeon HD 5600 ekran kartim var.
    İntel 775 anakartlarda ve intel soket 1150/1155/1156 islemciler de ONBOARD VGA bulunmaktadir.

Ekran kartini sök , biosu sıfırla ve pc vga kablosunu ( uygun kablo varsa ) anakart onboard vga dan baglamaya calis
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.