Şimdi Ara

pc kendi kendine reset atıyo :S(lütfen yardım etsin biri )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
649
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaslar merhaba yine bir sorunum var :( donanımhaberde olmasa ne yapacaktık valla neyse soruna geciyorum pc 1 2 saat calısıyo sonra kendi kendine reset atıyo durduk yere bi kere oyun oynarken denk geldi bide normal hic bisey yapmadıgım zaman acaba sorun nedir ? (pcyi yeni aldım daha 2 gunluk)

bosta iken sıcaklık degerleri :

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustafa-1905 -- 21 Mayıs 2010; 21:26:31 >

• Isılar normal gibime geldi. işlemcinde sorun olabilir. ki büyük ihtimal sorun işlemcinde. ama rami çıkar slotları değiştir öyle bi dene. işlemcinin termal macununu kontrol et ama ısı normal. psu da sorun olabilir. deneme yapman lazım ama sıcaklıktan anlamıyorum. sen termal macunu kontrol et tozlanmışsa temizle içini kasanın sorun düzelir. ama donanımsalda olabilir(işlemci,ram,psu) kontrol etmen lazım aga.
  • quote:

Orijinalden alıntı: PimpMyRide

Isılar normal gibime geldi. işlemcinde sorun olabilir. ki büyük ihtimal sorun işlemcinde. ama rami çıkar slotları değiştir öyle bi dene. işlemcinin termal macununu kontrol et ama ısı normal. psu da sorun olabilir. deneme yapman lazım ama sıcaklıktan anlamıyorum. sen termal macunu kontrol et tozlanmışsa temizle içini kasanın sorun düzelir. ama donanımsalda olabilir(işlemci,ram,psu) kontrol etmen lazım aga.

yeni aldım pcyi daha toz olmaz herhalde :) peki donanımda sorun oldugunu test filan edemiyozmu programla filan
  • Şimdi bir dakika RAM ler sisteme durduk yere reset attırtmaz BSOD ekranı vermesi gerekir yani mavi ekran almanız gerekir ve bunun sonrasında reset atacaktır sistem eğer ki mavi ekran vermiyorsa sistem kilitlenecektir.

PSU olmasıda olağan olabilir ancak oldukça düşük bir ihtimal genellikle sistem uzun süre açıkken reset atma işlemi gerçekleşiyorsa sorun işlemcinizin sıcaklık değerleri veya Anakartın kuzey köprüsünün aşırı ısınması ile bağlantılıdır,Everest adlı yazılımın ''Sistem Kararlılık Testi'' ni uygularsanız bir müddet işlemcinizin saat hızını sabit en yüksek hızda tutacağından işlemcinizi zorlayacaktır buda eğer ki işlemcinizin ısınması ile ilgili ise kısa sürede reset atma işlemine götürecektir bu testi uygulayarak beni bilgilendirirseniz daha iyi yardımcı olacağım,sonuçta 2 günlük bir bilgisayarı toplama almadıysanız şayet kasanın marka garantisi devam edecektir aldığınız yere gönderip sorunu çözdürebilirsiniz kasayı açmanızı o açıdan tavsiye etmem ,ekran kartı ,HDD,RAM gibi donanımsal parçalar sisteminizde doğrudan reset attırmaz BSOD ekranı vererek reset attırtır veya sisteminizi kilitler.

• quote:

Orijinalden alıntı: makedonn

Şimdi bir dakika RAM ler sisteme durduk yere reset attırtmaz BSOD ekranı vermesi gerekir yani mavi ekran almanız gerekir ve bunun sonrasında reset atacaktır sistem eğer ki mavi ekran vermiyorsa sistem kilitlenecektir.

PSU olmasıda olağan olabilir ancak oldukça düşük bir ihtimal genellikle sistem uzun süre açıkken reset atma işlemi gerçekleşiyorsa sorun işlemcinizin sıcaklık değerleri veya Anakartın kuzey köprüsünün aşırı ısınması ile bağlantılıdır,Everest adlı yazılımın ''Sistem Kararlılık Testi'' ni uygularsanız bir müddet işlemcinizin saat hızını sabit en yüksek hızda tutacağından işlemcinizi zorlayacaktır buda eğer ki işlemcinizin ısınması ile ilgili ise kısa sürede reset atma işlemine götürecektir bu testi uygulayarak beni bilgilendirirseniz daha iyi yardımcı olacağım,sonuçta 2 günlük bir bilgisayarı toplama almadıysanız şayet kasanın marka garantisi devam edecektir aldığınız yere gönderip sorunu çözdürebilirsiniz kasayı açmanızı o açıdan tavsiye etmem ,ekran kartı ,HDD,RAM gibi donanımsal parçalar sisteminizde doğrudan reset attırmaz BSOD ekranı vererek reset attırtır veya sisteminizi kilitler.

usta dedigin gibi everestte test yaptım 25 dk calıstı anakart en fazla 42 işlemci 51 ekran kartı 43 oldu
    anakartın kuzey koprusu bu gosterdigi derecemi yoksa farklımı ?
    ya valla sanki tam 2 saat 20 dkya ayarlı ister oyun oynayım ister bos duruyum yinede 2 saat 20 dk olunca reset atıyo :S hani dedigin gibi sıcaklık olsa yuklenme oldugu zaman hemen reset atması lazım ama yok iste neyse sorun acaba
    Ha bu arada pc toplama kasanın acılmasının bi onemi yok yani
    son olarakta resette hic mavi ekran filan gelmiyo normal reset atarsın ya ole yani sanki zaman ayarlı :) usta sana zahmet bul suna bisey camdan asagı atasım geliyo valla o kadar para verdim deli etti beni oyun performansı filan ne guzel bi reset sorunu olmasa ahhh

• işletim sistemi illegal windows 7 filan değil dimi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: dragonball

işletim sistemi illegal windows 7 filan değil dimi ?

valla arkadas yukledi bilmiyorumki sag alt kosede degerlendirme kopyası yazıyo nasıl bakıyoz illegal olduguna ?
  • tmmdır arkadaslar sorunu hallettim yardım edenlere cok tesekkurler
  • quote:

Orijinalden alıntı: mustafa-1905

tmmdır arkadaslar sorunu hallettim yardım edenlere cok tesekkurler

Sorunu nasıl hallettiniz? işlemci ile alakalı değilse sahte Windows 7 nin resetleme problemi vardır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: makedonn

quote:

Orijinalden alıntı: mustafa-1905

tmmdır arkadaslar sorunu hallettim yardım edenlere cok tesekkurler

Sorunu nasıl hallettiniz? işlemci ile alakalı değilse sahte Windows 7 nin resetleme problemi vardır.

kardes donanımla ilgili sorun yokmus windows 7 iki saatlik zaman dilimiyle reset atıyomus simdi duzeldi tsk ilgilendigin icin
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.