merhabalar arkadaşlar bu bu son bi kaç gündür havaların fazla ısınmasından mıdır nedir pc benle dalga geçer gibi kendini resetlemeye başladı nasıl mı işte aynen şu şekilde.Pc yi açıyorum istersem 2 saat istersem 5 saat başında kalayım herhangi bi resetlenme yok ama ne zaman bi oyuna girmeye kalkayım(fm 08 hariç buna girince bişey olmuyor orasıda ayrı bi muamma) pc reset çakıyor ve mavi ekran çıkıyor,veyahut ne zaman aaa dur ben bi film izliyim diyip vlc bs veya benzeri bi proda film açmaya kalksam gene reseti çakıyor şerefsiz,bazende masaüstüne geldikten sonra kitlenme oluyor pcde.Reset çaktıktan sonra bios menüsüne girip cpu sıcaklığını yükseltmeyi denedim ama bulamadım maalesef..
Sonuç olarak benim şimdi ne yapmam gerekiyor arkadaşlar?
Isınma sorunu olup olmadığını en basitinde speedfan programı ile bak.Biostan default settings yap.
temp1:41C temp2:45C HD0:40C Core:14C Core:64C
normal gözüküyo sanırım değerler.
cpu kapanma ısısını nasıl yükseltebilirim biostan yükseltmeye çalıştım ama her yeri didik didik etmeme rağmen bulamadım işlemcim amd bu arada.
Default settings yaptın mı?
evet ama hiç bi işe yaramadı.
ksasnın yan kapağını aç fanlardaki birikmiş tozları temizle
hiren's boot cd yi indirip memtest yaparmısınız. hd tune ilede hdd test yaparsınız 2 parça sağlama çıkar. windows ilede ilgili sorun olabilir ama yukarıdaki testleri yaptıkan sonra windowsu yeniden kurmayı deneyebilirsiniz
quote:
Orjinalden alıntı: ata326
ksasnın yan kapağını aç fanlardaki birikmiş tozları temizle
onu daha önceden yaptım zaten ekran kartını falan da temizlemiştim bu arada işlemcim amd
ekran kartında fan war mı?
quote:
Orjinalden alıntı: zebani
hiren's boot cd yi indirip memtest yaparmısınız. hd tune ilede hdd test yaparsınız 2 parça sağlama çıkar. windows ilede ilgili sorun olabilir ama yukarıdaki testleri yaptıkan sonra windowsu yeniden kurmayı deneyebilirsiniz
ilgin için teşekkür ederim ancak dediğin olay çok meşakkatli sanırım çünkü biraz nette araştırdım bu hiren's boot cd olayını netten indirip neroya yazdırıp sonra kullanmam gerekiyomuş sanırım.Biraz karışık zannedersem bu arada virüs taraması yaptım nod32 yle 1 tane bile virüs bulmadı sanırım windows ta sorun yok sen ne dersin?