Şimdi Ara

Pc kurtarma ile ilgili sorun yaşıyorum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
372
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Laptopum bir süredir bilmediğim bir nedenle kapandı. Açıp kapattım. Işık geliyordu fakat görüntü yoktu.
    35 dakika sonra ise ekranda bir yazı belirdi. Ekran görüntüsünü ekliyorum.
    Lütfen yardımcı olur musunuz?
    Format atmak gerekir mi?
    Dosyalarım silinmeden başka bir işlem yapılamaz mı?

https://store.donanimhaber.com/6e/1c/82/6e1c82aee3dcbcb98921984f0e9aa337.jpg
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• quote:

Orijinalden alıntı: likyas

Laptopum bir süredir bilmediğim bir nedenle kapandı. Açıp kapattım. Işık geliyordu fakat görüntü yoktu.
    35 dakika sonra ise ekranda bir yazı belirdi. Ekran görüntüsünü ekliyorum.
    Lütfen yardımcı olur musunuz?
    Format atmak gerekir mi?
    Dosyalarım silinmeden başka bir işlem yapılamaz mı?

https://store.donanimhaber.com/6e/1c/82/6e1c82aee3dcbcb98921984f0e9aa337.jpg

Hocam bunun ne anlama geldiğini bilmiyorum ama ben olsam sistemi live cd ile başlatıp yedek alırdım ve temiz bir kurulum yapardım. Eğer recovery bölümünü daha önce silmediysen, cihazı fabrika ayarlarına geri yükle. Silindiyse ya da yoksa dvd veya usb ile format atacaksın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Windows 8.1 kullanıyorum.
    Bunlarda artık CD olmadığını söylemişlerdi satın alırken.
    Fabrika ayarlarına nasıl yüklenir ki...?
    Sadece bu ekran var.
    Sistem geri yüklerim belki diye boş flash taktım. Bir şey de olmadı şu anda.
    Başlangıç ayarlaı için f8 tuşuna tıklıyorum. Yine aynı ekran çıkıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: likyas

Windows 8.1 kullanıyorum.
    Bunlarda artık CD olmadığını söylemişlerdi satın alırken.
    Fabrika ayarlarına nasıl yüklenir ki...?
    Sadece bu ekran var.
    Sistem geri yüklerim belki diye boş flash taktım. Bir şey de olmadı şu anda.
    Başlangıç ayarlaı için f8 tuşuna tıklıyorum. Yine aynı ekran çıkıyor.

Google'a Laptop sistem recovery yaz. Bir çok makale var bu konuda. Marka ve model yazarak daha kolay bulunur. Ayrıca bir mesaja cevap yazarken alıntı yap ki o kişiye de bildirim olarak gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Efe Yakup Karahanlı -- 12 Mayıs 2015; 22:32:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • likyas L kullanıcısına yanıt
    Üstat o 0x000... hatalari belirsiz hata demektir sistem dosyasinda kayit hatasi olusrsa genelde boyle olur.
    format atilmasi sart değil window 8 i alirken key verdmis olmalari lazim siz key i elinizde bulundurun
    ardindan bir orjinal window 8 iso dosyasini usb booter programiyla usbye kurun (usb booter ve iso dosyasi microssoftun sitesinde mevcuttur)
    Bu kuruljm usb olucak bu usb yi pc ye takip actiginizda omarim secenegini secmeyin (iseyara miyacaktir zate) dosyalari koruyarak sistemi yenile secenegini kjllanin dosyalariniz saklanacak ama sistem formatlanacaktir.

Bu kurulum mumkunse islem duzgun birsekilde biter eger mumkundegilse windowu kur secenegi ile sifir kurulum yapin (hddleri bicimlendirmeyin eski dosyalarinizi c debir klasor acip (windows.old) icine aticaktir.bu kurulum de vam ederken key i sorucaktir keyi yazin ve iste sisteminiz formatlandi

Iyi gunler iyi forumlar

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • \windows\system32\winload.efi
    Biraz önce ekranda bu dosyada hata bulunduğu şeklinde bir bilgi çıktı.
  • f8 den bio bios ayarlarına da ulaşabiliyorum. Ancak nasıl kullanılacağını bilmiyorum.
  • Yardım edecek biri yok mu???
  • İşletim sistemi çökmüş. Garantiye gönderiyorum. Bu en iyisi galiba...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.