Şimdi Ara

PC KURULUMU HAKKINDA (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
2.294
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • o alan kaybı normaldir kafana takılmasına gerek yok diskin alanı büyüdükçe kayıp birazdaha artıyo mesela 4.3 gblık disk 4gb olarak gözükürken 320 gblık diskte 305 gb gibi gözüküyo bu bi sorun deildir
  • tşk ederim bu bilgiler için .birde bende winfast 7900 gs extreme 256 mb ekran kartı var monitörümde eski model crt bombeli monitör herhangi bir pencereyi mouse le tutup sürüklediğimde atlayarak sürüklüyo acaba bu ekran kartından mı yoksa monitördenmi.birde xp yi kurduktan sonra donanımların elimdeki cdlerini driverlarını yüklemem lazımmı yoksa xp otomatik olarak yükledimi bunları acaba
    acemiyiz kusura bkamayın sayenizde öğrenmeyi umuyorum. tşkler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi civax -- 5 Eylül 2007; 11:04:11 >
  • kimse bişi söylemicekmi
  • çıkan cd leri kur !
  • Kardeş xp kurduktan sonra pc ye bağlı donanımların driverlerini kendin yüklemen gerekir.Kendi kendine xp cdsinden yüklenmezler.Pencereleri sürüklerken atlama yapıyor diyorsun ekran kartının driverini yüklemediğin için olabilir.
  • o zmn bu akşam driverları yükliyeyim bakalım o zmn da atlama yapacakmı yarın tekrar sizi rahatsız ederim tşk ler
    quote:

Orjinalden alıntı: ggokhann

Kardeş xp kurduktan sonra pc ye bağlı donanımların driverlerini kendin yüklemen gerekir.Kendi kendine xp cdsinden yüklenmezler.Pencereleri sürüklerken atlama yapıyor diyorsun ekran kartının driverini yüklemediğin için olabilir.
  • hani demişsinya 15 GB lik bi alan yok onun tam açıklaması şu; 1024 Bayt = 1 KB, 1024 KB = 1 MB oluyorya Hard disk üreticileri bunu 1024 olarak değilde 1000 olarak alıyor yani 1000 bayt = 1 KB oluyor ortada 24 Baytlık bir kayıp oluyor. şimdi senin 320 GB Hard diskin olduğuna göre hesapla onun üzerinde kaç tane Bayt olduğunu. senin Hard diskini 1000 bayt üzerinden hesaplarsak 320.000.000.000 Bayt ediyor.Windows 320.000.000.000 baytı Giga bayta çevirmek için 1024'er böldüğünde senin Hard diskini 298,02 GB görüyor buda seninde demiş olduğun gibi 305.172,48 MB oluyor. 24 baytların Giga bayta gelene kadar ortaya çıkardığı kayıplar yaklaşık 22GB'ı buluyor.Yani eskik görmesinin sebebi bu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oguzhan61 -- 5 Eylül 2007; 15:53:05 >
  • çok tşk ederim gerçekten aydınlatıcı ve mantıklı bir bilgi
    quote:

Orjinalden alıntı: oguzhan61

hani demişsinya 15 GB lik bi alan yok onun tam açıklaması şu; 1024 Bayt = 1 KB, 1024 KB = 1 MB oluyorya Hard disk üreticileri bunu 1024 olarak değilde 1000 olarak alıyor yani 1000 bayt = 1 KB oluyor ortada 24 Baytlık bir kayıp oluyor. şimdi senin 320 GB Hard diskin olduğuna göre hesapla onun üzerinde kaç tane Bayt olduğunu. senin Hard diskini 1000 bayt üzerinden hesaplarsak 320.000.000.000 Bayt ediyor.Windows 320.000.000.000 baytı Giga bayta çevirmek için 1024'er böldüğünde senin Hard diskini 298,02 GB görüyor buda seninde demiş olduğun gibi 305.172,48 MB oluyor. 24 baytların Giga bayta gelene kadar ortaya çıkardığı kayıplar yaklaşık 22GB'ı buluyor.Yani eskik görmesinin sebebi bu.

• xp yi kurduğumu zannetmiştim ama bişiler sanırım yanlış olmuş.dün eve gidince pc yi açtım şöle bi uyarı vardı siyah ekranda "disk boot failure,insert sistem disk and pres enter" diyordu bende kapattım zaten disk bölümlemeyi yanlış yapmıştım takrardan açerkende xp cdsini taktım ve takrardan xp kurdum hd bölümlemesini düzgün şekilde yaparak.herşey normal şekilde ilerledi bu linkten okuduklarım gibihttp://forum.donanimhaber.com/m_9927425/mpage_1/key_kurmak//tm.htm#9932058 sonra masaüstü açıldı herşey buraya kadar normal.fakat pc kapatıp tekrar açınca yine aynı uyarı siyah ekranda "disk boot failure,insert sistem disk and pres enter" uyarısı.xp cd sini takıp enter a basınca pc açılıyo faka cd yi takmayınca pc açılmıyo.birde ilk xp kurarken sayfa bu linkte (http://forum.donanimhaber.com/m_10202870/tm.htm ) anlatıldığı gibi sadece mavi renkti ama dün akşam gökkuşağı gibi karışık renkliydi bu nedendir onuda bilmiyorum belki ekran kartının driver ını yüklemediğim için olabilir dicem ama ilk gün niye öle değildi sorusu aklıma geliyor o zmnda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi civax -- 6 Eylül 2007; 9:28:38 >

• kimse bişi söylemicekmi
  • bi yol gösterin arkadaşlar
  • yardımsever arkadaşlardan bi haber yok.kendi kendimize konuşur olduk.
  • Benim sorunum hala çözülmedi ama sana belki yardımı dokunabilir,sorun aynı gibi görünse de nedenlerl farklı olabilir...

http://forum.donanimhaber.com/m_17265887/mpage_1/key_//tm.htm#17314631
  • evet birbirine çok yakın hatta aynı sorun sanırım ama raid ten filan bahsetmişsiniz ben onların ne olduğunu dahi bilmiyorum yokmu hala yardımcı olacak kimse
    quote:

Orjinalden alıntı: Mens Rea

Benim sorunum hala çözülmedi ama sana belki yardımı dokunabilir,sorun aynı gibi görünse de nedenlerl farklı olabilir...

http://forum.donanimhaber.com/m_17265887/mpage_1/key_//tm.htm#17314631

• bu problem hakkında bi fikri olan arkadaşım yokmu
    quote:

Orjinalden alıntı: civax

xp yi kurduğumu zannetmiştim ama bişiler sanırım yanlış olmuş.dün eve gidince pc yi açtım şöle bi uyarı vardı siyah ekranda "disk boot failure,insert sistem disk and pres enter" diyordu bende kapattım zaten disk bölümlemeyi yanlış yapmıştım takrardan açerkende xp cdsini taktım ve takrardan xp kurdum hd bölümlemesini düzgün şekilde yaparak.herşey normal şekilde ilerledi bu linkten okuduklarım gibihttp://forum.donanimhaber.com/m_9927425/mpage_1/key_kurmak//tm.htm#9932058 sonra masaüstü açıldı herşey buraya kadar normal.fakat pc kapatıp tekrar açınca yine aynı uyarı siyah ekranda "disk boot failure,insert sistem disk and pres enter" uyarısı.xp cd sini takıp enter a basınca pc açılıyo faka cd yi takmayınca pc açılmıyo.birde ilk xp kurarken sayfa bu linkte (http://forum.donanimhaber.com/m_10202870/tm.htm ) anlatıldığı gibi sadece mavi renkti ama dün akşam gökkuşağı gibi karışık renkliydi bu nedendir onuda bilmiyorum belki ekran kartının driver ını yüklemediğim için olabilir dicem ama ilk gün niye öle değildi sorusu aklıma geliyor o zmnda.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.