Şimdi Ara

PC KURULUMU HAKKINDA

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
2.294
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • MRB. yeni bi pc aldım yarın gelicek fakat aldığım yer orj işletim sistemi almayınca pc kurmuyo sadece parçaları montajlayıp öyle veriyor o yüzden geri kalanı yapması bana kalıyor ve benimde bu konuda hiç bilgim yok ne,nasıl yapılması gerektiği konusunda sizlerden yardım bekliyorum.şimdiden ilginize tşkler

• İhtiyacın olan sadece xp cd si ...Birde kurulumla beraber anakart ekrankartı v.s. cd lerini almayı unutma
  • quote:

Orijinalden alıntı: Vatansever783562

İhtiyacın olan sadece xp cd si ...Birde kurulumla beraber anakart ekrankartı v.s. cd lerini almayı unutma
    Arkadaşım xp kurmak için bilen birine şahsen danışırsan daha iyi olur burdan çok uzun olur...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Godlessfrog

Arkadaşım xp kurmak için bilen birine şahsen danışırsan daha iyi olur burdan çok uzun olur...

Alıntıları Göster
    xp cd si bulduktan sonra yapman gereken tek şey bilgisayarını cd den başlatmak sonra bilgisayarın otomatik her şeyi önüne koyar yapman gereken tek şey çıkan şeyleri okumasını bilen ufak bi çocuk bile yapar kasılmana gerek yok yani
  • quote:

Orijinalden alıntı: competitor

xp cd si bulduktan sonra yapman gereken tek şey bilgisayarını cd den başlatmak sonra bilgisayarın otomatik her şeyi önüne koyar yapman gereken tek şey çıkan şeyleri okumasını bilen ufak bi çocuk bile yapar kasılmana gerek yok yani

Alıntıları Göster
    ben bulurum xp cd sini fakat bios ayarları filan v.b. şeyler var sanırım onlarıda otomatik olarak yapacakmı bu xp cdsini takıp pc çalıştırınca
  • quote:

Orijinalden alıntı: competitor

Alıntıları Göster
    xp cdisini bul pc ile gelen cd leri istemeyi unutma çocuk oyuncağı gibi zaten kurmak cd yi taktınmı o seni yünlendirir

• quote:

Orijinalden alıntı: BatuKptn

xp cdisini bul pc ile gelen cd leri istemeyi unutma çocuk oyuncağı gibi zaten kurmak cd yi taktınmı o seni yünlendirir

Alıntıları Göster
    yani cd yi taktıktan sonra sadece ekranda çıkanları okuyom o kadar o bütün ayarları otomatik yapıyo bios filan ölemi.peki harddisk i nasıl 2ye bölücem birinde sadece windows olsun diğer kısmınada program ... v.s. kurcam

• quote:

Orijinalden alıntı: civax

yani cd yi taktıktan sonra sadece ekranda çıkanları okuyom o kadar o bütün ayarları otomatik yapıyo bios filan ölemi.peki harddisk i nasıl 2ye bölücem birinde sadece windows olsun diğer kısmınada program ... v.s. kurcam

Alıntıları Göster
    cvp verecek kimse yokmu
  • quote:

cvp verecek kimse yokmu

Alıntıları Göster
    xp cd sini tak bilgisayara reset at. sonra cd den yüklemek istiyor musunuz diye bişey çıkmaı gerekiyor önüne o çıkarsa sorunsuz yüklersin.

ama bilgisayar direk açılmaya devam ederse. biostan bi kaç ayar yapman gerekiyor.

ilk açılışta ekranın hemen altında yazar biosu açmak için hangi tuşu kullanacağın. açılışta ona devamlı bas.
    bios açılır. sonra ordan boot menüsüne gir. o menüden first boot device yi cd rom . secondary boot deviceyi hdd yap . normal yükleyebilirsin.

ayrıca bu konunun en üstündeki format nasıl atılır konusunu okumanı öneriyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: enis1024

xp cd sini tak bilgisayara reset at. sonra cd den yüklemek istiyor musunuz diye bişey çıkmaı gerekiyor önüne o çıkarsa sorunsuz yüklersin.

ama bilgisayar direk açılmaya devam ederse. biostan bi kaç ayar yapman gerekiyor.

ilk açılışta ekranın hemen altında yazar biosu açmak için hangi tuşu kullanacağın. açılışta ona devamlı bas.
    bios açılır. sonra ordan boot menüsüne gir. o menüden first boot device yi cd rom . secondary boot deviceyi hdd yap . normal yükleyebilirsin.

ayrıca bu konunun en üstündeki format nasıl atılır konusunu okumanı öneriyorum.

Alıntıları Göster
    reset at dediğin reset butonuna basmayı diyorsun sanırım.birde şu hd yi nasıl ikiye bölcez bilgi verirmisiniz

• quote:

reset at dediğin reset butonuna basmayı diyorsun sanırım.birde şu hd yi nasıl ikiye bölcez bilgi verirmisiniz

Alıntıları Göster
    evet onu diyorum.

xp yi yüklerken 4. adımda falan c tuşuna basınca bölüm oluşturuyorsun. harddisk i önce sil silinmemişse.

sonra mesela 80 gb harddisk. c tuşuna ye basıp 40000 mb yaz entera bas. bu c sürücüsü olur. bidaha c tuşuna basınca kalan yer direk yazılı olur orda. entera bas. o da d sürücüsünü oluşturur.

• quote:

Orijinalden alıntı: enis1024

evet onu diyorum.

xp yi yüklerken 4. adımda falan c tuşuna basınca bölüm oluşturuyorsun. harddisk i önce sil silinmemişse.

sonra mesela 80 gb harddisk. c tuşuna ye basıp 40000 mb yaz entera bas. bu c sürücüsü olur. bidaha c tuşuna basınca kalan yer direk yazılı olur orda. entera bas. o da d sürücüsünü oluşturur.

Alıntıları Göster
    harddiski önce sil silinmemişse derken ne demek istiyorsun biraz daha açarmısın.birde xp için yani c sürücüsü için ne kadar yer ayırsam yeterli olur.bu ayırdığım yeri daha sonra büyültüp küçültebilirmiyim acaba yani sonradan değişiklik olurmu. harddiskin toplamı 320 gb
    quote:

Orjinalden alıntı: enis1024

evet onu diyorum.

• quote:

harddiski önce sil silinmemişse derken ne demek istiyorsun biraz daha açarmısın.birde xp için yani c sürücüsü için ne kadar yer ayırsam yeterli olur.bu ayırdığım yeri daha sonra büyültüp küçültebilirmiyim acaba yani sonradan değişiklik olurmu. harddiskin toplamı 320 gb
    quote:

Orjinalden alıntı: enis1024

evet onu diyorum.

Alıntıları Göster
    forumda xp kurulumu anlatıldı resimli ve ayrıntılı..arama yapın biraz boşuna uplayarak zaman kaybediyosun

• quote:

Orijinalden alıntı: ZEUS__

forumda xp kurulumu anlatıldı resimli ve ayrıntılı..arama yapın biraz boşuna uplayarak zaman kaybediyosun

Alıntıları Göster
    forumlarda ara bulursun resimli anlatım lar var site adı verirdim ama reklam olmasın :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-6598CF6A3

forumlarda ara bulursun resimli anlatım lar var site adı verirdim ama reklam olmasın :D

Alıntıları Göster
    reklam olmaz neden olsun ki :) amaç insanlara yardımcı olmak dimi ama
    quote:

Orjinalden alıntı: sahin141

• http://forum.donanimhaber.com/m_10202870/tm.htm
    bu linkte aradığın herşey var dostum...
  • quote:

Orijinalden alıntı: T_N_T_35

http://forum.donanimhaber.com/m_10202870/tm.htm
    bu linkte aradığın herşey var dostum...
    Eğer bios la uğraşmak istemiyorsanız cd den başlatmak için F7 ve sonrasına basınız . Bende F8 de cd den başlatıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: muratcanberber

Eğer bios la uğraşmak istemiyorsanız cd den başlatmak için F7 ve sonrasına basınız . Bende F8 de cd den başlatıyor

Alıntıları Göster
    mrb. ben pc yi aldım ve xp yi kurdum bağzı yerleri yanlış anlamışım ama olsun onları bugün düzelticem yalnız kafama takılan bişi var benim harddiskim 320 gb lık ama ben xp kurarken harddisk bölümleme kısmına geldiğimde bana harddiskin alanını
    305287 mb olarak gösterdi yani 15 gb gibi bi kısım oratda yok böle olmasının sebebi ne olabilir veya bu normalmidir.tşk ler

• quote:

mrb. ben pc yi aldım ve xp yi kurdum bağzı yerleri yanlış anlamışım ama olsun onları bugün düzelticem yalnız kafama takılan bişi var benim harddiskim 320 gb lık ama ben xp kurarken harddisk bölümleme kısmına geldiğimde bana harddiskin alanını
    305287 mb olarak gösterdi yani 15 gb gibi bi kısım oratda yok böle olmasının sebebi ne olabilir veya bu normalmidir.tşk ler

Alıntıları Göster
    Normaldır. Benim 250 gb olması lazım ama 240 gb olarak falan gösteriyor. Normaldir. yani.

• quote:

Orijinalden alıntı: muratcanberber

Normaldır. Benim 250 gb olması lazım ama 240 gb olarak falan gösteriyor. Normaldir. yani.

Alıntıları Göster
    ya benim şu an kullandığım pc de 80 gb lik hd var ama 74 gb gösteriyo benim söylemek istdiğim daha disk hiç ellenmemişken bölümleme yaparken 15 gb eksik gösteriyo bana garip geldi o yüzden hala çelişkideyim normali diye.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.