Şimdi Ara

PC KURULUMU İLK AYARLARI NASIL YAPARIM?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
487
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar yeni bir sistem topluyorum yalnız bunların montajını ve kurulumunu kendim yapmak istiyorum. Hem maddi açıdan hemde birşeyler öğrenmek açısından. Parçaları birleştirebilirim ama bunları sisteme nasıl tanıtacağımı ve işletim sistemini nasıl kuracağımı tam manasıyla bilmiyorum. Bazı yerlerde nasıl format atılacağı çok güzel bir dille anlatılmış fakat sıfır bir bilgisayarın ayarları ve sonrasındaki işl.sis. kurulumundan kimse bahsetmemiş. Neyse sistemim şu unsurlardan oluşuyor;

CPU : İNTEL Core2 Duo E6320
    ANAKART : GİGABYTE P965 Core2 Duo
    RAM : KİNGSTON 1GB 800mhz ddr2 Non-Ecc
    EK. KART : MSI NX8600gt 256mb dx10
    dvd-RW : LG 18X Dual Double Layer
    Monitör : LG L1760 Artistic 17" 2ms
    HARDDİSK : SEAGATE 250gb sata2 16mb. cache
    Kasa : FEEL HURRİCANE 460W
    SES SİS. : LOCİTECH X230 Rms.32W
    KLAVYE : Logitech EX110 Wireless
    KART READ: PEGAsus 16 in 1

Tecrübeli arkadaşlar varsa bu sistemi nasıl sağlıklı ve sorunsuz bir şekilde kurabileceğim konusunda bilgilendirirlerse sevinirim.

Tahminime göre yeni bir bilgisayar toplamayı düşünüp bu kurulum aşamasını merak eden arkadaşların sayısı da az değildir.

Şimdiden yardımcı olabilecek olan arkadaşlara teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi (SAYDAM) -- 21 Haziran 2007; 3:47:07 >

• merhaba. öncelikle hayırlı olsun, güle güle kullan

montajı eksiksiz ve sağlam (hiçbir parça sallanmıyacak ve güç kabloları fanlara pasif soğutuculara değmeyecek şekilde) bir şekilde tamamla ve bilgisayarı çalıştır.
    ilk açılışta klavyeden "delete" tuşuna bas ve biosa gir. (senin anakartında farklı olabilir açılış ekranında press... to enter setup diye yazar farklı bir tuş gerekiyorsa ordan öğrenebilirsin)
    biosta boot ayarlarından cd rom sürücünü primary haline getir. bu sayede bilgisayarın açılırken ilk başta cd romunu kontrol edecektir. kurulum işin bitince tekrar biosa girip hdd ni primary yaparsan bilgisyarın bi kaç saniye daha hızlı açılır...
    sonra bios ayarlarını kaydet ve çık.
    bilgisayar yeniden başlarken işletim sistemi cd/dvd ni tak. oradaki yönergeler göre işletim sistemini kur
    - harddiskini partitonlara ayırmak istersen bunu işletim sistemini kurarken yapmanı öneririm. daha sonra partition magic adlı programla yeni partitionlar oluşturabili yada öncekileri birleştirebilirsin. tekrar söylüyorum. bence en sağlıklı yol ilk başta ayırmak

işletim sistemi kurulumu bitince anakartının cd sinden ses kartı, ethernet kartı varsa başka onboard bileşenlerin driverlarını yükle.
    ekran kartının cdsinden ekran kartının driverlarını kur. (ekran kartın yeni bir kart. ufak ayarlarının yapıldığı yeni driverlar çıkması muhtemel. üreticinin sayfasından güncel driverları indir ve bidahaki kurulumda ufak performans artışları(bazen teorik ) için onları kur)
    Klavyenin driverlarını kur
    kart okuyucunun driverlarını kur.
    ne işe yarar bilmem ama monitörününü driverlarını kur.

driverları hangi sıra ile kurduğun çok önemli değil ama bence yazdığım sıralama iyidir. bilgisyarın kullanıma hazır.... güle güle kullan

not: driver cdlerinde driverların yanında işine yarayacak başka programlarda olabiliyor (örn. acrobat reader, cd/dvd yazma programları vs). driverları kurarken cdlerin içeriklerine de gözat. mutlaka işine yarayacak bişeyler çıkar.

• sormak isteyeceğin başka şeyler olursa pm atabilirsin
  • (saydam) pc in hayırlı olsun.

zaten anlatılabileceklerin hepsini celikcantxxl kardeşimiz anlattı.
    umarım sorunsuz bir şekilde pc ni kurarsın.

ben sormak istediğim bu sistemin sana ne kadara mal olduğu.
    tabii yazmak istemezsen başka.
  • quote:

Orjinalden alıntı: sumituran

(saydam) pc in hayırlı olsun.

zaten anlatılabileceklerin hepsini celikcantxxl kardeşimiz anlattı.
    umarım sorunsuz bir şekilde pc ni kurarsın.

ben sormak istediğim bu sistemin sana ne kadara mal olduğu.
    tabii yazmak istemezsen başka.

Teşekkürler sumituran. Sistem orta sınıf iyi birşey diye düşünüyorum. Bana Kdv dahil 1600ytl'ye maloldu.

• http://www.dosyakupu.com/dosya.asp?id=1170
    İşletim sistemi kurulumuna başlamadan önce buradkai simülasyon ile işletim sisteminin nasıl kurulduğunu göreceksin, kolay bir simülsayön üstelik türkçe, (Normal bir XP kurulumundan farkı yok )
  • Hem montaj hem de işletim sistemi kurulumu için Teknik Yardım bölümü üst konularına bakabilirsin. Fotoğraflı bir anlatım mevcut.

http://forum.donanimhaber.com/m_11252597/tm.htm
    http://forum.donanimhaber.com/m_10202870/tm.htm
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.