Şimdi Ara

PC'mi, DVD Playermı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
883
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ben dvd filmlerimi bilgisayardan projeksiyona yansıtarak izliyorum... acaba diyorum kaliteli bi dvd player alsam daha iyi bi görüntü elde edebilirmiyim...

• Aslında teferruatlı bir konu. Kısa ve öz cevap vereyim. Bilgisayarda seyredilen DVD, eğer monitörde seyrediliyorsa progressive scan oluyor. Yani DVD player + CRT Tv kombinasyonundan daha kaliteli.

Fakat DVD playerin oynattığı DVD filmlerde hareketler daha doğal, daha yumuşak oluyor. Eğer DVD player ve LCD veya Plazma TV niz veya projektör cihazınız varsa tabii ki en iyisi bu.

Sonuç: Daha akışkan, daha doğal hareketler için DVD Player kullanmanızı tavsiye ederim.
  • teşekkürler arkadaşım...

4 gblık divx film var bende ve orjinal dvdlerden daha iyi görüntü veriyor... bunun sebebi codeclerden olabilirmi acaba?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Skepo

teşekkürler arkadaşım...

4 gblık divx film var bende ve orjinal dvdlerden daha iyi görüntü veriyor... bunun sebebi codeclerden olabilirmi acaba?

Mutlaka öyledir. Bende son indirdiğim bir kaç DivX filmi bilgisayarda oynatamıyorum. Neden diye araştırdım. Çözünürlüğü DVD den daha yüksek. Galiba sebep o. Güncelleme istiyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: topaz42

Aslında teferruatlı bir konu. Kısa ve öz cevap vereyim. Bilgisayarda seyredilen DVD, eğer monitörde seyrediliyorsa progressive scan oluyor. Yani DVD player + CRT Tv kombinasyonundan daha kaliteli.

Fakat DVD playerin oynattığı DVD filmlerde hareketler daha doğal, daha yumuşak oluyor. Eğer DVD player ve LCD veya Plazma TV niz veya projektör cihazınız varsa tabii ki en iyisi bu.

Sonuç: Daha akışkan, daha doğal hareketler için DVD Player kullanmanızı tavsiye ederim.

Cahilce bir soru olabilir ama, eğer pcnin progressive scan dışında görüntüye bir katkısı yoksa, p.scan özelliği olan bir dvd playerında bu özelliğini gözardı mı etmeliyiz? Şöyleki bende dvdplayera göre pcden seyrettiğim filmi daha net ve canlı bulduğum için sırf projektöre özel pc topluyorum.
    bakınız..http://forum.donanimhaber.com/m_9547375/tm.htm

• quote:

Orjinalden alıntı: kurander

quote:

Aslında teferruatlı bir konu. Kısa ve öz cevap vereyim. Bilgisayarda seyredilen DVD, eğer monitörde seyrediliyorsa progressive scan oluyor. Yani DVD player + CRT Tv kombinasyonundan daha kaliteli.

Cahilce bir soru olabilir ama, eğer pcnin progressive scan dışında görüntüye bir katkısı yoksa, p.scan özelliği olan bir dvd playerında bu özelliğini gözardı mı etmeliyiz? Şöyleki bende dvdplayera göre pcden seyrettiğim filmi daha net ve canlı bulduğum için sırf projektöre özel pc topluyorum.

PC nin progressive scan özelliği dışında başka bir özelliği pek yok. Gerçi oynatıcı programın özelliğine göre değişebilir. Zaten bende aynı şeyi yukarda söyledim. Eğer gerekli donanım ve bağlantılara sahipseniz DVD Player + TV veya projektör daha iyi bir seçenek dedim.

Mesela ben DVD Player + CRT TV kombinasyonunda seyrediyorum DVD leri. Ayrıca DVD li bilgisayarımda var. Mecbur kalmadıkça bilgisayara başvurmuyorum. Fakaaat DVD Playerin VGA monitör çıkışı olsaydı TV yerine DVD Player + CRT Monitör kombinasyonunu oluştururdum. Çünkü DVD Player, DVD filmini bilgisayardan daha doğal, daha akışkan oynatabiliyor. Monitörde teknolojisi ve yüksek çözünürlüğü gereği TV den daha iyi görüntü sunuyor.

Sanırım anlatabilmişimdir.

• quote:

quote:

senin dediğine göre de pc... peki bağlantıyı nasıl yapmak iyi... normal monitör kablosuylamı yoksa başka türlümü?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    OYUN DVD'Sİ KOPYALAMA
    17 yıl önce açıldı
    Ps4 DVD filmleri oynatıyor mu?
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: Skepo

quote:

quote:

senin dediğine göre de pc... peki bağlantıyı nasıl yapmak iyi... normal monitör kablosuylamı yoksa başka türlümü?

En iyisi HDMI. Yoksa component.

• ben normal monitör kablosuyla bağlıyorum... hdmi giriş yok benim pcde yada ekran kartında
  • quote:

PC nin progressive scan özelliği dışında başka bir özelliği pek yok. Gerçi oynatıcı programın özelliğine göre değişebilir. Zaten bende aynı şeyi yukarda söyledim. Eğer gerekli donanım ve bağlantılara sahipseniz DVD Player + TV veya projektör daha iyi bir seçenek dedim.

Mesela ben DVD Player + CRT TV kombinasyonunda seyrediyorum DVD leri. Ayrıca DVD li bilgisayarımda var. Mecbur kalmadıkça bilgisayara başvurmuyorum. Fakaaat DVD Playerin VGA monitör çıkışı olsaydı TV yerine DVD Player + CRT Monitör kombinasyonunu oluştururdum. Çünkü DVD Player, DVD filmini bilgisayardan daha doğal, daha akışkan oynatabiliyor. Monitörde teknolojisi ve yüksek çözünürlüğü gereği TV den daha iyi görüntü sunuyor.

Bu durumda pc toplamakla ile uğraşmak yerine 82.YTL gibi bir fiyata hemde 11 taksitle satılan vga çıkışlı minton 1304 ile vgadan projektöre görüntü vermek daha makul bir çözüm olabilir. (mi?) http://www.vatanbilgisayar.com/product_details.aspx?I_ID=23748

• quote:

quote:

Bu durumda pc toplamakla ile uğraşmak yerine 82.YTL gibi bir fiyata hemde 11 taksitle satılan vga çıkışlı minton 1304 ile vgadan projektöre görüntü vermek daha makul bir çözüm olabilir. (mi?) http://www.vatanbilgisayar.com/product_details.aspx?I_ID=23748

Evet. Olabilir. Minton kötü bir marka değil. Fakat VGA çıkışlı başka markalara da bak istersen. video DAC yüksek olsun. 12 bit 108 Mhz veya 12 Bit 216 Mhz gibi

Minton büyük ihtimalle 10 Bit 27 veya 54 Mhz. dir. Bunlar eskide kaldı artık.

• İş biraz kullanım kolaylığıyla da ilgili tercih yaparken. dvd player daha basit bir kullanım olanağı sunuyor. Bu yüzden philips 5960 aldım. Tv ekranı görüntü için avantaj olabiliyor. Bilgisayarı açıp başlatmaya kıyasen dvd player daha pratik.
    Ayrıca bu sayede bizim veletlerin de bilgisayarı istila etmelerinden de kurtulmuş oldum.
    Yazıyorum çizgi filmleri dvd'ye başım rahatlıyor. Baba oyun, diye başıma üşüşmüyorlar bu arada.
  • valla ben hem voxline aldım bi yakınıma hemde evde kendim nextin kablosuz görüntü aktarım cihazıyla tvye aktararak izliyorum divxlerimi şunu söyleyebilirim bilgisayarda herhangi bir codec ekrana sığmama altyazı oturmama problrmi olmuyo ayrıca cristalplayer kullanıyorum pcde multi ev supersampling kullanarak inanılmaz kalite artışı elde ediyorum ama bir kumanda yok :) sek700 bluethoot ile kontrol ediyorum pcyi arada sinyal bozuklukları olabiliyor çok başarılı ve özgür bi ortam oluşuyor

ancak

divix playerlar bildiğiniz gibi bizim kullandığımız free codecleri değil parayla satın alınmış özel kodlanmış codecler kullanıyorlar bu da görüntü kalitesinde farklılık yaratıyor

ve tabi kumanda kullanımı da cabası

eğer xp media center edition kullanırsan ve hdmı çıkışlı bi ekran kartı toplayıp minimum creative sb gibi bi ses kartı takarsan makinene bence tadından yenmez

sonuçta pc de frimware beklemezsin yeniden cd-dvd yazmazsın altyazıyı istediğin büyüklük ve oryantasyona ayarlar,istediğin zamana uydurursun video dosyası üzerinde hiç bir dvd playerda bulunmayan kalite modifikasyonları yapabilirsin

tabi bunlar divx odaklı saptamalar (dvd de de yapamayacağından değil ya )

dvd alıcam zaten divxle işim olmaz diyosan bununda paralı codec gibi dahili ses çıkışları ve kullanım basitliği gibi avantajaları olacaktır

tabi bir pc ile film izlemek haricinde yapılabilecekleri hesaba katmadık ....

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.