Şimdi Ara

PC Monitörü Olarak Kullanmak İçin LCD, LED, Plazma Tavsiyesi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
1
Favori
2.204
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Merhaba arkadaslar ben de ayni sebeplerden HDTV almayi dusunuyorum. Plasma, led ve lcd arasinda fiyat performans olarak (contrast ratio, hertz vs etkenler) plasmalarin en iyi sonuclar verdigi soyleniyor. BU hafta icerisinde ben de plasma almaya karar verdim son asamadayim, sanirim Panasonic P42ST30B plasma tv alacagim. Yorumlar ve bilgilendirmeler icin tesekkurler
  • evet P42GW30 model televizyonu aldım. Hemde titrediğini bile bile. genel anlamda memnunum. fakat bu titreme mevzusu kafama takıldı. kimseden tatmin edici bir cevap alamadım. Albani'ye mesaj atıp bi de onun değerlendirmesini almak istiyorum.umarım yardımcı olur. Ayrıca bir kaç tane de sorum olacaktı umarım onları da cevaplarsınız.

Servisten gelip televizyonu kurmaya çalıştılar. Zaten direk masaüstü bilgisayara bağlattırdım. Gelen eleman görüntüyü aldı fakat görüntü televizyondan dışarı taşıyordu. bi türlü ayarlayamadı. bende nasıl olsa ben ayarlarım diye "bilgisayardandır ben onu ayarlarım" diyip elemanı gönderdim. zaten ayarlamam kolay oldu 16:9 Resim Üstü Tarama dan ayarladım. neyse anlayacağınız televizyonun bi çok özelliğini deneme yanılma yöntemiyle keşfettim.

1)albani üstad televizyon hakkında ne düşünüyorsun. doğru bi seçim yapmışmıyım.genel anlamda değerlendirebilirmisin

2)titremeyle alakalı ne düşünüyorsun.senin fikrin nedir. geçici bi durum mu yoksa bir şeyleri mi yanlış yapıyorum

3)dikkat etmem gereken konular nelerdir. mesela akım koruma prizide almıştım ama albani'nin yazılarında pek bi işe yaramadığını okudum. onun yerine başka cihazlar priz çeşitleri öneriyordu. ben hangi cihazın, prizin hangi markasının kaçlık(watt, volt herneyse) olanından almalıyım.

4)televizyon sürekli bilgisayara bağlı. dolayısıyla input lag vb şeyler olmaması için sürekli oyun modunda mı çalıştırmam gerekir. nasıl bir ayar yapmalıyım. rodaj denen şeyi kaç saat boyunca yapmalıyım. vs vs

aklıma geldikçe yazacağım ayrıca genel anlamda yardımcı olursanız sevinirim.

• 1-Evet F/P olarak alınacak en iyi paneli almışsın,ayrıca PDP yi neye göre tercih ettin bilemiyorum ama ana başlığı okuyormusun?

2-Flicker/shimmer efekti bazı panellerde fazladır(PDP/TFT-LCD olması farketmez!!)Marka/Seri/Ebat v.s ilede alakası yoktur!
    İyide senin bu aldığın panelde de titreme varmı?? şayet yoksa sorunda yok demektir

PC bağlantısında scaling/formating ayarlarını GCard tan yapacaksın ilk etapta!(ben ATI-CCC kullandığım için ilgili menüsünde
    scaling ayarından bunu yapıyorum Nvidia da nasıl oluyor bilmiyorum!)

Paneldeki "16;9 over-scan" ayarını bende kapalıdır(benim panel Pany LCD 37E30E serisi) bunu açarsan bazı içeriklerde(format)
    ekranın özellikle üstünde bir çizgi-karelenme olur ama ben resmin original formatını bozmamak için(over-scan yaptırmak
    istemediğim için)sürekli OFF ta durur!! tercih senin ama tavsiyem OFF yapmandır!

Kısaca panelden scaling ayarını kendin GCard ayarlarından yapıyorsun ama bunlar Monitör değildir!!!kesinlikle Desktop uygulamasında
    kullanma zaten kullansada bir boka benzemez bendeki LCD bile olsa,ben sadece FILM/Clip izliyorum panelden!

Flicker/Shimmering;panelde "genel bir scan" sorunu yoksa;ve titreme dediğin efekt varsa o panelin değişmesi gerekiyor(veya MB değişimi)
    gerekiyor!
    Bu arada Pany/TR nin verdiği cevapta doğrudur!

Her panel normal olarak 50/60Hz de çalışır!! x2/3/4 gibi işlemler SW den yapılır veya yeni nesil PDP/TFT-LCD lerde artık doğrudan
    100Hzlik backlight-scan yapan paneller vardır(örneğin senin panelde 100Hz dir;50Hz e düşmez ve panel 100Hz olarak çalışır ve
    200Hz ise yine öyle tarar veya bunun üstü ise SW den tarama devreye girer şeklinde devam eder,ancak standard 100Hz de çalışır!!)
    Bahsettiğim sorunda zaten buradadır(şayet varsa!)

P-NR/DNR/3D-Comb;OFF yap bunları!!

Not;Şayet elinde copy-DVD ler varsa veya görüntü kalitesi dandik v.s vede kullandığın Player da iyi değilse;o zaman P-NR/DNR gibi
    ayarı;MIN/MID gibi ayarlarsın ama burada asıl görev Player a kalıyor;dandik Player da bu konuda bir şey olmaz ama çok iyi bir Player da
    resimde çok iyi olur ve paneldeki bu ayarları yine OFF yaparsın!

3-Akım Koruma Prizleri gibi ürünler(kısmen veya tamamen MONSTER hariç)sana sadece grup-priz görevi yapacaktır!!
    Voltaj sorunun varsa VoltajRegülatörü alacaksın!!PDP ler LCD lerdne çok daha fazla voltaj sorunlarından etkilenirler!!!

4-Seni tekrar uyarayım;PDP ler Monitör değildir!! Gamer isen,Burn-in/Retention soruna sana daha yakın olacaktır(özellikle oyunlardaki
    gösterge türü sabit objeler!!)aynı şekilde Desktop olarakta kullanırsan bu sorunlara daha yakınsın!
    LCD Monitörün varsa bu işleri oradan yap!
    PC den bağlı olduğu zaman FILM izle

Input-LAG 42lik PDP lerde ortalama 15/25ms(Game Mode ile)olur veya 30/35ms lerede çıkar/çıkabilir!

Sen en iyisi ana Pany başlığını bir güzel geriye doğru msg ları okumanı tavsiye ederim

• cevapların için teşekkürler. şimdi de ince ayrıntılara girelim. inşallah sıkmıyorumdur seni

Flicker/shimmer efekti dediğin şeyle alakalı olarak senden ilk önce aşağıdaki videoları izlemeni isteyeceğim. Aynı durum benim plazmada da mevcut. Ama bu durumu görmezden gelebiliyorum. Tahminimce bu durumu engelleyemiyorlar. Daha doğrusu titremeyen panasonic plazma görmedim.

http://www.youtube.com/watch?v=kLRpZHjrLLo

http://www.youtube.com/watch?v=fUmWrt_ceEI

http://www.youtube.com/watch?v=ElUD6OCfoJo

Videolardaki titremeleri umarım farketmişindir. o titreyen televiyonların hepsi panasonic plazma. VT serisinden tut diğer bütün serilerde dahil. 32'' den tut 50'' e kadar hepsi titriyor ama yalnızca Panasonic marka plazmalar. Panasoniclerin LCD lerinde böyle bir problem görmedim. Acaba dedim baktığım dükkanda mı problem var diye farklı bir şehirdeki teknoloji markette de inceledim. Aynı durum orda da mevcuttu. Benim gözde problem var diyecek olsam bile bu durumu ilk başta ben farkedemedim. Enişteyle söylediğinde farkettim. daha sonra incelettirdiğim bir çok kişi de bu durumu onayladı.
    -----------------
    16:9 overscan dediğin olayı ne amaçla açıyorlar anlayamadım zaten. kenarları göremiyorsunki, yani overscan açıkken başlat menüsünü göremiyorsun. ilginç bi özellik geldi bana yani.
    -----------------
    televizyonun bağlı olduğu tek kaynak HDMI'la bağladığım masaüstü bilgisayarım(yani ne player ne de uydu alıcı bağlı değil). televizyonun yanında 17'' lcd monitör var. İnternet vb. işlerimi LCD ile, film ve oyunu plazma ile yapıyorum.

• İyi akşamlar

Bana eMail den ulaşan senmiydin??

Gerçi benzer sorunları yaşayanlar var tabiki!

şu aşağıdaki msg ı atmıştım bugün o kişiye(veya sana)

...
    Selamlar

-öncelikle sorum şudur;bu bozukluk hangi durumda oluyor??
    veya panelin gerek dahili Tunerinden izlerken gereksede panele bir şeyler(başka cihazlar)
    bağladığın zamanmı oluyor!

1-Hem banding efekti var hemde Hz ayarından kaynaklı bir sorun var

2-Fonda "yeşil" renk gördüğüm için green-tinge dediğimiz veya green-push sorunuda var geldi!
    (bunlar kronik sorunlardır Pany lerin)

P-NR ayarı "OFF" mu??
    Reversal Film effect;"OFF" mu??
    3D-Comb;"OFF" mu??

ayrıca IFC;OFF da dene!(veya MID;MAX yapma!!)
    24p SmoothFilm;OFF yap
    Clear Cinema;FILM lerde ON yap(bozuk oluyorsa OFF yap!)
    Resolution enhancer;SD lerde MID yap;MediaPlayer kullanımında ise OFF yap!!HD lerde ise aspect 16;9
    seçtiğin zaman veya 16;9 over-scan;ON olduğu zaman veya aspect ten Zomm seçtiğin zaman devreye girer!

++
    CAN

...

Bu 3 adet videoda ise benim bahsettiğim Flicker/Shimmer efektleri yok,yalnış anlama olmasın veya
    green-blob ta yok(ama bana ulaşan birisinde buda var!) bir sürü kişi ulaşınca bende artık karıştırıyorum
    kim neyi soruyor diye

Yukarıdaki durum ise tipik Hz dalgalanması!!
    Pany lerde fazla olur/oluyor!

Sorun ayarlar ile geçmiyorsa zaten yapacak bir şey yok! ama bir dünya Pany PDP satıldı;her panelde
    böyledir olayı da doğru olmaz,zira böyle olsaydı ortalıkta bir sürü sorunlu kişi olacaktı

ANCAK Pany PDP ler örneğin Avrupa PAL-50Hz yayın sisteminde SD lerde bu ve benzer sorunlar çıkarıyorlar!(SDTV yayınları)!!
    Aynı şekilde HD(720/1080)50Hz yayınlarda da bu sorun var;aynı şekilde Japan/USA 60Hz SD&HDTV yayınlarında da bunlar oluyor
    veya olabiliyor!

Örneğin bana ulaşan arkadaşa onun için sormuştum,hangi kaynaklardan hangi yayınlarda sorun oluyor veya hepsindemi oluyor diye???

-Panelin MediaPlayer özelliği vardır(USB Stick/USB>>HDD)burada durum nedir?
    -Panele BD/HD-DVD/PS3/XBox veya PC bağladığınızda durum nedir?

Neticede bu şekilde bir scan edilen panel görüntüsü ile bir şey izlenmez!!

++

-16;9 over-scan şunun içindir;original içerik formatı bazı durumlarda panelin 16;9 formatının "aspect" seçeneklerinden bazılarına
    uymadığı zaman örneğin resmin üst kısmında bir hat/çizgi/kareli çizgi v.s gibi horizontal yapıda hat oluşuyor;ON yaparsan bunu
    kaybedersin ama resimde biraz stretching yaptığı için(resim ebatı büyümektedir)ben tercih etmiyorum,içeriğin geldiği formatını
    ellemiyorum,kısaca tercih meselesi,çok önemli değildir!

Ama sen Desktop ta 1;1 pixel-mapping istiyorsan ki aslında senin ihtiyacın yoktur;çünkü FILM/Game işini buradan yapıtorum diyorsun
    ama dediğim gibi tercih meselesi

+

• quote:

Orijinalden alıntı: albani

İyi akşamlar

Bana eMail den ulaşan senmiydin??

Gerçi benzer sorunları yaşayanlar var tabiki!

yok o ben değilim. allaha şükür
    -----------------
    hz dalgalanması ile alakalı olarak da ben 25 20 tane panasonic plazmaya dikkatlice baktım içlerinde titremeyen yoktu. Yalnız bu durumun farkedilmesi insandan insana değişiyor galiba. Çünkü işyerinde de titreyen bi lamba var. Elemanlardan bazıları farkediyo bazıları farkedemiyo. çünkü özellikle bir kaçına sordum sordum "bu lamba titriyomu dikkatlice bak" dedim "yoook" dedi. ilginç ???
    -----------------
    pixel mapping dediğin şey, bazen masaüstüne ters tıklayınca çıkan menüdeki yazılar buğulu oluyor 1sn içinde hemen kendi kendine düzeliyor galiba bundan bahsediyosun
    -----------------
    bide aşağıdaki ayarları oyun ve film modunda nasıl ayaramalıyım sence (ikisinide masaüstü bilgisayarımdan yapıyorum)

Canlı Renkler
    Renk Remaster Ayarı
    PN-R
    3D-COMB
    Intelligent Frame Creation
    Film ritmi algılama
    Çözünürlük iyileştirici

• Hz dalgalanması son günlerde oran olarak artarak ortaya çıktı nedense!

>>PDP lerde bazı ayarlar önemlidir ve bunları verdim ama panellerde("parti" olarakta olabilir!!) ""scanning""
    sıkıntısı çıkmaya başladı!

>>bir diğer merak ettiğim durum ise panele KGK dan(on-line UPS olacaktır) direk/temiz 220V/50Hz güç vererek te kontrol
    etmek gerekiyor bir süre,PWB hatasıda olabilir(buda parti işi olabilir)
    PDP lerdeki PWB çalışması,LCD den farklıdır,aklıma bir sürü kontrol şekli geliyor açıkçası!
    PWB deki düzensiz veya stabil olmayan bir elektriksel çalışma Hertz düzenini bozar/bozabilir!

gibi çeşitli durumlarına bakmak gerekiyor!

basitçe şudur budur demek zor !! incelemek gerekiyor

++

>>1;1 pixel mapping ise gelen içeriği panele full ekran düzgün açmasıdır(ekrana oturması)ama aslında bu bir
    stretching/scaling v.s işlemidir ve original içeriğin formatını bozmak demektir!!
    kendin bunu ayarlayacaksın GCard+Panel deki Aspect seçeneklerinden,senin bahsettiğin durum ise farklı!

++

>>son sorduğun bazı ayarlar ise;bahsettiğin içerikler çok farklı olduğu için dolayısıyla bu iki mod ayrı ayrı set edilmelidir!
    (ancak bundan sonrası tabiki senin zevkine kalıyor,illa böyle olacaktır/olmalıdır diye de bir kural tabiki olamaz!)

Benim Game mode ile işim olmaz,ayrıca paneli Game moda alırsan Default ayarları kullanmanı tavsiye ederim!!
    veya kafana göre set etmelisin!
    +
    Cinema Mode

Vivid Colour;ON
    Colour Balance;WARM
    P-NR;OFF
    3D-Comb;OFF
    IFC;OFF(ancak içerik Hızına göre MID/MAX ta deneyeceksin! normalde MAX tavsiye etmem!!)
    Film Cadance dedection;ON(ritm algılama özellikle 24fps de gereklidir!!)
    Resolution enhancer;MID
    16;9 Over-scan;OFF(ben OFF ta kullanıyorum,FILM in org.formatını bozmamak için!)
    ECO(CATS)Mode;Gündüz OFF;Gece ON
    Aspect;AUTO/16;9

NOT;Colour re-master ayarları;White-balance/Colour management(Porf.1/2 de aktif olur)/Gamma*>>>Dokunma bunlara!!!

Ayrıca Prof.1/2 Default değerlerinide değiştirme!

*Gamma;2,2 de kalsın!

++

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 29 Şubat 2012; 12:21:36 >

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.