Şimdi Ara

Pc nasıl toplanır? Format nasıl atılır? Donanım seçimi, Raid ve dahası... (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
942
Cevap
13
Favori
277.487
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: sessizciqlik

eper hdd akustik knotrolu yoksa kendimiz ne gibi yöntemlerle hdd nin çalışırken kasadan kaynaklanan titreşim seslerini minumuma indirebiliriz?

Harddiski monte etmeden önce vida deliklerinin oralara musluk contası vb. yumuşak bir materyalin titreşimi emmesini sağlayabilir. Veya harddisk için titreşim yapmayacak bir yer hazırlayıp harddiski 5,25 lik optik sürücülerin olduğu yuvaya monte edebilirsiniz. Daha önce forumdan bir arkadaş harddiskini optik sürücü yuvasına yerleştirip gerdiği lastiklerin arasına monte etmişti. Resmini bulabilirsem eklerim.
  • bekliorum resmi dört gözle
  • Fazla bekletmeyelim o zaman sadece resim değilde ben konunun linkini buldum onu vereyim sen komple incele.
    http://forum.donanimhaber.com/m_2543709/mpage_1/key_harddisk//tm.htm#2543709

EDIT: KONU YENİLENMİŞ BİRTAKIM EKLEMELER YAPILMIŞTIR. BİLGİSAYARI BİRAZ DAHA ÖĞRENMEK, DAHA İÇLİ DIŞLI OLMAK İSTEYEN BİLHASSA YENİ BİR BİLGİSAYAR ALMAK İSTEYEN VE BİLGİSAYARA YENİ BAŞLAYAN ARKADAŞLAR AÇISINDAN YÜZEYSEL ANLATILMIŞ AÇIKLAYICI BİR REHBER OLACAĞI KANAATİNDEYİM.
    SORUSU VE ANLAMADIĞI YER OLAN ARKADAŞLAR SORULARINI KONU İÇİNDE İLETEBİLİRLER...

İYİ FORUMLAR DİLİYORUM...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi supremum -- 21 Mart 2006; 20:29:24 >

• selam ben yeni pc topluyorum ancak iki anakart arasında kaldım biri asus p5ld2-vm ile intel d945gntl
    bunların farkı asusda 2tane pcı intelde ise 4tane pcı yuvasının olmasıymış başka bir farkı varmı.yada asusun bir üst modelinde 3 tane pcı yuvası olanından varmış.abcak intelin çabuk bozulduğuda söyleniyor.
    bi de ben bu anakartlardan birini alırsam ekran kartı almama gerek varmı.sorduğum bir yer bana bu anakartı alınca başka bir anakart almama gerek olmadığını söyledi.256mba bedelmiş içindeki onboard ekran kartı.

teşekkürler
  • quote:

selam ben yeni pc topluyorum ancak iki anakart arasında kaldım biri asus p5ld2-vm ile intel d945gntl
    bunların farkı asusda 2tane pcı intelde ise 4tane pcı yuvasının olmasıymış başka bir farkı varmı.yada asusun bir üst modelinde 3 tane pcı yuvası olanından varmış.abcak intelin çabuk bozulduğuda söyleniyor.
    bi de ben bu anakartlardan birini alırsam ekran kartı almama gerek varmı.sorduğum bir yer bana bu anakartı alınca başka bir anakart almama gerek olmadığını söyledi.256mba bedelmiş içindeki onboard ekran kartı.

Bir süre önce Asus p5ld2-vm anakartla birlikte arkadaşıma bir sistem topladım. Anakart gerçekten güzel eğer bir seçim yapacaksan bunu tercih edebilirsin. Evet bu anakartı aldığında eğer zorlu yeni oyunlar oynamayacaksan üzerindeki ekran kartı işini görür. PCI yuvalarını ise pek dert etme. Nedeni ise zaten bu kadar pcı yuvasına ihtiyaç olmuyor. BEnim anakartta 5 tane var sadece 1 tanesini kullanıyorum o da ses kartı için. Alacağın anakarttaki ses kartı onboard olacağından buna ihtiyaç duymayabilirsin. İleride tv kartı alsan onu taksan yine boşta bir yuva kalır.
    Sonuç olarak bence Asus

• yaw çok güzel bir çalışma diyecek söz bırakmadın bizlere Teşekkürler bizlerle paylaştıın için
  • Öncelikle bu foruma paylaşımda bulunan herkese teşekkür ederim...

ama böyle uzun yazılar forumda gezinirken okuyamıyorum...

ben diyorum ki donanimhaber-forum ailesi olarak bir e-dergi çıkarıp bu uzun konuları oraya taşısak iyi olmaz mı?

insanlar eleştri ve soruları foruma, buraya, yazar biz de onlara e-dergimizle yardımcı oluruz...
  • Arkadaşlar kamaı montaj ertim ama daha çalıştırmadım çalıştırmadan önce bir sorum var.PSU dan çıkan main connecttörü anakart üzerindeki slot girişine taktığım zaman bir kısmı içine girmiyor yani en arkada 2 tane alan boş kalıyor main connector de yani anaklartın slot girişi yeterli değil herhangi bir sorun yaratır mı?Ayrıca usb pinlerini takmak için sıralama nasıl olmalı ben siyah yeşil beyaz kırmızı şeklinde taktım doğrumu Teşekkürler.
  • quote:

Öncelikle bu foruma paylaşımda bulunan herkese teşekkür ederim...

ama böyle uzun yazılar forumda gezinirken okuyamıyorum...

ben diyorum ki donanimhaber-forum ailesi olarak bir e-dergi çıkarıp bu uzun konuları oraya taşısak iyi olmaz mı?

insanlar eleştri ve soruları foruma, buraya, yazar biz de onlara e-dergimizle yardımcı oluruz...

Forum zaten başlı başına bir e-dergi niteliği taşıyor. Bir dergiye bağlı kalmaktansa canlı olarak anında fikir alabileceğin bir yer burası. Zaten moderatör arkadaşlar bölümler içerisinde kullanıcıların işine yarayacağını düşündükleri konuları üst konu yapıp daha çok kullanıcının yararlanmasını sağlıyorlar. Girdiğin her bölümde üst konular mevcut ve bu üst konuların hepsi okumaya değer bilgiler içeriyor.

quote:

Arkadaşlar kamaı montaj ertim ama daha çalıştırmadım çalıştırmadan önce bir sorum var.PSU dan çıkan main connecttörü anakart üzerindeki slot girişine taktığım zaman bir kısmı içine girmiyor yani en arkada 2 tane alan boş kalıyor main connector de yani anaklartın slot girişi yeterli değil herhangi bir sorun yaratır mı?Ayrıca usb pinlerini takmak için sıralama nasıl olmalı ben siyah yeşil beyaz kırmızı şeklinde taktım doğrumu Teşekkürler.

Evet yeni anakartlarda atx güç girişi olan yer eski anakartlardaki gibi değil. Bu yüzden pinlerin bir kısmı boş kalıyor. Power supplyler için bu boş pinlerinde dolu olmasını sağlayan dönüştürücü aparatlar mevcut ama ne kadar işe yarıyor bilinmez. Ben bugüne kadar sakıncası olduğuna rast gelmedim.
    Usb bağlantılarının renk sıralaması doğru

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi supremum -- 29 Mart 2006; 8:00:43 >

• Tamam sen de doğru söylüyorsun da bu kadaruzun yazıyı okumak da kolay olmuyo....

Konunun başı ve sonu belli olmuyo ki...
  • quote:

Orjinalden alıntı: PinkPenguin

Tamam sen de doğru söylüyorsun da bu kadaruzun yazıyı okumak da kolay olmuyo....

Elbetteki kolay değil. Ben uzun yazıları vaktim olduğunda okumak üzere kaydediyorum. Ama e-dergi gibi birşey sözkonusu olsa bile tek başıma yapabileceğimi sanmıyorum. Birliktelik olmalı, bilgilendirici ve yönlendirici arkadaşlar olmalı.

Yalnız şöyle birşeyde var ki ülkemizde kitap, gazate okuryazarlığı az olduğu gibi bilgisayar okur yazarlığıda çok az. Birçok kişi bilgisayardan yazı okuyamıyor. Hatta 2 sayfalık yazıyı yazıcıdan çıkarıp kağıttan okumayı tercih eden birçok kişi var. Ben buna alışılması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü artık herkes gününün önemli bölümünü bilgisayar başında geçiriyor ve ulaşmak istediği hertürlü bilgiye bilgisayardan ulaşıyor. Bu durumda sadece bilgiye ulaşmak değil onu almak ve kullanmakta lazım. Konuyu nereye getirdim ya!

• peki sata hdd yi kablolarına göre bağladım sanırım 2 kablo kullanıyorum 1. veri kablosu anakarta giden diğeri ise power kablosu bundan baska takmam gereken kablo yok değil mi?Sonracığıma sata yı direk kullanabilir miyim bilgisayarı acınca yoksa bir şeyler ile tanıtmam gerekiyor mu
    Teşekkürler.
  • sitedeki en yararlı topic olsa gerek
  • işlemi maalesef sata 2 hdd de beceremedim. 250 gb lik güzel bir alet ama
  • Tebrik ederim. Çok güzel bir çalışma böyle fotolu montaj bulmak nette bayağı aramayı gerektirir.
  • garip olcak belki ama daha yeni okudum(bastan sona,baya uzun mu olmus yoksa birden olunca mı böle kasıo gözleri) saka bi yana helal olsun kardes bilgisayardan hiç anlamayan bi kişinin bile cok işine yarayacagına inanıyorum acıkcası bilmedigim cok sey vardı tekrar cok tesekkür ederim
  • quote:

peki sata hdd yi kablolarına göre bağladım sanırım 2 kablo kullanıyorum 1. veri kablosu anakarta giden diğeri ise power kablosu bundan baska takmam gereken kablo yok değil mi?Sonracığıma sata yı direk kullanabilir miyim bilgisayarı acınca yoksa bir şeyler ile tanıtmam gerekiyor mu
    Teşekkürler.

Yok başka bir şey takmana gerek yok zaten istesende takacak yer bulamazsın. Zaten mevcut bir diskin varken tekrardan bir hdd tanıtmana gerek yok.

quote:

işlemi maalesef sata 2 hdd de beceremedim. 250 gb lik güzel bir alet ama

Hangi işlemden bahsediyorsun ben anlayamadım. Daha açık yazarsan belki yardımcı olabilirim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: supremum

quote:

Orjinalden alıntı: PinkPenguin

Tamam sen de doğru söylüyorsun da bu kadaruzun yazıyı okumak da kolay olmuyo....

Elbetteki kolay değil. Ben uzun yazıları vaktim olduğunda okumak üzere kaydediyorum. Ama e-dergi gibi birşey sözkonusu olsa bile tek başıma yapabileceğimi sanmıyorum. Birliktelik olmalı, bilgilendirici ve yönlendirici arkadaşlar olmalı.

Yalnız şöyle birşeyde var ki ülkemizde kitap, gazate okuryazarlığı az olduğu gibi bilgisayar okur yazarlığıda çok az. Birçok kişi bilgisayardan yazı okuyamıyor. Hatta 2 sayfalık yazıyı yazıcıdan çıkarıp kağıttan okumayı tercih eden birçok kişi var. Ben buna alışılması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü artık herkes gününün önemli bölümünü bilgisayar başında geçiriyor ve ulaşmak istediği hertürlü bilgiye bilgisayardan ulaşıyor. Bu durumda sadece bilgiye ulaşmak değil onu almak ve kullanmakta lazım. Konuyu nereye getirdim ya!

Ben de sana tek başına hazırla demiyorum zaten.. Sen hazırlayacaksan ben yardıma hazırım...

Diğer arkasaşlar da yardım etmekte tereddüt etmezler...

• donanımsal yardım. Bu şekilde olması iyi.
  • herkese selamlar dilerim...
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.