Şimdi Ara

Pc nasıl toplanır? Format nasıl atılır? Donanım seçimi, Raid ve dahası... (34. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
942
Cevap
13
Favori
277.486
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • üff konu sağlamda 2005 te açılmış kaç yıl geçmiş vay be...
  • teşkkürler çok faydası dokundu
  • merhaba, yeni bi pc toplamak istiyorum(gaming ve audio producing amacli) biraz arastirma yaptim butcemin de yettigi kadariyla soyle bi sonuc cikti:

cpu
    -amd athlon 6000+
    mobo
    -asus m3a32-mvp deluxe
    ekran karti
    -asus 8800gt 512mb
    ram
    -twinmos 2gb ddr2 pc6400 x2
    kasa
    -feel hurricane2 (400w power inc.)
    cpu cooler
    -zerotherm nirvana120
    ses karti
    -maudio firewire audiophile
    (elimde hdd, cd ve dvd writer mevcut)

oncelikle mobo hakkinda soru isaretleri var kafamda; cpu-mobo-ekran karti uyumunu yakalarmiyim diye.. ozellikle firewire cok kullanicam herhangi bi sorun cikarmasin istiyorum moboda. 3su ramler biraz tapon duruyo ama genel yorumlara gore twinmos f/p acisindan iidir diolar bunun hakkinda da kesin bi cevap alabilir miyim? bi de visual olarak sadece sese duyarli 2 tane neon takicam buna gore totalde power sup. degistirmem gerekir mi?
  • Çok güzel konu, hazırlayan arkadaşa teşekkürler... Çok yardımcı oldu!
  • eline sağlık usta
  • teşekkurler oldukca yardımı dokunacak
  • üst konu olmalı bilgi sayarı tam olarak isteyen arkadaşlarımıza çok yardımcı olur!!!
  • pardon arkadaşlar biraz bozuk mezaj oldu

hemen düzelteyim

bence üst konu olmalı!!çünkü bilgisayarı tam olarak öğrenmek isteyen çok yardımcı olacağını düşünüyorum
  • Teşekkürler İhtiyacı Olana Çok Yardımcı Olur !!!
  • kardeşim bitenem senin bilgisayar alırken sana bitane kitapçık veriyolar böyle ufak defek şeyleri sorma
    kitapçıkta ne ararsan var olmassa google arama motorundan bilgisayar nasıl çalışır diye arat binlerce kaynak çıkar benim dediğimi yaparsan öğrenirsin
  • eline sağlık süper olmuş
  • @supremum

Süper konu donanımdan hiç anlamam sizin sayenizde az çok anlamış oldum.Şimdi size bir soru soracağım.Benim bilgisayarım agp nvidia 8800GT alcaktım ama alamadım.Çünkü bilgisayarım agp olduğu için uymuyordu.Çevremdekiler PCIX geçmek için ana kartı ve ekran kartı alsan (nivida 8800GT) alsan yeterli diyiyiorlar.Agp den PCIX geçişte en önemli parçalar hangisi acaba.Yeni nesil oyunları oynasam yeterli DX9 ce DX10 gibi ekran kartları yüksek şuan galiba.Benim şuanki sistem aşağıdaki gibi ;

Intel(R)
    Pentium(R) 3 CPU 3.00GHz
    3.01 GHz. 512 MB RAM

Bu sistem Nfs Prostreet kaldırmıyor ama fifa 08 rahat oynuyorum Benim ek kartım var öğrenciyim 400 ytl limintim var.Herşeyi yavaş yavaş almak istiyorum.Siz benim yerimde olsanız ilk hangi parcayı alırdınız.Tekrar böle konu açtığınız için elinize sağlık.Kolay gelsin...

• Teşekkürler...
  • müthis olmus cok tesekkürler :) Oldukça yararlı bilgiler gerçekten.. Bir kac sorum olacak.. Cok amatörce olabilir ama napalım iste :) simdiye kadar oyun oynamaktan baska bisey yapmadığımız için bilgisayarda donanım konusunda hiç birşey bilmiyordum.Ama simdi sizin sağyenizde az-cok biseyler örendim. :)

Sorum donanımla değil yazılımla ilgili :)

Soruya gelince ;

bilgisayara yaklasık 1.5 yıldır format atmıyorum.Bu cok uzun bir zaman.Artık herşey birbirine girmiş durumda bazı windows dosyalarıda silik sanırım.Bilgisayarın performansı cok düştü.Coğu program açılmamaya başladı.Kısacası sorunlar coğaldı.

Bilgisayarı tam anlamıyla baştan kurmak için anlattığın ''FORMAT'' konusunda hangi ayarlamaları yapmam gerekiyor?
    Burdan yada özel olarak cevap yazarsan sevinirim.Acil yardımlarınızı bekliyorum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kriptograf22 -- 17 Ocak 2008; 11:58:21 >
  • hangisi daha iyi

FAT32 mi NTFS mi ?
  • gerçekten çok güzel bir çalışma. ellerinize sağlık
  • Merhabalar Kardeşlerim;
    Teşekkürler kardeşlerim öncelikle bu konuda benim yiğenime yazı olarak bilgi lazımdı ben anlatıyım yazsında zor oluyor teşekkürler...
  • Mükemmel
  • Bootable cd yapmak istiyorum format biterbitmez birkac programi otomatik yüklesin ..

bunun icin yardım edebilcek var mi??
    ---
    office2003
    msn
    winamp
    winrar
    powerdvd
    ---
  • 
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.