Şimdi Ara

Pc nasıl toplanır? Format nasıl atılır? Donanım seçimi, Raid ve dahası... (36. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
942
Cevap
13
Favori
277.485
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • konuyu ılk kez okudum ve hemen hemen hepsını okudum bnm gıbı yenı ogrenmeye baslıyanlar ıcın mukkemmel olmus cok saol dostum
  • Eline sağlık saol dostum...
  • Arkadaşlar benim bilgisayarım çook yavaş hareket ediyor bunun için format atmam gerek format nasıl atabilirim
  • Arkadaşlar hadi söyleyin nasıl format atıır kardeş söylemiyorsunuz bilgisayar yavaş hareket ettiği için vuruyorum ara sıra kırmak istiyorum benim manyak bilgisayarı
  • Çok kaliteli bir anlatım olmuş. Neredeyse bu konuda sıfır bilgisi olan arkadaşların bile anlayacağı şekilde anlatmışsın usta ellerine sağlık.
  • Arkadaşıma msn den laf anlatmaktansa buranın linkini verdim. Ben de rahatladım o da.
  • Bravo emege saygı cok faydalı bir calisma

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bentley GT -- 23 Nisan 2008; 10:11:30 >
  • Bilgisayardan az anlayan biri olan bana birşeyler öğrettiğin için teşekkür ederim
  • :))
  • ellerine sağlık çok güzel bi konu anakartla kasanın ışık power bağlantılarını bilmiyodum baya bi yardımcı oldu
  • teşekkürler sağolasın
  • arkadaslar laptopa windows xp kurmak istiyorum fakat cd-rom yok... nasıl yapabilirim? ağdan yapmanın bir yolu war mı??? bu arada hard disk'imde window yok...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sert-ve-mert -- 7 Mayıs 2008; 18:30:20 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: mammoli

Arkadaşlar hadi söyleyin nasıl format atıır kardeş söylemiyorsunuz bilgisayar yavaş hareket ettiği için vuruyorum ara sıra kırmak istiyorum benim manyak bilgisayarı

ilk sayfada anlatılmış arkadasım ... sayfanın ortalarında kırmızı başlıkla format kısmı yazıyo...

• quote:

Orjinalden alıntı: ozgurdeniz65

arkadaşlar ben hep bu c ve d diye ayırırken karıştırıyorum...ve d sürücüsünde önemli dosyalarım var 2 senedir format atmıyorum asus a6vm laptopa
    açıklamalı bir yazı varmı bununla ilgili..
    teşekkürler..

1. sayfada açıklamalı bi format anlatımı war oraya bak... olmadı pm at anlatırım...
  • MSI bi anakartım war...(modelini bilmiyorum.) ya kotü bişi degil... gecenlerde ilk defa tum parcalarını söktüm... fakat toplarken bikaç ince ayrıntıyı kaçırdım... hdd ledi ve diger led yanmıyo + kart okuyucularım calışmıyo... yanlış yere taktım anlasılan... yardım edecek war mı=???
  • slm arkadaslar...bir pc toplamak istiyorum ve bu konuda sanırım biraz yardıma ihtiyacım war.. ilk pc olcakda:)
    ben bi liste yaptım sizce uygun mu??? + bikaç eksiği war tawsiye bekliyorum... yardımlarınız için şimdiden tesekkurler...
    işte bnm topladıklarım:
    -MSI p35 platinum anakart
    -intel core 2 duo (2.6...) bu konuda başka tansiye de alabilirim...
    -power supply olarak en az 500 watt bi parça istiyorum bu konuda da tavsiye lütfen
    -ocz 2*1064 (800mhz) ram
    -samsung 500gb sata2 hdd(3.5")
    -okuma - yazma hızı yüksek bi dvd+rw(çift katman)
    -feel kasa 0508bs
    -asus 22" lcd monitör
    nasıl????
    başka parça tavsiyesi olan?
    ve bu sistem aşırı ses yaparmı???
    sesi minimize edebilecek uygun fiyatlı bir soğutma sistemi de olabilir...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Serkan_sim

Merhaba Arkadaşlar,

Toplama bir bilgisayar aldım. 250 GB hard diskim mevcut.
    Ancak,
    Xp cd'sini koyup kurulum yaparken Harddisk alanımın 130 Gb küsür olduğunu gördüm. Bilgisayar konusunda fazla bilgi sahibi olmadığım için bu durum kafamı karıştırsa da kuruluma devam ettim. Yeni bir bölüm oluşturup 40 GB alan oluşturdum.

Evet bilgisyarın kurulumu bitince toplamda tekbir disk ( C ) 40 Gb olarak gözüküyor.

Bana bu konuda yardımcı olursanız sevinirim

Intel 2.2 çift çekirdek, Gigabyte ana kart

teşekkürler

işletim sistemini kurduktan sonraki sadece "c:" sürücüsünün olması muhtemelen windows'u kurarken f-disk kısmında bi işlemi eksik yaptığındandır. orda önce hard disk'i ham hale getiseceksin.. önce sil, sonra parcala... kac parca istiyosan... sonra da sistemi kuracagın bölümü seçip oarya kuracaksın....

• oncelikle s.a ben buraya merakım yuzunden uye oldum :D gerci elektrik elektronik okuyorum ama nese konuya gelelim pc den hic anlamiyorum ama ana kart ne dir ram nedir biliyorum kendi pc mdeki rami sokup yerine taktım ekran kartida ole soktum geri taktım meraktan :D bu konuyu okurken acıklamada "yonga seti" yazmıssınız bunu anlamını bilmiorum biraz acarsaniz sevinirim 2.si 1 ADET YA DA 2 ADET PCIX 16 SLOTU--> Yeni nesil ekran kartlarının standardı olan PCIX 16,
    Eğer 2 adet yuva varsa aynı ekran kartından 2 tane takmak sureti ile oyunlarda maximum performans elde edebilirsiniz. demissiniz ben kendi ekran kartima baktim girisinde 1 tane cukurvar be bakır yuzeyi 5 6cm kdr uzun ama 2.el fiyatlarina baktigimda bir ekran karti gordum 2 cukuru var ve bakır yuzeyi 2 3 cm bisi yani benim ekran kartina bumu takılıyor crosfiredediginiz bumu? 8 ADET USB 2.0 YUVASI--> Günümüzde usb çıkışları olmazsa olmaz. Blutooth cihazları, mp3 playerlar,
    joystickler, direksiyon setleri, dijital fotoğraf makineları, yazıcılar, tarayıcılar vb. hepsi bilgisayara usbden
    bağlanmaktadır bu yüzden usb çıkışları ne kadar çok olursa o kadar iyi.
    bende onceden msı ana karti vardi ondeki usb girisleri ve kulaklık takma yerleri card reader(pc ye kendiliginden takılı kasa ile birlesik) calsiyordu nasil olduysa ben ana karti yakmısım garantiden 400ytl ye batladi bana gigybayte bole bir ana kart verdiler bunda ondeki hic bir fonksiyon calismiyor card reader calisiyordu oda donanımı guvenle kaldir diyor bazen yok oluyor sd leri okumuyor baglanti kablosunu anakarttan cıkarip tekrar takıyorum (bu tavsiyeyi bu siteden veridler saolsunlar :D) geri donuyor calisiyor ama gene donanımı guvenle kaldir diyor bir gun system machanic 7 yukledim 30gub deneme suresi var (bitince zamanı geri aliorum gene 30gun deneme suresşi oluyor hic bitmiyor :D)bu pro yu kurdum bi ara duzeldi kard reader sorunsuz calsiyordu sonra gene donanımı kaldir diye hata vermeye basladi cozumu nedir?
    RAM SEÇİMİ:
    Yukarıda belirttiğimiz gibi şuan kullanılan 2 çeşit ram standardı var. Bunlardan biri DDR diğeri ise DDR2,
    anakartınız hangisini destekliyorsa onu tercih edeceksiniz.
    Bunun yanında
    512 MB DDR 400 denildiğinde--> 512 ram mikarını, DDR tipini 400 ise ram veriyolunu gösterir benimde ram im var ustundeki butun yazilara baktim ama ddr1 veya ddr2 yazilairini bulamadim twinbos mu ne bole bisi yazyor bide 512 mb o kdr bide ana kartimin turunu bilmiorum gigabyet ama sonunda hangi rami destekledigini yazan kodu yok nerden anlaya blirim? ve 2gb yapmak istesem nasil yaparim ana kartimin maksimum 2gb yapmaya izin veriyormu ralarimin?
    EKRAN KARTI;
    En çetrefilli konulardan biri ekran kartı tercihidir. Tartışmalara yer vermemek ve
    kafa karıştırmamak için çok genel değinmek istiyorum. Gruplardaki kartlar yazılırken herhangi
    bir performans yada fiyat sıralaması yapılmamış gruplar yüzeysel olarak belirlenmiştir. ekran kartimin en sevdigim yonu 128mb ama msı tabi :D arkadasim cof2 oynarken cok kasiyor hatta oynanmıyor sinirden klavyesini kırdım cocugun nese 256mb obubki markasi yok yasil bisi benimki 128bm ama takılmadanoynuyor MASALLAH cok iyi walla geforce 6200 mu 6600mu bole bisi birde benimkinde fan yok ben arkadasimdan bir fan aldim kutuda su yazıyor
    product specification
    12v
    24.5cfm
    32db
    rotate 3500 rpm
    82.5*67.5*35mm
    apply the scope
    p4 3.0ghz
    p4 celeron 3.0 chz
    bunu ekran kartina monte edebilirmiyim isinmasin diye spr bisi bide pentium 4 en sogutucumu ? bendeim islemdi pentium d ama sogutucusu bundan daha buyuk cift cekirdekmis benimki birde
    molexler nedir nasil ekran katina guc verilir benim sogutucu yu taksam 12v molexlerden alabilirmiyim?
    u arada dijital makinam biraz dandik olduğundan bazı resimler iyi çıkmadı allah razi olsun bunada sukur :D
    Fan kotrolorümüz yoksa: Küçük bir ipucu molex bağlantılı fanlarımızın hızını azaltıyoruz.
    Molex kablolar normalde 12 voltla çalışır küçük bir hile ile bağlantını birini ters bağlayarak 12-5=7 voltla
    çalışmasını sağlayacağız.
    Bunun için molekslerde sıralı 4 renk kablo var bunlar
    Sarı,kahverengi,siyah ve kırmızıdır
    Şimdi burada küçük bir iğne vb yardımı ile kırmızı ve kahverengi renkli olan kabloları çıkarıyoruz
    ve kahverengi olan yere kırmızıyı kırmızı olan yere ise kahverengiyi takıyoruz. Artık 7 voltla çalışan
    daha sessiz bir fanımız var.
    (tarafımdan defalarca denenmiştir. hiçbir sorunla karşılaşmadım. Herkesin kendi sorumluluğundadır.)
    bu fan 7v ile calsiyor ama istenilen performansi elde edebiliyormuyuz?

Yani diskinize kaydettiğiniz 4mb büyüklüğünde bir mp3’ün 2mb tı bir diske diğer 2 mb tı diğer diske yollanıyor. Tabi aynı mp3ü okuma durumunda da yarısı bir diskten diğer yarısıda 2. diskten geliyor. Böylelikle diskinize kaydedeceğiniz veri sanki olan boyutunun yarısındaymış gibi hızlı okunuyor yada yazılıyor.
    benim bilgigim dosyayı ne kdr bolersek okldr pc kasmaya basliyor ve pc mizin kasmamasi icin disk birlestirici kullanmamiz gerekiyor ki ben ayda bir yaparim raid baska bisi oluyor galiba

bu arada merak tan yeni gelmis pc me bilmedende olsa meraktan okuyarak format attim ve dosru sekilde atmisim korsandi orjinal yaptım bir pro sayesinde :D

üff konu sağlamda 2005 te açılmış kaç yıl geçmiş vay be...

ins sorularima cvp alirim herkezin basini agrittigim cicin ozur diliyorum bilmedigim cicin sordum kolay gelsin...

• yardimlariniz icin simdiden tskkrler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatality11 -- 21 Mayıs 2008; 18:47:39 >

• Rami dikkatle incelerseniz üzerindeki etikette ram ile ilgili bilgi bulabilirsiniz. Fotoğraftaki 1gb boyutunda DDR 400 olan bir ram.
    DDR2 ramlerde siyah olan ve bir yüzde 8 tane bulunan chipler daha küçük olur.

Bunun dışında Cpu-Z gibi programlar ile ramler hakkında detaylı bilgiye sahip olabilirsiniz.

"Yonga seti" çok geniş bir kavram. Her yeni çıkan teknoloji ile yonga setleride değişir. İşlemci ve diğer bileşenler arasında iletişim ve veri transferinde görev alır dersek genelleme yapmış oluruz.

PCI-X 16 slotu dediğim slotlar anakart üzerinde bulunur. Ekran kartının takıldığı bölümdür. Bazı anakartlarda iki tane vardır. Bugüne kadar hiç kullanmadığım çok da gerekli olmadığını düşündüğü bir sistemdir. Hele ki standart ev kullanıcıları uğraşmasınlar derim.

Anakarttaki donanım problemini tam olarak anlamadım. İlk anda anakartı değiştirenlerle iletişime geçseydin yardımcı olabilirlerdi herhalde. Ancak birebir başına oturup uğraşmak lazım. Şimdi ne söylesem boş.

Ekran kartında önemli olan mb değildir. Bunu burada defalarca kez söyledik. 128mb bir ekran kartı 256 mb bir ekran kartından 3-4-5 kat bile daha performanslı olabilir.
    Ekran kartınıza soğutucu takmak tamamen gereksizdir. Size ekstradan hiç bir şey getirmez. Eğer yeni oyunlara yetersiz kalma gibi bir durumu olursa değiştirmek çok daha akıllıca olacaktır.

Bu arada yukarıda ismini verdiğim Cpu-Z isimli programı yükleyerek anakart modelini öğrenip buraya yazarsanız anakartında desteklediği desteklemediği herşeyi çok daha rahat söyleyebiliriz.

Windows disk birleştirme yaralı bir yöntemdir. Diskte rastgele parçalanmış verileri toparlayarak daha rahat ulaşılmasını sağlar.
    Raid sisteminin bununla hiç bir alakası yoktur. Raid biraz daha profesyonel bir disk sistemi.

Kırmızı ile işaretlenen yere takacağınız fanlar çalışırlar.

Ekran kartınız eski teknoloji AGP değil yeni teknoloji PCI-X tir. Dediğim gibi fansız bir modeldir ve fana ihtiyacı yoktur.

Son olarak gösterdiğiniz yer ise S-video çıkışıdır. Uygun kablo ile bilgisayarı scart girişinden tv'ye bağlayabilirsiniz.

Evet konu 2005 yılında açıldı ama o günden bugüne elimden geldiğince güncellemeye çalıştım. Genelde hep güncel bir konu oldu.
    Şu sıralar yine bir güncelleme lazım ama yoğunum biraz...

• 
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.