Benim sorum termal macun ile ilgili.. Eğer O/C yapmayacaksak, işlemci ile fanı arasına termal macun sürmesek bir sıkıntı olur mu? Ben AMD X4 9550 işlemci almayı düşünüyorum. Termal macun sürmemiz illa ki şart mıdır? Önceki bilgisayarı toplarken ben bütün parçaları Gold Bilgisayar'dan almıştım. Montaj içinde oraya bırakmıştım. Gerçi o zamanki işlemcim olan Athlon 64 3200'e macun sürüp sürmediklerini sormadım ama adamlar o kadar yoğundu ki, her bilgisayar için tek tek fanı söküp termal macun sürdüklerini hiç sanmıyorum...
Emeğine sağlık...
Cok Tesekkurler
öncelikle tşkler bizim arkadaşa yeni bi pc toplıcaz da bios konusunda bi tereddütümüz var yeni bi pc topladığımızda bios yüklememiz gerekir mi yoksa bios yüklümüdür? şimdiden tşkler
bilgisayar müh. 3. sınıf öğrencisiyim ve bunları bilmiyorum
kod yazdırıp durcaklarına biraz da şunları supremum'um anlattığı gibi az ve öz şekilde anlatsalar çok iyi olcaktı
supremum Allah razı olsun yav,sağol. çok güzel anlatıyosun, böyle basit düzey konularının devamı gelir inşallah
sayın yöneticim emeğine sağlık. uzun zamandır kafamda olan raid konusunda o kadar aramama rağmen bulamadıgım soruları peşpeşe cevaplamışsın. minnettarım.
gzl paylaşım eywallah
eline sağlık güzel olmuş
@gksl6 Sizin bios yazmanıza gerek yok. Montajı doğru yaptığınızda sistem düzgün olarak çalışmaya başlayacaktır.
quote:
Orjinalden alıntı: ponderous
Bunlar çok yararlı bilgiler. teşekkürler...
Benim sorum termal macun ile ilgili.. Eğer O/C yapmayacaksak, işlemci ile fanı arasına termal macun sürmesek bir sıkıntı olur mu? Ben AMD X4 9550 işlemci almayı düşünüyorum. Termal macun sürmemiz illa ki şart mıdır? Önceki bilgisayarı toplarken ben bütün parçaları ****'dan almıştım. Montaj içinde oraya bırakmıştım. Gerçi o zamanki işlemcim olan Athlon 64 3200'e macun sürüp sürmediklerini sormadım ama adamlar o kadar yoğundu ki, her bilgisayar için tek tek fanı söküp termal macun sürdüklerini hiç sanmıyorum...
İlk montajda işlemci orjinal işlemci fanının heatsinki üzerinde fabrikasyondan çıkan termal macun-Termal ped bulunur. İşlemcinin üzerine soğutucuyu takıp sistemi çalıştırdığınızda bu ped işlemci ile soğutucu arasında termal macun görevini görür.
Arkadaşlar bende hepinize teşekkür ediyorum. Konuyu Kasım 2005'te üniversite son sınıftayken açmıştım. 3.5 küsür yıl olmuş. Bugüne kadar 100 bin kişinin üzerinde kişi bu konudan faydalanmış bu bile benim için çok büyük bir geri dönümdür. Bu süre zarfında konuyu elimden geldiğince güncellemeye çalıştım. Bazı yeni konular ekledim bazılarını çıkardım. Son zamanlarda iş yoğunluğu, ilgi alanlarımın ve uğraşlarımın farklılaşması üzerine istediğim güncellemeyi yapamadım. Ancak konunun yinede bütün olarak bakıldığında hala yardımcı olabildiğine inandığımdan konuyu üstten almak istemiyorum.
İyi forumlar ve iyi paylaşımlar herkese...
< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
benim bir sorum olucak... format atarken sata driver diye bir şeye gerek oluyormuş(abim söyledi o laptopuna format atarken çok zorlanmıştı bu yüzden) benim bilgisayarım masaüstü ve şuanda xp yüklü bu sata driver a ihtiyacım olurmu acaba?
quote:
Orjinalden alıntı: Tom Violence
benim bir sorum olucak... format atarken sata driver diye bir şeye gerek oluyormuş(abim söyledi o laptopuna format atarken çok zorlanmıştı bu yüzden) benim bilgisayarım masaüstü ve şuanda xp yüklü bu sata driver a ihtiyacım olurmu acaba?
Raid kurmadığınız sürece format atarken sata diskler için driver yüklemeniz gerekmez.
bn toplarım
MErhaba dostlar
bende konfigrasyonu attım sıze baslıca sorunum 3 sn donma yasmam özellikle oyularda yasıyorum bunu WARROCK gibi yada COD4 sıngle playerde... bu oyunları P4 3,03 hz 512 radıon ekran kartı ve 512 ramla laptopda oynuyorum sorun yok yanı 4 yıl oncekı sıstem oynatırken bu yenı desktopum neden oynatmıyorPekran kartımı servıse gonderdım ve bırebır degısım yaptılar fakat hala bır sorun cozulmedı merak ettıgım sey bu sorunun nerden kaynaklanabılecegı konusunda bana yardımcı olurmusunuz tesekkur ederım
SISTEM ACILIMI
DUALCORE AMD 64 x2, 3100 Mhz (15,5x200) Asus M2N-MX SE PLUS nvidıa nforce 6100-430, MAD Hammer DDR2 800 mhz 2 GB x 2 tane toplam 4 GB ATI Radion HD 3800 Serisi 512 MB 3870 HD ekran kartı var Asus kasa 400 powersup real gucu
benı bılgılendırırsenız tesekkur edderım
arkadaşlar acaba ses kartı montajı için video veya detaylı bir resimli anlatım varmı
Güzel çalışma olmuş zamanında. Yararlı Bilgiler
tesekkurler
Eline Sağlık.. çok işime yaradı burdaki bilgiler..
Cok Faydalı Bir Konu Zamanında İyiki Acılmıs Ellerinize Saglık..
verilen bilgiler için teşekkürler.. elinize sağlıkk
Merhabalar. Ben Kasamdaki Parçaları Yenilemek İstiyorum Ama Daha Önce Hiç Yapmadım..Bu İşi Nerede Öğrenebilirim? Bilgisayarcının Yanında Çalışarak?