Öncelikle herkese selamlar , çok garip bir sorunum var belki çözümü çok basittir ancak ben hala bir sonuca varmış değilim.Şimdi öncelikle sistem ocli 2.6 olan işlemci hızını 3.5 te kullanıyorum. İlk başta corsair 4gb ramlar ancak geçenler de pc yi açınca bip sesi uyasısı aldım.Bip sesi tek vuruşlar halinde kesintisiz uyabi di di di di di di di di di di di şeklinde.Ramlerde sorun olabileceğini düşündüm ve teker teker denedim.Corsair raminler iteker teker her slot ta denedim ve biri sorun çıkarıyordu ötekisi her slotta sorunsuz çalışıyordu. Bende ramleri servise göndermeyi düşünüyordum ancak tek göndewremeyeceğim için çünkü ramler kit halinde ikisinide aynı anda göndermek gerekiyormuş .Bende kingtom 2gb ram siparişi verdim.Yeni rami taktıgımda aynı hatasyı aldım yani tek vurusşlar halkinde bios uyarı sesi biplemesi.Şöyleki pc hiç açılmıyor yani ilk açıldığında direk olarak bu uyatıyı veriyor.Şöyle bir gariplişkli değir corsair rami takdıgımda pc sorunsuz çalışıyor.Sanki pc corsair ramlerden birini aşık olmuş ondan başkasıyla çalışmıyor.Sİzce sorun ne olabilir.?Bios ayarlrını sıfırladım hatta bios pilini çıkarma işleminide yaptım.Sorun voltajda olabilirmi ancak mesela yeni aldıgım rami tekbaşına veya çalışan corsair ramlede tksam bip sesi veriyor(di di di id di di di d di di)Yani kingtomun bios ayararını yapma durumunn yok pc ilk başta ses verdiğinden. Biraz karışık anlatmış olabilir anlayacağınızı umuyoum
Anlattıklarınıza bakılırsa Corsair ram'lerinizden birisi arızalı görünüyor, bu arada yeni aldığınız Kingston ram de arızalı olabilir ya da taktığınızda arızalanmış olabilir.
Genelde bu tür ram arızalarına aşırı overclock yapılmış sistemlerde rastlanır.
Az önce forumdaki bir arkadaş da 2.6ghz işlemcisini 3.5ghz'de kullanırken bazen mavi ekran hatası aldığını belirtmişti daha sonra 3.25ghz'e düşürerek sorunu çözebilmiş yani 3.5ghz bu işlemci için stabil bir değer olmayabilir.
OC yaptıktan sonra mutlaka "prime95" gibi bir programla sisteme stabilite testi yapılması gerekiyor, programı yarım saat çalıştırmak yeterli, bunu da OC yapacaklara tekrar hatırlatalım.
Umarım sisteminizde OC kaynaklı böyle bir arıza yoktur.
Belki yapılacak ufak bir bios güncellemesiyle sorun çözülebilir fakat bunu yaparken dikkatli olmalısınız, mutlaka eski bios'unuzun bir yedeğini alın.
Çok can sıkıcı bir sorun yeni aldığım ramde çalışmadı pc ile bu corsair ram arasında sanki bir sözleşme var
Arkadaşlar bu ram zaman ayarlını hangi rame göre yapacam çünkü corsairlerin 5-6-6-18 2.10v kingtoun ise 5-5-5-15 2.2-2.3v
Ram i yüksek olana göre ayarlayın yan i5-6-6-18; voltaj olaraksa 2.10v yetecektir çünkü 2.3 olanın zamanlamasını yükselttiğinizden az voltaj isteyecek. Çalışmazsa da 2.2v deneyin.
ramleri 5-5-5-15 e göre ayaalrdım ve 2.10v şu an sorunsuz açıldı
enginco39 arkadaşa çok teşekkürler pcnet forumundan
Şimdi kingtomu taktım önce 5-6-6-18 2.1v açmadı sonra sizin dediğiniz gibi yaptım 5-5-5-15 2.1v yaptım açıldı yani şu anda 2 tane corsair 2x2gb ve 1 kintom 2gb sorunsuz olarak çalışıyor.
sonrası
Offf pc yi yeniden başlattım şimdi kingtom takılıyken kendini yeniden başlatıyor mavi ekran alıyorum.
2x2gb corsair takılı ve 5-6-6-18 2.10v da
kingtom takılıyken 5-5-5-15 2.10v yaptım açılmadı acaba voltajla ilgili bir sorun olablirmi çünkü corsair 2.1 istiyor kingtom 2.2-2.3v istiyor.Yada en stabil geçikme ayarlını yapmak mı lazım
Sorun neden kaynaklanıyor bios ayarlında mı? Anlamadım gitti
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme