Selam arkadaşlar. Creative SBS A300' üm artık yetersiz kaldığından ve bassları rezalet olduğundan yeni bir ses sistemi almayı düşünüyorum, fakat kararsız kaldım hazır sistem mi alsam yoksa bass+amfi mi alsam diye. Hazır sistem alırsam Logitech Z-623 THX 2+1 Speaker 980-000403' ü düşünüyorum gayet başarılı bir ürünmüş, kendim yapmaya kalksam ki bu ses sistemleri konusunda bilgim 0.0001 hangi marka ve modellere bakmalıyım, bütçe olarak 300 lira düşünüyorum. Şimdiden herkese teşekkürler.
Saygılar ...
Müzik , film , oyun önceliğinize göre tercih yapmanız daha mantıklı olur.
Film öncelikli ise ses sistemi kullanımınızda 5.1 almanız çok daha iyi olur.
Oyun'da aynı şekilde fakat 2.1 yeterli olabilir.
Müzik ise bambaşka bir dünya dinlediğiniz müzik türleri vs. çok etkili bu konuda.
İçinde bol tını ve enstrüman bulunduran müzik türleri dinleyen biri olarak Z-623 almak sizin için hayal kırıklığı olur.
Yani benim için müzik öncelikli, film seyrederken kulaklık bile yeterli. Kulağıma hoş gelen her tür müziği dinlerim, ama basslı müzikler ağırlıklıdır, fazla tizli müzikleri sevmem pek.
Saygılar ...
hocam bana sorarsan müzik içinse derim 2+1 daha doğrusu +1 diyen sistemlere yaklaşma zira hiç hoş bir şey değil ahenk olarak ne o öyle bass sesler ayaklarının orda geziniyor diğer sesler kulaklarının orda son derece uyumsuz fiyat olarak bilmem ama bak solo 6 yada 7 alabilirsin en azından ahenkleri bozuk değil
logıtech z623 alıcaksan bassı unut fakat o sistemden bu sisteme geçersen bass ı tatmin eder diye düşünüyorm..
Halbuki Z623' ü çok övmüşlerdi, peki bildiğiniz 2+1 marka/model varmı, veya amfi+bass alsam nasıl olur?
quote:
Orijinalden alıntı: xcoder01
hocam bana sorarsan müzik içinse derim 2+1 daha doğrusu +1 diyen sistemlere yaklaşma zira hiç hoş bir şey değil ahenk olarak ne o öyle bass sesler ayaklarının orda geziniyor diğer sesler kulaklarının orda son derece uyumsuz fiyat olarak bilmem ama bak solo 6 yada 7 alabilirsin en azından ahenkleri bozuk değil
Sanki şimdiki ses sistemimi (SBS A300' ü) tarif ettin aynen dediğin gibi Ben birde onun orjinal kutusunu attım kendim yaptım daha büyükçene bir kutu ozaman biraz bas duymaya başladım, ama malesef böyleyken bile odanın en köşesine geçtiğimde basları hissedebiliyorum pc başındayken bas 0 diyebilirim, sanırım akustikle ilgili birşey oda da çok ufak ama yinede bas yok.
+1 bass diyen sistemlerin hepsinde müzik dinlerken olur o sorun zira müzik dinlerken seslerin karşıdan ve aynı oranda gelmesi lazım yani bass biraz fazla gelse o da bir işe yaramaz tiz biraz fazla olsa yine işe yaramaz
o zaman müzik değil insan tek ses dinlemiş olur ki bu bana göre saçma bir şey bir sesi baskın duymak zira kayıt alınırken bütün sesler mix yapılırken ses seviyleri özenle eşitlenmeye çalışılır ki . ahenk bozulmasın . anlamadığım nokta da bassı çok versin nereye çok vereiyor yaw arkadaşım zaten o mix mid ve tiz de aynı yükseklikte ses olarak . bunu istemek saçma birşey ama bak şu olur bass sesi aslına sadık alayım dersen eyvallah ona bir şey demem .ama bassı biraz yüksek olsun demek mantık dışı .bütün sesleri aynı yönden gelmesi lazım amaç müzik ise arkadaş o yüzden 2+1 de 5+1 de aynı kapıya çıkar . işin içinde eğlence oyun falan gibi şeyler varsa onda amaç farklı ona birşey diyemem ben .
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme